Αλλαγή της φρουράς στη Στοκχόλμη της Σουηδίας

Οι χρόνοι να δουν την αλλαγή της φρουράς και άλλα γεγονότα του βασιλικού παλατιού

Η αλλαγή της τελετής φρουράς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους επισκέπτες της Στοκχόλμης της Σουηδίας . Αυτή η δωρεάν 40ωρη αλλαγή του φρουρού μπροστά από την κατοικία του βασιλιά της Σουηδίας πραγματοποιείται κάθε μέρα του χρόνου.

Καλοκαιρινές τελετές βασιλικής φρουράς

Από τις 23 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου, η τελετουργική πορεία μέσω της κεντρικής Στοκχόλμης συνοδεύεται από πλήρες στρατιωτικό συγκρότημα από το Μουσικό Κέντρο Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Μερικές φορές οι φρουροί βλέπουν να πλησιάζουν το βασιλικό παλάτι με άλογο, ειδικά στις 30 Απριλίου, τα γενέθλια του βασιλιά. Άλλες ειδικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι περιλαμβάνουν την Εθνική Ημέρα της Σουηδίας στις 6 Ιουνίου και το χαιρετισμό από το Skeppsholmen το μεσημέρι για τα γενέθλια της Crown Princess στις 14 Ιουλίου και την ημέρα της Βασίλισσας στις 8 Αυγούστου.

Χειμερινές τελετές βασιλικής φρουράς

Η αλλαγή της βασιλικής φρουράς συνοδεύεται από ένα χαιρετισμό από το Skeppsholmen το μεσημέρι στις 23 Δεκεμβρίου για να σηματοδοτήσει τα γενέθλια της βασίλισσας της Σουηδίας και στις 28 Ιανουαρίου προς τιμήν της Ημέρας του Ονόματος του Βασιλιά. Η 12η Μαρτίου είναι η ημέρα της ονομασίας του Crown Princess, η οποία γιορτάζεται στην εσωτερική αυλή του παλατιού.

Πότε να δείτε την αλλαγή της φρουράς

Η τελετή της βασιλικής φρουράς ξεκινά στις 12:15 μ.μ. τις καθημερινές στην εξωτερική αυλή του βασιλικού παλατιού. Την Κυριακή, η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 1:15 μ.μ. Το φθινόπωρο, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου, η παρέλαση πραγματοποιείται γενικά μόνο τις Τετάρτες, τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Η παρέλαση αναχωρεί από το Μουσείο Στρατού στις 11:45 π.μ. και τις Κυριακές στις 12:45 μ.μ. Αν δεν υπάρχει μουσική συνοδεία, τότε η πορεία των φρουρών από τον οβελίσκο στις 12:14 μ.μ. τις Τετάρτες και τα Σάββατα και στις 1:14 τις Κυριακές.

Το χειμώνα από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, η εκδήλωση δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά αξίζει να παρακολουθήσετε.

Την εποχή εκείνη ο βασιλικός φρουρός αλλάζει δημόσια τις Τετάρτες και τα Σάββατα, αναχωρώντας από το Mynttorget στις 12:09 μ.μ. και τις Κυριακές και τις αργίες στις 1:09 μ.μ. Αν δεν υπάρχει μουσική συνοδεία, οι βασιλικοί φρουροί προχωρούν από τον οβελίσκο στις 12 : 14 μ.μ. τις Τετάρτες και τα Σάββατα και στις 13:14 τις Κυριακές. Η περίοδος διακοπών περιλαμβάνει συχνά και πρόσθετες εκδηλώσεις.

Ιστορία της Βασιλικής Φρουράς

Η βασιλική φρουρά βρισκόταν στο βασιλικό παλάτι στη Στοκχόλμη από το 1523. Περίπου 30.000 φρουροί από τις σουηδικές ένοπλες δυνάμεις παίρνουν τις στροφές τους να στέκονται όρθιοι. Οι φρουροί είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση του βασιλικού παλατιού και είναι επίσης μέρος της υπεράσπισης της Στοκχόλμης. Είναι σημαντικό μέρος της δύναμης ασφαλείας των πολιτών της πρωτεύουσας.

Ο βασιλικός φρουρός συμμετέχει σε τελετουργικές εκδηλώσεις, στις επίσημες κρατικές επισκέψεις, στο επίσημο άνοιγμα του σουηδικού κοινοβουλίου και σε άλλα εθνικά γεγονότα.

Το Βασιλικό Παλάτι

Το βασιλικό παλάτι, γνωστό και ως παλάτι της Στοκχόλμης, είναι η επίσημη κατοικία και το μεγάλο βασιλικό παλάτι του σουηδού μονάρχη. Βρίσκεται στο Stadsholmen στο Gamla stan στην πρωτεύουσα της Στοκχόλμης. Τα γραφεία του βασιλιά και άλλα μέλη της σουηδικής βασιλικής οικογένειας, καθώς και τα γραφεία του βασιλικού δικαστηρίου της Σουηδίας, βρίσκονται εκεί.

Το παλάτι χρησιμοποιείται από τον βασιλιά καθώς εκτελεί τα καθήκοντά του ως αρχηγός κράτους.