Η διαχρονική γιορτή Hogmanay του Εδιμβούργου

Βίκινγκς, κιτς και πυροτεχνήματα-oh μου!

Όταν σκέφτεστε τους συναρπαστικούς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς , υπάρχουν μερικοί που έρχονται αυτόματα στο μυαλό: η Νέα Υόρκη. Σίδνεϊ; και το Ρίο ντε Τζανέιρο, για να ονομάσουμε το πιο καταφανές. Ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους να δακτυλογραφήσεις στο Νέο Έτος, ωστόσο, είναι αυτός που ποτέ δεν θα σκεφτείς.

Ονομάζεται Hogmanay, το οποίο μεταφράζεται περίπου στην «παραμονή της Πρωτοχρονιάς» στα γαελικά, αυτό το παραδοσιακό, αλλά και σύγχρονο γεγονός πραγματοποιείται σε όλη τη Σκωτία, αλλά πιο θεαματικά στην πρωτεύουσα της Σκωτίας στο Εδιμβούργο.

Αν ψάχνετε για έναν αξέχαστο τρόπο για να καλωσορίσετε το 2018 - ή για κάποιο άλλο έτος, για αυτό το θέμα - μην κοιτάξετε ξανά.

Προέλευση του Hogmanay

Ο Hogmanay ξεκίνησε στη Σκωτία τον 8ο ή τον 9ο αιώνα ως παράδοση Βίκινγκ - περισσότερο σε ένα λεπτό για το λόγο ότι αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό αλλά κατάλληλο. Παρόλο που οι Σκωτσέζοι έκτοτε γιορτάζουν συνεχώς το Hogmanay από τότε, οι σύγχρονες, οργανωμένες γιορτές του Hogmanay άρχισαν μόλις το 1977.

Τώρα, ίσως μπείτε στον πειρασμό να υποθέσετε ότι από το 2017 ο Hogmanay σημάδεψε την 40ή επέτειο της σύγχρονης γιορτής, άλλοι θα μπορούσαν να υποχωρήσουν σε σύγκριση, τουλάχιστον έως ότου γιορτάζει το χρυσό jubilee το 2027. Στην πραγματικότητα, κάθε Hogmanay ένα ups το προηγούμενο σε μερικά έτσι αν θα επισκεφθείτε το 2018, το 2019 ή και πέρα, θα είστε σίγουροι ότι θα σας φουσκώσουν!

Η πομπή του φακού

Ο σύγχρονος Hogmanay, βέβαια, είναι ένας γάμος της παράδοσης και του νεωτερισμού - αν και η παράδοση έρχεται πρώτη. Ξεκινά στις 30 Δεκεμβρίου, στο βασιλικό μίλι του Εδιμβούργου, με μια ομάδα παιγνιοθεραπευτών, ακολουθούμενη από ένα θρυλικό βίκινγκ με τεράστιους φανούς.

Είναι τεχνικά σκωτσέζοι - κατοικούν στα νησιά Shetland της Σκωτίας - αλλά έχουν σκανδιναβικό αίμα. Ξέρεις πώς οι ναυτικοί τείνουν να ... εξαπλωθούν.

Ευτυχώς (ή ίσως όχι, ανάλογα με το πόσο σας αρέσει η φωτιά), δεν θα υπάρξουν καμιά καίγοντας εικόνες που θα τοποθετηθούν στην κορυφή των υδάτινων σωμάτων και η παρέλαση δεν έχει σκοπό να οδηγήσει τους συμμετέχοντες νικηφόρα στη Βαλχάλα.

Παρόλο που υπάρχει σίγουρα έμπνευση Βίκινγκ στο Hogmanay, αυτό είναι ακόμα η Σκωτία, όχι η Σουηδία.

Εν πάση περιπτώσει, η πομπή περνάει από το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα ένα κύμα περισσότερων από 40.000 ανθρώπων (από το 2015) να ξεδιπλώνεται καθ 'όλη τη διάρκεια της οδού Princes Street (στην 300χρονη "νέα" πόλη του Εδιμβούργου) μέχρι το Calton Hill το λεγόμενο Εθνικό Μνημείο που συμβαίνει επίσης να είναι η απάντηση της Σκωτίας στην Ακρόπολη και ο λόγος για τον οποίο το Εδιμβούργο αναφέρεται μερικές φορές ως "Αθήνα του Βορρά".

Νύχτα Hogmanay

31 Δεκεμβρίου, ωστόσο, είναι όταν αρχίζει πραγματικά το κόμμα. Είναι επίσης όταν η αντιπαράθεση αρχαίων και σύγχρονων αρχίζει πραγματικά να εκδηλώνεται με έναν συναρπαστικό τρόπο. Είναι λίγο διαφορετικό κάθε χρόνο, αλλά γενικά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβούν.

Σίγουρα, οι έντονες συναυλίες με τους πιο ζεστούς ροκ αστέρες της Σκωτίας θα πάρουν την κύρια σκηνή και μπορείτε επίσης να περιμένετε να λάβει χώρα ένας παραδοσιακός σκωτσέζικος χορός Ceilidh - ίσως περισσότεροι από έναν. Το μεγαλοπρεπές Κάστρο του Εδιμβούργου, ηλικίας σχεδόν μιας χιλιετίας και σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα εξαφανισμένο ηφαίστειο, σχεδόν ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερο από αυτό, θα ανάψει σε ένα θέαμα λαμπερού, λαμπερού πυροτεχνημάτων.

Ανεξάρτητα από το έτος που θα επισκεφθείτε, θα αντιμετωπίζετε την ετήσια γιορτή που απολαμβάνουν οι Σκωτσέζοι όλων των ηλικιών - και πιθανώς και κάποια φαντάσματα, δεδομένης της μακράς ιστορίας του Εδιμβούργου - για να μην αναφέρουμε δημοσιογράφους, διασημότητες και πολίτες από όλο τον κόσμο Τη Σκωτία και τον κόσμο.

Hogmanay δεν είναι τίποτα, αν όχι μια γιορτή της συμμετοχής, οπότε δεν έχει σημασία σε ποιο βήμα της ζωής σου προέρχεσαι, θα είσαι σίγουρος ότι αισθάνεσαι σαν να είναι η γιορτή σου όσο και όλοι οι άλλοι. Και πραγματικά, υπάρχει ένα μήνυμα ανανέωσης πιο ικανοποιητικό ή καθολικό από αυτό;

Η κατώτατη γραμμή

Το Hogmanay δεν είναι η τυπική γιορτή του Πρωτοχρονιά σας, ούτε κανείς που πιθανόν να έχετε ακούσει ποτέ, σίγουρα αν δεν είστε από τη Σκωτία. Αλλά ίσως να είναι το πιο μοναδικό μέρος για να χτυπήσει το νέο έτος, ακόμα κι αν δεν είστε αρκετά γενναίοι για να πετάξετε μια χελώνα στη μέση του χειμώνα της Σκωτίας.

Και ενώ κάποιοι σκωτσέζοι άνθρωποι είναι γνωστοί ότι κυνικά παρατήρησαν ότι η διαφορά μεταξύ καλοκαιρινών και χειμερινών θερμοκρασιών στη χώρα είναι ελάχιστη, θα πρέπει να υπολογίζετε στην κατάψυξη στο οστό, αν επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια του Hogmanay - ακόμα περισσότεροι λόγοι για να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια φιάλη από ισχυρό σκωτσέζικο ουίσκι κοντά!