Οδήγηση στην Ασία

Άδειες οδηγού, Ασφάλεια, Αστυνομική Αλληλεπίδραση και Ενοικιάσεις Οχημάτων

Η οδήγηση στην Ασία μπορεί να είναι μια ανησυχητική υπόθεση για τους πρώτους χρονομετρητές. Στις μεγάλες πόλεις, οι απίθανοι φραγμένοι δρόμοι και οι άγχοι οδηγοί είναι συνήθως οι μεγαλύτερες πιέσεις.

Σε αγροτικές περιοχές, οι οδικοί κίνδυνοι κυμαίνονται από ζώντα ζώα μέχρι φθαρμένα γεφύρια και φορτηγά μακρινών αποστάσεων που κυριολεκτικά τρέχουν τους ανθρώπους από τις οδούς.

Αλλά παρά τις προκλήσεις, έχοντας τον δικό σας τρόπο μεταφοράς αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την ευελιξία και τη δυνατότητα να βλέπεις αξιοθέατα στα περιθώρια, τα πιο συχνά χάνονται από άλλους ταξιδιώτες.

Τα πλεονεκτήματα της οδήγησης στην Ασία είναι σαφή, υποθέτοντας ότι έχετε την εμπιστοσύνη και την εμπειρία να συμπιέσετε στους δρόμους!

Εάν η οδήγηση στην Ασία δεν είναι για σας, υπάρχουν περισσότερες από αρκετές επιλογές μεταφοράς για να περάσετε.

Τι είναι μια διεθνής άδεια οδήγησης;

Οι διεθνείς άδειες οδήγησης είναι περίπου το μέγεθος ενός διαβατηρίου και αναγνωρίζονται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Ένας εσωτερικώς εκτοπισμένος (IDP) πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με μια άδεια οδήγησης που συνοδεύει τη χώρα σας για να είναι έγκυρη, οπότε θα πρέπει να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την κάρτα αδείας.

Η πρωταρχική δύναμη ενός εσωτερικώς εκτοπισθέντος είναι ότι μεταφράζεται σε 10 ή περισσότερες γλώσσες, παρέχοντας μια μορφή αναγνώρισης που μπορεί να διαβαστεί από την αστυνομία οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο αν έπρεπε να αφήσετε το διαβατήριό σας με το γραφείο ενοικίασης και να εμπλακείτε σε ένα ατύχημα. Ένας αστυνομικός μπορεί να μην είναι σε θέση να διαβάσει - και δεν θα ενδιαφέρει πολύ - μια κάρτα άδειας οδήγησης που εκδίδεται από τη χώρα καταγωγής σας.

Δυστυχώς, οι κανόνες και η επιβολή της νομοθεσίας είναι εντελώς ασαφείς και ασυνεπείς μεταξύ των χωρών της Ασίας. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, οι συμβάσεις για τον IDP έχουν αλλάξει αρκετές φορές, με αποτέλεσμα ορισμένες χώρες να απορρίπτουν νεότερες υλοποιήσεις.

Χρειάζεστε μια διεθνή άδεια οδήγησης για την Ασία;

Στην Ασία, πολλοί ταξιδιώτες νοικιάζουν και οδηγούν σκούτερ χωρίς άδεια οδήγησης.

Είτε ζητάτε κάποιον είτε όχι, συχνά είναι μέχρι το ιδιοφυΐα της αστυνομίας (και αν αναζητούν ή όχι δωροδοκίες ). Για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, σίγουρα θα σας ζητηθεί άδεια, ωστόσο η άδεια από τη χώρα σας θα είναι αρκετή.

Εάν επιλέγετε να πάρετε έναν ΕΑΠ για να είστε σίγουροι, εφαρμόστε τουλάχιστον έξι εβδομάδες εκ των προτέρων. Ευτυχώς, η απόκτηση ενός IDP είναι ανέξοδη και δεν απαιτεί τη διεξαγωγή δοκιμής. θα χρειαστείτε μόνο μια έγκυρη άδεια οδήγησης σε μια συμμετέχουσα χώρα μαζί με δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου.

Η ελάχιστη ηλικία οδήγησης για τις περισσότερες χώρες της Ασίας είναι 18 ετών. Οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και η Ινδονησία είναι εξαιρέσεις.

Η σωστή ιεραρχία οδήγησης

Η οδήγηση στην Ασία, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες, συμμορφώνεται με μια ανεπίσημη ιεραρχία δικαιώματος διακύμανσης πολύ διαφορετική από αυτή που αναμένει ο μέσος ταξιδιώτης. αυτό προκαλεί πολλά ατυχήματα που αφορούν τους επισκέπτες.

Το μοντέλο που ακολουθούμε στη Δύση, το οποίο απονέμει στους πεζούς το δικαίωμα διέλευσης από προεπιλογή, κυρίως επειδή είναι μαλακό και squishy σε αντίθεση με ένα όχημα, είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης απέναντι από τους "κανόνες" στην Ασία.

Η ιεραρχία της οδικής επιβίωσης στην Ασία ακολουθεί έναν βασικό κανόνα: όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μεγαλύτερη προτεραιότητα παίρνετε. Μην νομίζετε ότι ένα μεγαλύτερο όχημα θα σας δώσει ή να σας χορηγήσει ειδικές παραχωρήσεις μόνο και μόνο επειδή είστε σε ποδήλατο ή σκούτερ!

Η ιεραρχία ορθής κατεύθυνσης έχει ως εξής: οι πεζοί αποδίδουν στα ποδήλατα, τα οποία αποδίδουν στα σκούτερ, τα οποία αποδίδουν στα αυτοκίνητα, τα οποία παράγουν στα ταξί και στους επαγγελματίες οδηγούς, τα οποία αποδίδουν στα SUV που αποδίδουν στα λεωφορεία που αποδίδουν στα φορτηγά.

Τι να περιμένετε κατά την οδήγηση στην Ασία

Οι φρικιαστικοί δρόμοι στην Ασία μπορούν να εκφοβίσουν ακόμη και έμπειρους οδηγούς από μεγάλες πόλεις της Δύσης. Οι κίνδυνοι από τις οδικές μεταφορές στις αναπτυσσόμενες χώρες κυμαίνονται από τα κοτόπουλα μέχρι τα καροτσάκια και οι πελάτες τους καθόταν σε πλαστικά σκαμνιά. Τα σήματα κυκλοφορίας συχνά αγνοούνται εντελώς, και προσέξτε τους οδηγούς tuk-tuk που έχουν καθοριστεί !

Ενοικιάσεις οχημάτων στην Ασία

Η εύρεση αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων προς ενοικίαση στην Ασία είναι σπάνια πρόβλημα. Τουλάχιστον στις μεγαλύτερες πόλεις και στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, θα αναγνωρίσετε πολλές γνωστές αλυσίδες ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Σε ορισμένα σημεία, τα μοναδικά γραφεία ενοικίασης βρίσκονται έξω από την πόλη από το αεροδρόμιο.

Προσπαθήστε να αποφύγετε την ενοικίαση από άτομα που απλά θέλουν να νοικιάσουν τα προσωπικά τους σκούτερ ή αυτοκίνητα για την ημέρα. Όχι μόνο δεν θα καλύπτεστε για οποιαδήποτε μηχανικά προβλήματα, υπάρχει απάτη στο Βιετνάμ όπου ακολουθείται η μοτοσικλέτα και στη συνέχεια σκοπεύεται να υποστεί βλάβη ή να κλαπεί πίσω από το άτομο!

Τι να κάνετε αν έχετε τραβηχτεί στην Ασία

Αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρξε ατύχημα και κανείς δεν τραυματίζεται, η αντιμετώπιση μιας προειδοποίησης ή μιας παραπομπής δεν πρέπει να είναι μεγάλη υπόθεση. Για καλύτερα ή χειρότερα, τα πρόστιμα καταβάλλονται συνήθως επί τόπου στον αξιωματικό σε μετρητά. Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τη γραφειοκρατία ή να μάθετε πού να καταβάλετε ένα πρόστιμο αργότερα.

Παραμείνετε ήρεμοι, απενεργοποιήστε τη μηχανή σας και είστε ιδιαίτερα ευγενικοί στον αστυνομικό. Για να αποφευχθεί μια πιθανή απώλεια του προσώπου πέρα ​​από την ικανότητα επικοινωνίας , να έχει κάποιος τρόπος ταυτοποίησης χρήσιμος αμέσως.

Η διαμαρτυρία για το να τραβηχτεί είναι ένας σίγουρος τρόπος να μετατραπεί μια πιθανή προειδοποίηση σε ένα εγγυημένο πρόστιμο, ή χειρότερα. Ομοιόμορφοι υπάλληλοι απαιτούν σεβασμό - και συχνά φοβούνται τις αναπτυσσόμενες χώρες - έτσι δεν κάνουν τα πράγματα χειρότερα ενεργώντας το μέρος ενός προνομιούχου τουριστικού.

Εάν απαιτείται να πληρώσετε, ζητήστε απόδειξη παραλαβής. δεν θα πάρετε πάντα ένα. Η αστυνομία εργάζεται συχνά σε ομάδες και ίσως να σταματήσετε πάλι ακριβώς κάτω από το δρόμο.

Εάν το ένστικτό σας αισθάνεται μια απάτη που ξετυλίγεται, ξέρετε πώς να αντιμετωπίσετε καλύτερα την αστυνομική διαφθορά στην Ασία .

Προφυλάξεις για οδηγούς μοτοσικλετών στην Ασία

Η ενοικίαση σκούτερ και μικρών μοτοποδηλάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε αξιοθέατα διάσπαρτα γύρω από τουριστικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία.

Δυστυχώς, πολλοί ταξιδιώτες καταλήγουν επίσης να αφήνουν το δέρμα πίσω στους δρόμους ανάμεσα σε αξιοθέατα. Τόσοι πολλοί τουρίστες συντριβούν σκούτερ στην Ταϊλάνδη ότι τα σημάδια οδού-εξάνθημα έχουν θεωρηθεί "τατουάζ Ταϊλάνδης", μια τελετή διέλευσης για backpackers .