Η TSA εξηγεί την πλήρη διαδικασία ελέγχου των επιβατών στους αερολιμένες

Λήψη προβολής

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) έχει ένα σύνολο κανόνων και κανονισμών για τους επιθεωρητές και τους επιβάτες. Ο έλεγχος ασφαλείας για τα αεροπορικά ταξίδια εξελίχθηκε από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η υπηρεσία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πηγαίνοντας από τον έλεγχο ασφάλειας ενός μεγέθους σε περισσότερη από στρατηγική βασισμένη σε κινδύνους, βασισμένη στις πληροφορίες. Αυτή η μέθοδος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ταχεία εξέταση για αξιόπιστους ταξιδιώτες μέσω του TSA PreCheck , επιτρέποντας στους αξιωματικούς να εστιάζουν σε επιβάτες υψηλού κινδύνου και άγνωστους επιβάτες στα σημεία ελέγχου ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της TSA, οι αξιωματικοί μπορούν να χρησιμοποιούν μέτρα ασφαλείας βασισμένα σε κινδύνους για τον εντοπισμό, τον μετριασμό και την επίλυση πιθανών απειλών στα σημεία ελέγχου ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της ερώτησης σχετικά με τα ταξίδια για την ταυτότητα, το ταξίδι και την ιδιοκτησία. Επίσης, θα χρησιμοποιήσει διαφορετικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της τυχαίας επιλογής, για να τονίσει απρόβλεπτα μέτρα ασφαλείας σε όλο το αεροδρόμιο, ώστε να μην είναι εγγυημένη η ταχεία εξέταση του ατόμου.

Το πρόγραμμα ασφαλούς πτήσης της TSA

Το Secure Flight είναι πρόγραμμα βασιζόμενου σε κινδύνους για την πρόβλεψη επιβατών που χρησιμοποιείται από την TSA για τον εντοπισμό ταξιδιωτών χαμηλού και υψηλού κινδύνου πριν από την πτήση τους για να ταιριάζει με τα ονόματά τους σε λίστες αξιόπιστων ταξιδιωτών και λίστες παρακολούθησης. Συλλέγει μόνο το πλήρες όνομα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο για ακριβή αντιστοίχιση.

Στη συνέχεια, η TSA στέλνει οδηγίες προς τις αεροπορικές εταιρείες για να επιλέξουν επιβάτες που είναι επιλέξιμοι για το TSA PreCheck, όσους χρειάζονται ενισχυμένο έλεγχο και εκείνους που θα λάβουν τακτικό έλεγχο.

Η Ασφαλής Πτήση σταματά επίσης τους ταξιδιώτες στη λίστα "Καμία Πτήση" και στα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Μη Πίνακα Ελέγχου Πρόληψης από την επιβίβαση σε αεροσκάφος.

Για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου ταξιδιού, το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας προσφέρει το Πρόγραμμα Ερευνών Προσφυγής για Ταξιδιώτη (DHS TRIP) για όσους έχουν ερωτήσεις ή χρειάζεται επίλυση όταν ταξιδεύουν.

Μετά από την εξέταση από έναν υπάλληλο της DHS, στους ταξιδιώτες έχει εκχωρηθεί ένας αριθμός ελέγχου έννομης προστασίας, ο οποίος πρέπει να χρησιμοποιείται για την αναζήτηση ηλεκτρονικής κατάστασης παραπόνων και για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων μετά την επίλυση μιας καταγγελίας.

Τεχνολογία διαλογής

Οι επιβάτες του αεροδρομίου θα προβάλλονται μέσω προηγμένης τεχνολογίας απεικόνισης με χιλιοστά κύμα και ανιχνευτών μετάλλων. Η τεχνολογία χιλιομέτρων κύματος μπορεί να ελέγξει τους ταξιδιώτες χωρίς φυσική επαφή για μεταλλικές και μη μεταλλικές απειλές. Οι ταξιδιώτες μπορούν να αρνηθούν τη χρήση της τεχνολογίας αυτής και να ζητήσουν τη διενέργεια φυσικών ελέγχων. Ωστόσο, ορισμένοι θα πρέπει να περάσουν από τον παραδοσιακό έλεγχο αν η κάρτα επιβίβασης δείχνει ότι έχουν επιλεγεί για ενισχυμένο έλεγχο.

Παρακολούθηση της παρακολούθησης

Οι ταξιδιώτες που αποφεύγουν να προβάλλονται με προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης ή με ανιχνευτή μετάλλων θα περάσουν από ένα αξιωματικό TSA ίδιου φύλου. Μπορούν επίσης να πάρουν ένα pat-down από έναν ανώτερο υπάλληλο, αν εκκινήσουν τον συναγερμό σημείου ελέγχου ή επιλέγονται τυχαία.

Μπορείτε να ζητήσετε να έχετε ένα pat-down σε ιδιωτικό και να συνοδεύεται από έναν σύντροφο της επιλογής σας. Μπορείτε να μεταφέρετε τις αποσκευές σας στην ιδιωτική περιοχή προβολής και να ζητήσετε από μια καρέκλα να καθίσει αν χρειαστεί. Ένας δεύτερος αξιωματικός της TSA θα είναι πάντα παρών κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού ελέγχου.