Πώς να διατηρήσετε την ηρεμία σας πριν από μια πτήση

Εισπνοή εκπνοή

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Η πτήση είναι αρκετά αγχωτική για τους συνηθισμένους ταξιδιώτες, οι οποίοι πρέπει να συναντήσουν τα πάντα, από μακριές γραμμές στα σημεία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου μέχρι τις γεμάτες πύλες. Και αυτό το άγχος πολλαπλασιάζεται όταν είσαι ανήσυχος φυλλομετρητής.

Ο Δρ Toby Bateson είναι ο γιατρός για το ZenPlugs Ltd., ο οποίος κάνει ωτοασπίδες για ταξιδιώτες και άλλους. Σημειώνει ότι το άγχος κατά την πτήση είναι συνηθισμένο, επηρεάζοντας έναν στους 10 πληθυσμούς, και μερικοί ταξιδιώτες συχνά έχουν άγχος και κρίσεις πανικού όταν σκέφτονται να πετούν.

Προσφέρει μερικές συμβουλές για τη μείωση του φόβου και του άγχους πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

  1. Παρασκευή. Πάρτε λίγο χρόνο για να προετοιμαστείτε ψυχικά. Περάστε μερικά λεπτά κάθε μέρα για λίγες ημέρες πριν την πτήση πραγματοποιώντας την ακόλουθη άσκηση ευαισθητοποίησης. Φανταστείτε τον εαυτό σας να είστε ήρεμοι στην οδήγηση μέχρι την πτήση. Κάντε τον εαυτό σας άνετο, κλείστε τα μάτια σας και να απεικονίσετε τον εαυτό σας με το σαλόνι πτήσης, στα σκαλοπάτια του αεροπλάνου και έπειτα καθισμένος πάνω του. Φανταστείτε ότι είστε ήρεμοι. Αντί να αισθανθείτε τον εαυτό σας να τρέχετε σε πανικό, επιλέξτε την επιλογή να είστε πιο ήρεμοι. Συνειδητοποιήστε ότι αυτή είναι μια επιλογή και θα γίνει μία. Με το να το φανταστείς αυτό ζωντανά για μερικά λεπτά, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.
  2. Φυτικά φάρμακα. Επισκεφθείτε το τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής και πάρτε τον εαυτό σας ένα φυτικό φάρμακο για να μειώσετε το άγχος και το άγχος. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμο τον βαλεριανό, αν και δεν υπάρχει κανένα αποδεδειγμένο όφελος για όλους. Άλλοι που επισημάνθηκαν από την κλινική Mayo περιλαμβάνουν το χαμομήλι, το παστίλι, το λεβάντα και το βάλσαμο λεμονιού. Αξίζει να αποφευχθούν οι βενζοδιαζεπίνες, τα φάρμακα που σχεδιάζονται για την αντιμετώπιση του άγχους, των κρίσεων πανικού, της κατάθλιψης και της αϋπνίας, καθώς είναι εθιστικά και μπορούν να συντηρηθούν.
  1. Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ. Η καφεΐνη διεγείρει την αντίδραση "πτήσης ή πάλης" ενεργοποιώντας το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μερικές από τις φυσικές ενδείξεις άγχους, συμπεριλαμβανομένου ενός γρήγορου καρδιακού ρυθμού και της αίσθημα παλμών. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε την καφεΐνη για 8 έως 12 ώρες πριν πετάξετε. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αλκοόλ για να μειώσουν το άγχος. Μπορεί να αισθάνεστε ότι βοηθά, αλλά μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε αποθάρρυνση και μπορεί να κάνει την αντίδραση σε αγχωτικές καταστάσεις χειρότερη. Όταν το αλκοόλ φθείρεται, το άγχος είναι συχνά ένα χαρακτηριστικό. Αποφεύγετε καλύτερα για 24 ώρες πριν πετάξετε καθώς και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Δρ Μάικλ Μπρέιν, γνωστός ως The Travel Psychologist, λέει ότι είναι ο πρώτος που συνειδητοποίησε τον όρο 'ψυχολογία ταξίδια'. Θεωρεί ότι αντί να φοβούνται και να φοβούνται να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες της εμπειρίας απόπλου του αεροδρομίου, να το ενθουσιάσετε ως μέρος της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Ο Μπρέιν συνιστά οι ανήσυχοι ταξιδιώτες να δημιουργήσουν το δικό τους άνετο εσωτερικό χώρο. "Προωθήστε την αίσθηση της ειρηνικής χαλάρωσης σε αυτό το διαλογιστικό χώρο με τους αγαπημένους ήρεμους, χαλαρωτικούς ήχους σας, όπως τη δική σας αγαπημένη συλλογή τραγουδιών στο iPod σας", δήλωσε. "Ή βάλτε τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου. Σκεφτείτε και επικεντρωθείτε στο μέλλον: την άφιξή σας, ζείτε μέσα, είστε στο αιώνιο τώρα, αλλά επικεντρωθείτε στο μέλλον".

Στο τέλος, η αποδοχή των περιστατικών ταξιδιού αναχώρησης από το αεροδρόμιο αποτελεί μέρος της ταξιδιωτικής διαδικασίας, δήλωσε ο Brein. "Οποιαδήποτε αρνητική συμπεριφορά είναι πολύ πιο πιθανό να συνδυάσει τους φόβους, τις ανησυχίες και μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση. Προσέγγιση των εμποδίων στο αεροδρόμιο με αίσθηση εορτασμού", δήλωσε. "Τέλος, κρατήστε το μάτι σας στο βραβείο. Η ευτυχία της εμπειρίας άφιξης του ταξιδιού μπορεί μόνο να ενισχυθεί, ακόμα περισσότερο ξεπερνώντας τα εμπόδια για να φτάσετε εκεί".