Τελωνειακοί κανονισμοί και κανόνες για τους ταξιδιώτες της Ισλανδίας

Πώς να χειριστείτε τα τελωνεία όταν μπαίνετε στην Ισλανδία

Οι τελωνειακοί κανονισμοί στην Ισλανδία ελέγχονται από την τελωνειακή υπηρεσία της Ισλανδίας. Για να διασφαλίσετε την ομαλή άφιξή σας στην Ισλανδία, ακολουθείτε τους ισχύοντες τελωνειακούς κανονισμούς στην Ισλανδία:

Τα τυπικά είδη ταξιδίου όπως ρούχα, φωτογραφικές μηχανές και παρόμοια προσωπικά είδη που είναι φυσιολογικά για την επίσκεψή σας μπορούν να μεταφερθούν μέσω των τελωνείων στην Ισλανδία χωρίς δασμούς, χωρίς να δηλώνονται (= πράσινη τελωνειακή γραμμή κατά την άφιξη στην Ισλανδία).

Η διέλευση από την πράσινη γραμμή είναι για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν τίποτα να δηλώσουν, αλλά τα τελωνεία κάνουν τυχαίους ελέγχους. Τα δώρα μπορούν να μεταφερθούν από / προς την Ισλανδία μέχρι την τιμή των 10.000 ISK.

Πόσα χρήματα μπορώ να φέρω;

Τα τελωνεία της Ισλανδίας επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να φέρνουν όσο το νόμισμα επιθυμούν. Δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Μπορώ να φέρω καπνό στην Ισλανδία;

Ναι, μπορείτε αν είστε 18 ετών ή μεγαλύτεροι. Το επιτρεπόμενο όριο ανά ενήλικα είναι 200 ​​τσιγάρα ή 250 γραμμάρια χαλαρό καπνό.

Μπορώ να πάρω αλκοολούχα ποτά στην Ισλανδία;

Τα τελωνεία περιορίζουν την εισαγωγή οινοπνεύματος στην Ισλανδία επιτρέποντας στους ενήλικες ηλικίας 20 ετών και άνω να εισάγουν στην Ισλανδία αφορολόγητα οινοπνευματώδη ποτά 1 λίτρου + κρασί 1 λίτρου ή οινοπνευματώδη ποτά 1 λίτρου / οίνο + 6 λίτρων μπύρας ή 2,25 λίτρων οίνου. (Κατηγοριοποιεί τα οινοπνευματώδη ως ποτά με αλκοόλη τουλάχιστον 22%, οίνους με αλκοόλη κάτω του 22%).

Ποιοι είναι οι ισλανδοί τελωνειακοί κανόνες για τα φάρμακα;

Η Ισλανδία επιτρέπει στους ταξιδιώτες να φέρουν τα προσωπικά φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή (έως και 100 ημερών) χωρίς τελωνειακή διασάφηση.

Μπορεί να ζητηθεί επίσημο δελτίο γιατρού από ισλανδούς τελωνειακούς υπαλλήλους.

Τι περιορίζεται από τους ισλανδικούς τελωνειακούς κανονισμούς;

Να μην φέρονται παράνομα ναρκωτικά, φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή για προσωπική χρήση ή σε μεγάλες ποσότητες, όπλα και πυρομαχικά, τηλέφωνα (εκτός από κινητά τηλέφωνα), φυτά, εξαρτήματα ραδιοφώνου και τηλεχειρισμού, πυροτεχνήματα, εξωτικά ζώα, αλιευτικά εργαλεία, περιλαμβάνει ρούχα και γάντια!), καπνιστό καπνό και τα περισσότερα τρόφιμα.

Πώς μπορώ να φέρω το κατοικίδιό μου στην Ισλανδία;

Εάν θέλετε να μεταφέρετε το κατοικίδιό σας στην Ισλανδία, εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις εισαγωγής που επιβλήθηκαν από την ισλανδική Υπηρεσία Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων. Η Ισλανδία περιορίζει σημαντικά την εισαγωγή οποιουδήποτε ζώου και απαιτεί αρκετές ιατρικές θεραπείες καθώς και καραντίνα ζώων κατά την άφιξη. Υπάρχει μια φόρμα αίτησης εισόδου κατοικίδιων ζώων που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε. Εάν φέρνετε το κατοικίδιο ζώο σας χωρίς άδεια, μπορεί να σας απαγορευτεί η είσοδος ή να υποστεί ευθανασία. Φέρτε μόνο το κατοικίδιο ζώο σας εάν χρειάζεται, ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες για την εισαγωγή σκύλων και γάτων στην Ισλανδία .