Οι απλούστεροι τρόποι να κάνετε το καλύτερο του φόβου της πετώντας

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Η αιοφοβία, ή ο φόβος της πτήσης, δεν περιορίζεται στα πρώιμα δρομολόγια, αλλά βιώνεται και από πιο έμπειρους αεροπορικούς ταξιδιώτες. Ο Δρ Nadeen White είναι ο δημιουργός και ο συντάκτης του blog The Sophisticated Life, το οποίο καλύπτει θέματα ταξίδια, φαγητό και ποτά και τον πολιτισμό. Είναι ένας παγκόσμιος αγώνας που αγωνίζεται με φόβο να πετάξει.

Η White δήλωσε ότι άρχισε να πετάει όταν ήταν μόλις λίγους μήνες πριν. "Πέρασα μεταξύ της Τζαμάικα, της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα κάθε λίγους μήνες που έφταναν στην ενηλικίωση χωρίς προβλήματα", είπε. "Θυμάμαι ότι δεν μου άρεσε ποτέ" αναταραχή αλλά ποτέ δεν με εμπόδισε να πετάξω ".

Αλλά, στα 20 της, η White είχε μια πτήση που άλλαξε τη ζωή της. "Πέρασα από την Τζαμάικα στο Μαϊάμι κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Τα φώτα στο αεροπλάνο ξεκίνησαν να εισέρχονται και να βγαίνουν, οι μάσκες οξυγόνου κατέβηκαν και οι δίσκοι των τροφίμων έπεσαν στα διάδρομα », υπενθύμισε. "Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Μετά από αυτή την πτήση είχα τέτοια ανησυχία για την πτήση που δεν πετούσα για δύο χρόνια. "

Αντίθετα, η White πήρε το τρένο στη Φλόριντα για να επισκεφτεί την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών που δεν πετούσε. "Ένα ταξίδι από το Μαϊάμι στην Ουάσιγκτον, DC, πήρε 24 ώρες. Τότε ήξερα ότι έπρεπε να επιστρέψω σε αεροπλάνο », είπε. «Επιπλέον, είχα ένα όνειρο να δω τον κόσμο και ήξερα ότι δεν μπορούσα να το κάνω με το τρένο».

Ο Λευκός έχει πέντε μεγάλες συμβουλές για το πώς οι άνθρωποι με το φόβο της πτήσης μπορούν να προσαρμοστούν.

Μιλήστε σε ανθρώπους που πετούν για ζωή ή πετούν πολλά για δουλειά και ακόμη και για διασκέδαση.

Ρωτήστε τους τις σκέψεις τους για το τι φοβάστε όταν πρόκειται για πτήσεις. Για μένα είναι αναταραχή. Η μητέρα μου, που ήταν τζετ-setter, μου είπε να το σκέφτομαι σαν να τρύπες στο δρόμο όταν οδηγούσα.

Διαβάστε και μάθετε για τα αεροπλάνα και τα αρχεία ασφαλείας τους

Είναι η ασφαλέστερη μορφή ταξιδιού περισσότερο από την οδήγηση. Σκεφτείτε αυτό και πόσο συχνά τα αεροπλάνα απογειώνονται χωρίς προβλήματα και το γεγονός ότι οδηγείτε μάλλον καθημερινά.

Μιλήστε σε έναν θεραπευτή για τους φόβους σας

Αναπτύξτε τεχνικές χαλάρωσης για πτήσεις . Αναπνευστικές ασκήσεις όταν αισθάνεστε μια κρίση πανικού θα σας βοηθήσουν.

Μιλήστε με το γιατρό σας Εάν η παραπάνω δεν βοηθά

Για όσους παίρνουν κρίσεις πανικού ενώ πετούν, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα φάρμακα.

Πάρτε πιο σύντομες πτήσεις για να προσαρμόσετε πρώτα

Πετάξτε με ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο που μπορεί να σας βοηθήσει να μιλήσετε σε σας και να σας αποσπάσει την προσοχή σας όταν ο φόβος ή ο πανικός σας μπαίνει.

"Πιστεύω επίσης ότι μια πορεία ή η ανάγνωση ενός βιβλίου σχετικά με το φόβο της πτήσης είναι μια μεγάλη ιδέα", δήλωσε ο White. "Γνωρίζω ανθρώπους που φοβούνται να πετάξουν και έχουν κάνει επιτυχώς μαθήματα προσομοίωσης πτήσεων".

Υπάρχουν πολλά μαθήματα, τόσο σε απευθείας σύνδεση και προσφέρονται από αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες, οι οποίες προσανατολίζονται στην προσαρμογή και την αντιμετώπιση του φόβου της πτήσης, η οποία επισημαίνεται παρακάτω.