Ελικόπτερο Tour του Kauai με το Jack Harter Ελικόπτερα

Για χρόνια ήθελα να πάρω μια περιοδεία ελικόπτερο στη Χαβάη. Συγκεκριμένα, ήθελα να πάρω μια περιοδεία με ελικόπτερο στο Kaua'i, αφού τόσο μεγάλο μέρος του νησιού μπορεί να δει μόνο από τον αέρα.

Σε ένα προηγούμενο ταξίδι στο Kaua'i, η γυναίκα μου και εγώ είχαμε προγραμματίσει μια περιοδεία φωτογράφου για 90 λεπτά με τους Jack Harter Helicopters, αλλά η περιοδεία μας ακυρώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ήμουν, λοιπόν, ευτυχής όταν ήμουν τελικά σε θέση να περιηγηθείτε στο Kaua'i με τα ελικόπτερα Jack Harter.

Γιατί τα ελικόπτερα Jack Harter; Με 14 εταιρείες ελικόπτερο που λειτουργούσαν στο Kaua'i, είχα κάνει τον έλεγχο της έρευνας μου σε τομείς όπως η ασφάλεια, η ικανοποίηση του πελάτη, η εμπειρία της εταιρείας και οι προσφορές περιοδείας. Το Jack Harter Helicopters ήταν στην κορυφή της λίστας σε κάθε περιοχή που εξέτασα.

Τι θα δείτε

Οι περισσότερες από τις εταιρείες περιοδείας ελικοπτέρων στο Kaua'i πετούν την ίδια βασική περιήγηση νησιού μιας ώρας. Βγαίνουν από το ελικοδρόμιο Λίουε και πετούν προς τα αριστερά γύρω από το νησί. Η διαμονή στο εσωτερικό του νότιου Kauai και να περάσετε από την κοιλάδα Hanapepe, όπου θα δείτε Manawaiopuna Falls (Jurassic Park Falls) και θα πετάξετε μέσα από το φαράγγι Waimea , το μεγάλο φαράγγι του Ειρηνικού.

Από το φαράγγι Waimea, θα πετάξετε στην ακτή Nā Pali όπου θα δείτε τους πιο διάσημους θαλάσσιους βράχους στον κόσμο. Από το Nā Pali, η περιοδεία πετάει κατά μήκος της Βόρειας Θάλασσας στον κόλπο Hanalei, όπου η περιήγηση μετακινείται στην ενδοχώρα κατά μήκος της κοιλάδας Hanalei στον κρατήρα του Mt. Wai'ale'ale , το πιο υγρό σημείο στη γη.

Από το Mt. Η περιήγηση Wai'ale'ale προχωράει ανατολικά στην κοιλάδα ποταμών Wailua στους Wailua Falls και στη συνέχεια πίσω στο ελικοδρόμιο. Η ώρα περνάει πάρα πολύ γρήγορα.

Προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες

Αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια εξαιρετική περιοδεία και μια καλή περιήγηση είναι οι μικρές λεπτομέρειες.

Ο Jack Harter παρέχει εκτεταμένη ενημέρωση πριν από την πτήση, παρέχοντας μια γενική εικόνα της πτήσης, των οδηγιών ασφαλείας και των κανόνων επιβίβασης και αποβίβασης.

Εξασφαλίζουν ότι είστε άνετοι με αυτό που πρόκειται να έρθει κατά τη διάρκεια της πτήσης σας.

Οι ομάδες επιβιβάζονται και καθίστανται με συγκεκριμένη σειρά και σε συγκεκριμένες θέσεις εντός του ελικοπτέρου για να διασφαλιστεί η σωστή κατανομή βάρους. Η ομάδα μας πετούσε σε ένα Eurocopter AStar, το οποίο έχει πέντε επιβάτες, το ένα μπροστά δίπλα στον πιλότο και τέσσερις στα πίσω καθίσματα.

Πριν απογειωθεί το ελικόπτερο, το πλήρωμα εδάφους βεβαιώνεται ότι όλοι είναι καθισμένοι και ζευγαρωμένοι σε ιδιότητα και ότι τα ακουστικά είναι διαθέσιμα και λειτουργούν.

Ρύθμιση της διάθεσης για μια μεγάλη πτήση

Το Jack Harter Helicopters χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικό ακουστικό μείωσης θορύβου. Δεν θα ακούσετε τον κινητήρα ή την περιστροφή των λεπίδων. Αυτό που θα ακούσετε είναι η αφήγηση του πιλότου και η μουσική υπόκρουση ειδικά επιλεγμένη για κάθε μέρος της περιοδείας.

Η μουσική ρυθμίζει πραγματικά τη διάθεση αν είναι το θέμα από το Jurassic Park καθώς πετάτε πάνω από τους Manawaiopuna Falls ή τα εκρηκτικά θέματα του soundtrack στο Everest καθώς πετάτε πάνω από το Waimea Canyon.

Ένα μικρό μικρόφωνο είναι διαθέσιμο σε κάθε επιβάτη ώστε να μπορείτε να μιλήσετε με τον πιλότο και να κάνετε ερωτήσεις. Ο πιλότος μας, Brian (Chris) Christensen, ήταν υπέροχος. Ήταν εξαιρετικά καταρτισμένος από την Kauai και ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι να κάνει την πτήση ευχάριστη.

Δεν ήξερα τι να περιμένω από την άποψη της αναταραχής. Η πραγματικότητα ήταν ότι η πτήση ήταν ομαλότερη από οποιοδήποτε αεροπλάνο που έχω πάει ποτέ. Ποτέ δεν είχα κανένα συναίσθημα αλλαγής υψομέτρου ή αλλαγής ταχύτητας. Αν δεν ήταν για το συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο και το γεγονός ότι ήξερα ότι ήμουν σε ένα ελικόπτερο, θα μπορούσα να καθόμουν σε μια αίθουσα κινηματογράφου παρακολουθώντας μια ταινία IMAX.

Πόσο σημαντικό είναι το σημείο στο οποίο κάθεσαι;

Μερικοί λένε ότι δεν υπάρχουν κακές θέσεις στο AStar. Τείνω να διαφωνώ, ειδικά εάν η πρόθεσή σας είναι η φωτογραφία. Τα δύο εσωτερικά καθίσματα στο πίσω μέρος απλά δεν θα λειτουργούσαν αν ο στόχος σας είναι να τραβήξετε φωτογραφίες. Από την άλλη πλευρά, τα δύο καθίσματα πίσω παραθύρων είναι εξαιρετικά για τη φωτογραφία. Θα μιλήσουμε λίγο περισσότερο για αυτό στο τμήμα συμβουλών μας στο τέλος αυτής της αναθεώρησης.

Ο πιλότος μας ήταν πολύ προσεκτικός για να βεβαιωθεί ότι για τα περισσότερα sites έκανε μια σειρά στροφών 360 μοίρες έτσι ώστε οι ίδιες απόψεις να ήταν διαθέσιμες σε όλους.

Για παράδειγμα, ήμουν καθισμένος δίπλα στο αριστερό πίσω παράθυρο και παρόλο που πετάξαμε βόρεια κατά μήκος της ακτής Nā Pali, ο Chris έκανε αρκετές στροφές ώστε να μπορέσω να δω τους θαλάσσιους βράχους και την ακτογραμμή, όπως και το άτομο που έχω ακροδεξιά.

Η κατώτατη γραμμή

Περιττό να πω ότι ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την περιοδεία μου με τα ελικόπτερα Jack Harter. Έχει ξεπεράσει όλες τις υψηλές προσδοκίες μου και με έκανε πραγματικά πρόθυμο να δω τα άλλα νησιά της Χαβάης από τον αέρα. Ο κύριος στόχος μου, εκτός από την απόλαυση της περιοδείας, ήταν να τραβήξω φωτογραφίες. Πήρα σχεδόν 300 από αυτούς και έβαλα 84 από τα αγαπημένα μου σε μια Πινακοθήκη Αεροφωτογραφιών του Kauai .

Η φωτογραφία από την am AStar προσφέρει μερικές προκλήσεις. Εάν η φωτογραφία είναι ο πρωταρχικός στόχος σας, ίσως να θέλετε να εξετάσετε μια περιήγηση στο τετράτροχο Hughes 500 του Jack, το οποίο μεταφέρεται με τις πόρτες μακριά. Εδώ, ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές για την περιοδεία σας με ελικόπτερο και για τη λήψη φωτογραφιών από ένα ελικόπτερο.

Η πολιτική δεοντολογίας μας

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν περιήγηση με σκοπό την αναθεώρηση των ελικόπτερο Jack Harter. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την πολιτική δεοντολογίας μας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους