Πρωτοχρονιά στη Στοκχόλμη της Σουηδίας

Πυροτεχνήματα, παγοδρομία και πολλά άλλα

Εάν σχεδιάζετε να γιορτάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, θα έχετε μια ποικιλία επιλογών, όπως μια συναυλία με δαχτυλίδι στο χρόνο, πυροτεχνήματα, μια ξεχωριστή παράσταση ενός κλασικού ποίημα της Πρωτοχρονιάς, πατινάζ στον πάγο και άφθονο της νυχτερινής ζωής.

Μεσαιωνική Εκκλησία Συναυλία

Το Gamla Stan , που είναι η παλιά πόλη της Στοκχόλμης, είναι μια αγαπημένη τοποθεσία για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, όπου μπορείτε να ακούσετε τη συναυλία της Πρωτοχρονιάς που ονομάζεται Nyårskonsert στα Σουηδικά στην εκκλησία Storkyrkan νωρίς το βράδυ.

Η εκκλησία είναι μια λατρευτική εκκλησία από το 1527. Αρχικά, ήταν ένας μεσαιωνικός καθεδρικός ναός που κτίστηκε το 1279. Στεγάζει μοναδικά αντικείμενα όπως το γλυπτό Αγίου Γεωργίου και Δράκου, που χρονολογείται από το 1489, το θρυλικό Vädersoltavlan, το παλαιότερο πετρέλαιο ζωγραφική στη Σουηδία από το 1535, και γλυπτική Lena Lervik των βιβλικών χαρακτήρων Joseph και Mary από το 2002.

Σκέϊτ στον πάγο

Συνδυάστε με τα ψυχρά στοιχεία και πατήστε παγοδρομία στο Kungstradgarden, ένα πάρκο στο κέντρο της Στοκχόλμης. Είναι κοινώς γνωστό ως Kungsan. Η κεντρική τοποθεσία του πάρκου και οι υπαίθριες καφετέριες το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη και χώρους συναντήσεων στη Στοκχόλμη.

Το παγοδρόμιο σχεδιάστηκε μετά το παγοδρόμιο στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης. Το Kungstradgarden άνοιξε το 1962 και είναι δημοφιλές στους επισκέπτες από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τον Μάρτιο.

Ποίηση και πυροτεχνήματα

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Skansen της Στοκχόλμης, το οποίο άνοιξε το 1891 ως το πρώτο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο, όπου μπορείτε να ακούσετε τους "Ring Out Wild Bells" του Alfred Lord Tennyson. Το ποίημα της Πρωτοχρονιάς διαβάζεται από διάσημο Σουηδό κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα από το 1895.

Η ανάγνωση μεταδίδεται ζωντανά σε εθνικό επίπεδο.

Κτυπήστε το παλιό, δακτύλιο στο νέο.

Δαχτυλίδι, χαρούμενα κουδούνια, σε όλο το χιόνι.

Φέτος πρόκειται, αφήστε τον να πάει.

Κτυπήστε το ψεύτικο, δακτύλιο στο αληθινό. "

- Λόρδο Alfred Tennyson

Προηγούμενη και μετά από την ανάγνωση, απολαύστε τη μουσική και τα πυροτεχνήματα καθώς φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το νερό δίπλα στο Skansen.

Όλο το εσωτερικό λιμάνι της παλιάς πόλης της Στοκχόλμης είναι ιδανικό για θέαση πυροτεχνημάτων, αλλά στο Skeppsbron έχετε το πρόσθετο πλεονέκτημα του γιγαντιαίου Χριστουγεννιάτικου δέντρου ως μέρος του σκηνικού σας.

Κάποια καλά μέρη για να δείτε τα πυροτεχνήματα περιλαμβάνουν το Δημαρχείο (Stadshuset), το οποίο βρίσκεται ακριβώς στην άκρη της λίμνης Mälaren στο Kungsholmen, και το Västerbron, η οποία είναι η δεσπόζουσα γέφυρα μεταξύ Södermalm και Στοκχόλμη, ένα άλλο εξαιρετικό πλεονέκτημα. Το Fjällgatan βρίσκεται ψηλά στην άκρη ενός βράχου στην περιοχή Södermalm της Στοκχόλμης. Αφού δείτε τα πυροτεχνήματα εκεί, μπορείτε να βρείτε πολλά βήματα της νυχτερινής ζωής μακριά.

Απολαύστε τη νυχτερινή ζωή

Μετά τα πυροτεχνήματα, κατευθυνθείτε προς το Södermalmstorg, μια μεγάλη, ανοιχτή περιοχή όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες συναντώνται συχνά πριν ξεκινήσουν τα τοπικά εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Βρίσκεται στην οδό Götgatan στην περιοχή Södermalm της πόλης, η μοντέρνα γειτονιά SoFo προσφέρει μια πληθώρα από vintage καταστήματα, εκλεκτικά καταστήματα, καταστήματα ένδυσης, γκαλερί και πληθώρα hot spots για φαγητό και ποτό. Μπορείτε να βρείτε ζωντανή νυχτερινή ζωή σε αυτή την περιοχή όπου μπορείτε να επιθυμήσετε τους συντρόφους σας να γίνουν nytt år, ή "happy new year", μέχρι τις μικρές ώρες της 1ης Ιανουαρίου.