Τι είναι τα εταιρικά επιτόκια;

Ορισμός

Οι εταιρικές τιμές είναι ειδικές τιμές που προσφέρονται από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και / ή άλλους ταξιδιωτικούς πράκτορες σε ειδικές ομάδες ατόμων.

Για παράδειγμα, μια μεγάλη εταιρεία όπως η IBM μπορεί να διαπραγματεύεται εταιρικές τιμές με μια ξενοδοχειακή αλυσίδα όπως η Marriott για να αποκτήσει ένα απότομα μειωμένο επιτόκιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για εταιρικά ταξίδια για τους υπαλλήλους της.

Οι εταιρικές τιμές μπορεί συνήθως να ξεκινούν από δέκα τοις εκατό σε σχέση με το τακτικά δημοσιευμένο επιτόκιο (ή τις τιμές rack) για τα ξενοδοχεία.

Σε αντάλλαγμα της συμφωνηθείσας έκπτωσης, το ξενοδοχείο κερδίζει πιο τακτικούς και δυνητικά πιστούς πελάτες, καθώς και δυνητικές επιχειρηματικές παραπομπές. Φυσικά, οι εκπτώσεις για τα εταιρικά επιτόκια μπορούν να υπερβούν το βασικό 10% σημείο εκκίνησης.

Και θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να είστε μια μεγάλη εταιρία για να πάρετε ένα εταιρικό επιτόκιο. Απλά επικοινωνήστε με ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο ή την αλυσίδα ξενοδοχείων και ζητήστε τους μια εταιρική τιμή.

Εταιρικές Τιμές Ξενοδοχείου

Η λήψη μιας τιμής εταιρικού ξενοδοχείου απαιτεί συνήθως έναν ταξιδιώτη να συνδέεται με μια εταιρεία που έχει εταιρικό επιτόκιο. Εάν η επιχείρησή σας έχει μια εταιρική τιμή ξενοδοχείων, οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες ενδέχεται να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ανεξάρτητα από το αν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι αφού έχετε κάνει κράτηση για μια τιμή εταιρικού ξενοδοχείου, ενδέχεται να χρειαστεί να εμφανίσετε την επαγγελματική σας ταυτότητα ή την εταιρική ταυτότητα για να λάβετε το επιτόκιο αυτό ενώ ταξιδεύετε.

Ωστόσο, εάν εργάζεστε σε εταιρεία που δεν έχει εταιρική τιμή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να καλέσετε το μεμονωμένο ξενοδοχείο (όχι τον αριθμό 800) και να ζητήσετε να μιλήσετε με έναν διαχειριστή.

Εξηγήστε το ταξίδι σας για δουλειά και ρωτήστε αν υπάρχει διαθέσιμη εταιρική έκπτωση. Έχω κάνει αυτό πριν, και τα αποτελέσματά μου έχουν ποικίλη. Αυτός ο τύπος προσέγγισης τείνει να λειτουργεί όταν το ξενοδοχείο έχει χαμηλή πληρότητα και είναι πρόθυμο να διαπραγματευτεί. Άλλες φορές, δεν βοήθησε καθόλου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, προσπαθήστε να πάρετε μια έκπτωση AAA ή άλλο πρότυπο προεξοφλημένο επιτόκιο.

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να δοκιμάσετε τιμές εταιρικών ξενοδοχείων ή κωδικούς έκπτωσης που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Ενώ είστε ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσετε, δεν είχα ποτέ τύχη να τις χρησιμοποιήσω και πάλι μπορεί να σας ζητηθεί να παράσχετε ταυτοποίηση όταν κάνετε check-in, ώστε να είστε έτοιμοι να πιάσετε.

Μια άλλη προσέγγιση για μεμονωμένους ταξιδιώτες ή μικρές επιχειρήσεις για να εξοικονομήσετε χρήματα σε τιμές ξενοδοχείων είναι η συμμετοχή σε έναν οργανισμό που έχει ήδη διαπραγματευτεί εταιρικές τιμές με ξενοδοχεία ή αλυσίδες ξενοδοχείων. Μια τέτοια υπηρεσία που χρησιμοποιώ συχνά είναι η Κάρτα Check Inn του CLC Lodging. Όταν εγγραφείτε στο CLC Lodging, σας εκχωρούν ένα προεξοφλητικό επιτόκιο για τα ξενοδοχεία στο σύστημά τους. Παρέχουν μειωμένες τιμές για επιλεγμένα ξενοδοχεία σε παράθυρα δύο εβδομάδων. Έχω διαπιστώσει ότι αυτά τα ποσοστά είναι συνήθως 25% ή και περισσότερο από τις καλύτερες διαθέσιμες τιμές για τέτοια ξενοδοχεία.

Τέλος, αν δεν έχετε εταιρικό επιτόκιο ή δεν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας εταιρικό επιτόκιο, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλούς άλλους τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για διαμονές ξενοδοχείων . Αλλά μερικές φορές, δεν έχει σημασία τι κάνετε, τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ακριβά και απλά πρέπει να πληρώσετε.