Τι συμβαίνει στο Fringe του Εδιμβούργου - Θεατρικές στιγμές για το 2016

"Αψηφώντας τον κανόνα από το 1947"

Το πρόγραμμα Fringe του Φεστιβάλ του Εδιμβούργου είναι γεμάτο πειρασμούς για τους λάτρεις του θεάματος το 2016. Τι θα δείτε;

Παρά τις διαδρομές που έκανε η κωμωδία τα τελευταία χρόνια, το θέατρο εξακολουθεί να αποτελεί το 27% των 3.269 παραγωγών του φεστιβάλ. Αν έχετε πρόβλημα να αποφασίσετε ποια ταινία θα δείτε σε ένα βράδυ του Σαββάτου, πιθανώς να ξεφορτωθείτε κάποια εγκεφαλικά κυκλώματα που θα επιλέξετε ανάμεσα στις 883 παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως τις 29 Αυγούστου, χωρίς καν να μετράτε τις χιλιάδες περισσότερες παραστάσεις στην κωμωδία , , μουσική, μιούζικαλ και όπερα, χορός, τσίρκο και φυσικό θέατρο.

Αυτά είναι τα shows που θα προσπαθήσω να δω. Έχω εξετάσει εταιρείες, ερμηνευτές και σκηνοθέτες οι οποίοι μπορούν να βασιστούν σε πρόκληση και ψυχαγωγία, κάθε χρόνο, καθώς και μια σειρά νέων εκπομπών που φαίνονται δελεαστικές. Με τόσους πολλούς από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε, η λίστα με τις καλύτερες στιγμές μου είναι υποχρεωμένη να είναι λίγο αυθαίρετη. Αλλά είναι και ο καθένας. Αυτό είναι μέρος της διασκέδασης του Fringe του Εδιμβούργου - απλά πρέπει να πάρετε τη βουτιά, να κερδίσετε μερικούς και να χάσετε μερικά.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε σύγχυση, μην ανησυχείτε - υπάρχουν πολλά μέρη και τρόποι για να πάρετε το Buzz του Εδιμβούργου, για να μάθετε τι είναι ζεστό και τι λένε οι άνθρωποι μόλις φτάσετε εκεί.

2016 Επιλογές Fringe του Εδιμβούργου

Κορυφαία επιλογή μου

Αν έπρεπε να διαλέξω μια παράσταση που βρυχάται στο Εδιμβούργο σαν να πρέπει να δει το φεστιβάλ, θα ήταν ο Άγγελος - από τον πολυβραβευμένο θεατρικό συγγραφέα Henry Naylor. Ο Echoes του παιχνιδιού κέρδισε το πρώτο βραβείο Fringe το 2015 και από τότε έχει παραχθεί για πολύ μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Η ιδέα του Άγγελου είναι ενδιαφέρουσα και βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Η ιρακινή πόλη Kobane βρίσκεται υπό πολιορκία από το ISIS, αλλά οι άνθρωποι εξαρτώνται από έναν μυστηριώδη θηλυκό ελεύθερο σκοπευτή, τον Άγγελο του Kobane, ο οποίος έχει ήδη 100 τζιχάντ που σκοτώνει. Το έργο, για το κοινό 12 ετών και άνω, είναι στο The Gilded Balloon Teviot, 3 Αυγούστου 2006, 18-29.

Εταιρείες αξίζει να παρακολουθήσετε για

Traverse Theatre

Το Traverse, με έδρα το Εδιμβούργο, είναι το νέο σχολείο γραφής της Σκωτίας. Ο παρατηρητής το χαρακτήρισε ένα από τα σημαντικότερα θέατρα στη Βρετανία. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο Traverse επιμελείται μια εποχή των δικών του παραγωγών καθώς και παραγωγές από βρετανικές και διεθνείς εταιρείες φιλοξενίας, τα οποία τονίζουν το 2016 περιλαμβάνουν:

Βόρεια Σκηνή στο Summerhall

Πίσω για άλλη μια σεζόν στο Εδιμβούργο, αυτή η εταιρεία που εδρεύει στο Newcastle φέρνει μια ποικιλία από δράματα, κωμωδία και καμπαρέ, όπως:

Paines Plow

Το Paines Plough που εδρεύει στο Λονδίνο, το «αυτο-περιγραφόμενο εθνικό θέατρο της νέας γραφής», επιστρέφει με ένα από τα σημαντικότερα σημεία της εποχής του 2015 και μια παγκόσμια επιτυχία:

Soho Θέατρο

Η εταιρεία του Λονδίνου φέρνει στο φεστιβάλ μια μικτή τσάντα καμπαρέ, κωμωδία και δράμα. Λίγη έκπληξη που η εταιρεία αυτή, που είναι γνωστή για τη νέα της γραφή, φέρνει τόση στάση και τόσο μικρό θέατρο, αλλά υπάρχει τουλάχιστον ένας παίκτης δύο που θα αξίζει τον κόπο:

Το αμερικανικό σχολικό θέατρο γυμναστικής

Αυτή η οργάνωση έφερε παρουσιάσεις στο Εδιμβούργο για δεκαετίες. Εκατοντάδες εκατοντάδες ταλαντούχοι Αμερικανοί και Καναδοί φοιτητές εμφανίζονται σε δεκάδες εκδηλώσεις στο θέατρο Church Hill που μπορεί να σας εκπλήξουν με τη φαντασία και το ταλέντο τους. Ανάμεσα στη φετινή επιλογή, παράλληλα με τη συνηθισμένη ποικιλία από μουσικά κομμάτια,

Και μερικές ακόμα επιλογές

Για περισσότερες ιδέες σχετικά με τη βύθιση στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, ελέγξτε τις συμβουλές προγραμματισμού του Φεστιβάλ.

Διαβάστε κριτικές για πελατών και βρείτε την καλύτερη τιμή Εδιμβούργο προσφορές ξενοδοχείων για TripAdvisor.