Μεσημέρι στη Ρωσία

Το ρωσικό μεσημεριανό γεύμα ονομάζεται «obed» (ποπόν), το οποίο συχνά μεταφράζεται στα αγγλικά ως «δείπνο». Ωστόσο, το "φαγητό" είναι το μεσημεριανό γεύμα στη Ρωσία και τείνει να είναι αρκετά σημαντικό, όπως προτείνει η μετάφραση. Οι Ρώσοι τείνουν να τρώνε το μεσημεριανό γεύμα, όπως και οι Αμερικανοί, ανά πάσα στιγμή μεταξύ 12 και 3 μ.μ. Το μεσημεριανό γεύμα δεν πρέπει να αποτελεί κοινωνική υπόθεση. είναι φυσιολογικό για τους Ρώσους να τρώνε το γεύμα μόνοι τους. Ωστόσο, είναι φυσικά πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους, για παράδειγμα, τους συναδέλφους, να τρώνε μαζί το μεσημεριανό γεύμα.

Μεσημεριανό στην Εργασία

Μερικοί Ρώσοι φέρνουν το μεσημεριανό γεύμα τους στην εργασία, αλλά αυτό δεν είναι πολύ κοινό. Πολλοί ρωσικοί χώροι εργασίας διαθέτουν καφετέριες για εργαζόμενους που προσφέρουν δωρεάν ή πολύ προσιτά γεύματα. Όσοι δεν έχουν καφετέρια - ή επιθυμούν αλλαγή σκηνικού - τείνουν να πάνε σε ένα καφέ ή εστιατόριο για ένα γρήγορο "business lunch".

Επαγγελματικό γεύμα

Ένα "επιχειρηματικό μεσημεριανό" δεν είναι μόνο για τους επιχειρηματίες, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να ακούγεται. Σχεδιασμένο για υπαλλήλους γραφείου στο μεσημεριανό τους διάλειμμα, τα περισσότερα εστιατόρια προσφέρουν αυτό το καθημερινό μεσημεριανό γεύμα, μια περιορισμένη επιλογή τροφίμων για ένα γεύμα δύο ή τριών κατηγοριών σε πολύ προσιτή τιμή. Θα σας εξυπηρετηθεί γρήγορα και αναμένεται να μην παραμείνει στο φαγητό σας. εστιατόρια προσφέρουν αυτό το γεύμα σε μειωμένη τιμή, διότι εξαρτώνται από υψηλό κύκλο εργασιών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος. Το μενού συνήθως προσφέρεται μεταξύ 12 και 3 μ.μ., αλλά οι συγκεκριμένοι χρόνοι συνήθως θα αναφέρονται εκτός.

Μπορείτε να περιμένετε δύο ή τρία μαθήματα, μια πορεία σούπας ή / και σαλάτας και το κύριο πιάτο (συνήθως με βάση το κρέας).

Καφές ή μαύρο τσάι θα σερβίρεται, αλλά μπορείτε να παραγγείλετε και άλλα ποτά με ένα μικρό επιπλέον κόστος. Καλά νέα για όσους έχουν προϋπολογισμό : όχι μόνο είναι ένα επαγγελματικό γεύμα πολύ φθηνότερο από ένα κανονικό γεύμα εστιατορίων στη Ρωσία,

Επίσης, συνήθως δεν είναι απαραίτητο να αφήνετε μια άκρη κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού γεύματος εκτός εάν βρίσκεστε σε ένα ιδιαίτερα πολυτελές εστιατόριο.

Τυπικά τρόφιμα μεσημεριανού γεύματος

Υπάρχουν συνήθως τουλάχιστον τρία μαθήματα σε ένα ρωσικό γεύμα. Ως πρώτο μάθημα, μπορείτε να περιμένετε μια βαριά ρωσική "σαλάτα". Αυτά συνήθως έχουν μια βάση πατάτας και μαγιονέζας, όπως το δημοφιλές "Olivye", από πατάτες, βραστά αυγά, καρότα, τουρσιά, κοτόπουλο ή ζαμπόν, και μαγιονέζα (είναι πραγματικά νόστιμο, αν και δεν το ακούει!) . Η δεύτερη σειρά είναι συνήθως η σούπα, όπως το Borsch, που σερβίρεται με ξινή κρέμα. Το τρίτο μάθημα ονομάζεται "vtoroye bludo" (второ блюдо, "δεύτερο κύριο"). αυτό είναι συνήθως ένα πιάτο κρέατος που αποτελείται από ένα κομμάτι κρέατος (κοτόλετα, κοτόπουλο ή βόειο κρέας) με χυλό φαγόπυρου ή πατάτες.

Το τσάι ή ο καφές συνήθως σερβίρονται με το μεσημεριανό τα αναψυκτικά και το κρασί σπάνια σερβίρονται. Είναι επίσης αρκετά συνηθισμένο να βλέπουμε να καταναλώνεται βότκα με μεσημεριανό γεύμα. αυτή είναι μια ρωσική παράδοση που εξακολουθεί να υποστηρίζεται, ακόμα και από τους επιχειρηματίες!

Βγαίνοντας για μεσημεριανό γεύμα

Σκεφτείτε δύο φορές πριν ζητήσετε από ένα ρωσικό να σας συναντήσει για μεσημεριανό γεύμα Αν δεν συναντηθούν δύο συνεργάτες στο ίδιο καφενείο ή εστιατόριο για ένα «μεσημεριανό γεύμα», η έννοια της εξόδου για μεσημεριανό γεύμα δεν είναι πραγματικά κατανοητή στη Ρωσία. Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις φίλους να συναντιούνται μέσα σε ένα εστιατόριο. οι περισσότεροι άνθρωποι θα πληρούν το πολύ για έναν καφέ.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο στη Ρωσία να βγαίνει σε εστιατόρια καθόλου. μέχρι πρόσφατα υπήρχαν πολύ λίγα εστιατόρια στη Ρωσία. Αν και τώρα υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί εστιατορίων, ειδικά στις κύριες πόλεις, πολλοί από αυτούς παραμένουν αρκετά ακριβοί - σίγουρα πολύ ακριβοί για πολλούς Ρώσους, ιδιαίτερα όταν ο προϋπολογισμός για τα γεύματα δεν ήταν ποτέ μέρος του πολιτισμού.