Πώς η TSA επιταχύνει τους ταξιδιώτες μέσω της ασφάλειας του αεροδρομίου

Κρατήστε παπούτσια, σακάκια. κρατήστε φορητούς υπολογιστές σε τσάντες

Είχα την τύχη να επιλέξω να χρησιμοποιήσω τη γραμμή ασφαλείας PreCheck της Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) και ήταν μεγάλη. Το PreCheck επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αφήνουν τα παπούτσια τους, τα ελαφριά εξωτερικά ενδύματα και τη ζώνη, να κρατούν το φορητό υπολογιστή τους στην θήκη τους και τις τσάντες υγρών / σακουλών που συμμορφώνονται με το 3-1-1, σε ειδική φόρμουλα διαλογής.

Τον Οκτώβριο του 2011, η TSA ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη πιλοτικού προγράμματος προβολής PreCheck σε τέσσερα αεροδρόμια: Hartsfield-Jackson Atlanta International, Detroit Metropolitan Wayne County, Ντάλλας / Fort Worth International και Miami International.

Αυτά τα αεροδρόμια συνεργάστηκαν με επιλεγμένα συχνά δρομολόγια από τις American Airlines και Delta Air Lines, καθώς και από μέλη των προγραμμάτων Trusted Traveler για την Τελωνειακή και Συνοριακή Προστασία (CBP), συμπεριλαμβανομένων των Global Entry , SENTRI και NEXUS, οι οποίοι είναι πολίτες των ΗΠΑ και πέταξαν στις συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες. Διατίθεται πλέον σε περίπου 400 αεροδρόμια και έχει 18 συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες

Το PreCheck είναι διαθέσιμο σε όλους τους κατάλληλους ταξιδιώτες, μαζί με τα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 13 ετών. Αφού πληρώσει 85 δολάρια για μια κάρτα που διαρκεί πέντε χρόνια, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να μεταβεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση συνέντευξης για έλεγχο. Η TSA δέχεται πιστωτική κάρτα, εντολή χρημάτων, επιταγή εταιρείας ή πιστοποιημένο / ταμειακό έλεγχο. Το τέλος καλύπτει τους ελέγχους ιστορικού της TSA, την ανάλυσή της, τη σχετική τεχνολογία και το κόστος του κέντρου εγγραφής. Οι κάτοχοι κάρτας Global Entry εγγράφονται αυτόματα στο PreCheck.

Οι ταξιδιώτες πηγαίνουν στο διαδίκτυο για να συμπληρώσουν μια αίτηση.

Αφού εγκριθούν, απευθύνονται σε ένα κέντρο αίτησης για την παροχή προσωπικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, της ημερομηνίας γέννησης, της διεύθυνσης, των δακτυλικών αποτυπωμάτων, της πληρωμής και των απαιτούμενων εγγράφων ταυτότητας και υπηκοότητας / μετανάστευσης. Μετά την παραλαβή μιας κάρτας, οι ταξιδιώτες μπορούν να εισάγουν τον γνωστό αριθμό ταξιδιώτη (KTN) κάθε φορά που κάνουν κράτηση online ή κάνουν κράτηση μέσω τηλεφώνου.

Για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν εγγραφεί στο PreCheck, υπάρχει ακόμα η ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε. Το TSA χρησιμοποιεί το σύστημα Secure Flight για να εντοπίσει εκείνους που ενδέχεται να είναι επιλέξιμοι για ταχεία εξέταση χρησιμοποιώντας πληροφορίες που έχουν ήδη συλλεχθεί και παρέχονται στον οργανισμό από τις αεροπορικές εταιρείες. Η προσπάθεια αυτή χρησιμοποιείται μόνο με βάση την πτήση με βάση την πτήση και ένας δείκτης TSA PreCheck θα ενσωματωθεί στον γραμμωτό κώδικα μιας κάρτας επιβίβασης που επιτρέπει σε έναν ταξιδιώτη να χρησιμοποιεί μια γραμμή PreCheck.

Η TSA δημιούργησε το PreCheck ως μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας να απομακρύνει αυτό που αποκαλεί "μια προσέγγιση που ταιριάζει με την ασφάλεια των μεταφορών". Οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν λωρίδες PreCheck σε σημεία ελέγχου ασφάλειας σε σχεδόν 400 αεροδρόμια και Aeromexico , Air Canada, Alaska Airlines , American Airlines, Allegiant Airlines, Cape Air, Delta Air Lines , Etihad Airways, Hawaiian Airlines, JetBlue , Lufthansa, OneJet, Seaborne Airlines, και WestJet . Όμως, η TSA τονίζει ότι θα συνεχίσει να ενσωματώνει τυχαία και απρόβλεπτα μέτρα ασφαλείας σε όλο το αεροδρόμιο και ότι κανένας ταξιδιώτης δεν θα έχει εγγυημένη ταχεία επιθεώρηση.