Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για το νησί Gotland

Το νησί Gotland της Σουηδίας βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σουηδίας, περίπου 200 χλμ. Νότια της Στοκχόλμης .

Το Γκότλαντ είναι το μεγαλύτερο νησί σε ολόκληρη τη Βαλτική Θάλασσα, καλύπτοντας έκταση περίπου 3.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που περιβάλλεται από ακτογραμμή 800 χιλιομέτρων. Το πανέμορφο νησί προσφέρει μεγάλες παραλίες και έχει περίπου 57.000 κατοίκους. Η κύρια πόλη στο Gotland είναι το Visby.

Πώς να φτάσετε στο Γκότλαντ

Το Gotland είναι εύκολο να φτάσετε με αεροπλάνο ή με πλοίο.

Αν πάτε αεροπορικώς, υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Visby από τη Στοκχόλμη με διάρκεια μόνο 35 λεπτά. Οι δημοφιλείς αεροπορικές εταιρείες σε αυτή τη διαδρομή είναι η Golden Air και η Skyway Express και το εισιτήριο επιστροφής ξεκινά από περίπου 1.000 SEK (115 ευρώ).

Εάν θέλετε να πάρετε ένα πλοίο στο Γκότλαντ αντί για ένα ταξίδι τριών ωρών, μπορείτε να αναχωρήσετε από το Νινάσχαμν ή το Οσκαρσάμν. Τα δρομολόγια πλοίων προς Gotland λειτουργούν όλο το χρόνο. Ορισμένες κρουαζιέρες πέρα ​​από τη Βαλτική Θάλασσα περνούν και από το Γκότλαντ.

Ξενοδοχεία σε Γκότλαντ

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στο Gotland. Τα περισσότερα βρίσκονται στην πόλη Visby. Μπορώ να συστήσω το Visby Hamnhotell καθώς και το Hotel Villa Borgen. Και τα δύο ξενοδοχεία είναι μεσαία και προσφέρουν καθαρά δωμάτια με πολλές ανέσεις και φιλική ατμόσφαιρα.

Δραστηριότητες στο Γκότλαντ

Λοιπόν, το πιο δημοφιλές πράγμα που πρέπει να κάνετε στο Γκότλαντ σίγουρα περπατάει κατά μήκος των μεγάλων παραλιών, αφού το νησί είναι ένας από τους καλύτερους παραλιακούς προορισμούς της Σουηδίας . Ποδηλασία και πεζοπορία σας επιτρέπουν να απολαύσετε τη φύση στο νησί και είναι δημοφιλείς επίσης.

Το Gotland διαθέτει επίσης 94 όμορφες εκκλησίες, που χρονολογούνται από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα.

Η είσοδος στην πόλη είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Το Visby είναι στην πραγματικότητα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ο ιστορικός τοίχος της πόλης επιλέχθηκε ως ένα από τα επτά θαύματα της Σουηδίας , οπότε μην το χάσετε.

Διασκέδαση για το Γκότλαντ

Το Gotland είναι ένα από τα πιο ηλιόλουστα μέρη στη Σουηδία.