Πώς να μεταχειριστείτε τους στύλους από τις αφρικανικές μέλισσες

Εάν εσείς ή κάποιος άλλος που βλέπετε τραυματίζεται πολλές φορές, καλέστε 9-1-1 ή αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα. Αν εσείς ή το άλλο άτομο λαμβάνετε περισσότερες από 10 ή 12 βόμβες ή παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα εκτός από εντοπισμένο πόνο, κνησμό ή οίδημα, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα.

Συναντήσεις με Αφρικανισμένες Μέλισσες, γνωστές και ως "δολοφόνοι" μέλισσες , έχουν γίνει διαδεδομένες στην Αριζόνα. Στην πραγματικότητα, έχουν τεκμηριωθεί σε κάθε κομητεία του κράτους.

Η εποχή των μελισσών είναι συνήθως ο Μάρτιος έως τον Οκτώβριο στην έρημο του Φοίνιξ. Μία ή μερικές μέλισσες δεν έχουν τίποτα να ανησυχούν αν δεν έχετε αλλεργικές αντιδράσεις στα τσιμπήματα. Δυστυχώς, οι ιστορίες των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων τους που τραυματίζονται από εκατοντάδες, ή ακόμη και χιλιάδες μέλισσες, γίνονται όλο και πιο συχνές. Συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι έρχονται άθελά σε επαφή και / ή διαταράσσουν μια κυψέλη. Αυτό συχνά προκαλεί τις μέλισσες να σμήθουν. Τα τοπικά καταστήματα ενδέχεται να διαταράξουν μια κυψέλη ή οι άνθρωποι μπορεί να αγνοούν ότι μια τεράστια κυψέλη των μελισσών έχει εγκατασταθεί στη σοφίτα ή σε άλλη θέση στο σπίτι που σπάνια έχει πρόσβαση. Υπήρξε μια αναφορά ειδήσεων για έναν τοπίο που πέθανε και άλλοι ήταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού δέχτηκαν επίθεση από τις μέλισσες. Η κυψέλη βρισκόταν στη σοφίτα, προφανώς διαταραγμένη από το θόρυβο των τοπίων. Περιγράφηκε ότι είναι περίπου τόσο μεγάλο όσο ένα γκολφ με 800.000 μέλισσες.

Πολλοί ενήλικες νοσηλεύονται μετά από επίθεση μελισσών και οι περισσότεροι επιβιώνουν.

Τα σκυλιά συχνά δεν ταιριάζουν επίσης. Η συμβατική σοφία λέει ότι περίπου οκτώ κρούσεις ανά λίβρα σωματικού βάρους μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο στον άνθρωπο (Πηγή: Πανεπιστήμιο της Αριζόνα College of Agriculture and Life Sciences). Οι άνθρωποι επιβιώνουν περισσότερο από αυτό, και οι άνθρωποι έχουν πληγεί σοβαρά ή έχουν πεθάνει με λιγότερες βόμβες.

Αυτός ο αριθμός είναι απλώς μια γενικότητα.

Υπάρχουν ορισμένα προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε αν ανησυχείτε για τις μέλισσες.

  1. Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  2. Αποφύγετε τα μυρωδικά αρώματα ή μετά το ξύρισμα.
  3. Συμπληρώστε τις ρωγμές και τις ρωγμές στο σπίτι σας, ώστε οι μέλισσες να μην κατασκευάσουν μια κυψέλη.
  4. Καθαρίστε σωρούς από σκουπίδια ή άλλα μέρη όπου οι μέλισσες μπορούν να συγκεντρωθούν.
  5. Ελέγχετε τακτικά το σπίτι σας για σημάδια μελισσών. Αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει κυψέλη, προστατέψτε τα παιδιά σας, τα κατοικίδια ζώα και άλλα μέλη της οικογένειάς τους κρατώντας τους μακριά από την περιοχή. Επικοινωνήστε με μια υπηρεσία απομάκρυνσης των μελισσών. Μπορείτε να ελέγξετε για εταιρείες στο Κεντρικό Επιχειρηματικό Γραφείο της Κεντρικής Αριζόνα χρησιμοποιώντας την αναζήτηση κατηγορίας "απομάκρυνση μελισσών". Υπάρχουν πολλές εταιρείες BBB Accredited για την απομάκρυνση των μελισσών που αναφέρονται εκεί.

Αν οι μέλισσες σμήνος

Αν έχετε επιτεθεί από ένα σμήνος μελισσών, δεν πρέπει να το διαβάζετε αυτό! Ωστόσο, αν θέλετε να είστε προετοιμασμένοι και να ξέρετε τι να κάνετε σε περίπτωση που συμβεί ποτέ, εδώ είναι το "Do's and Don'ts" μου, αν συμβεί μέλισσα . Συστήνω ιδιαίτερα να συζητήσουμε αυτό το θέμα με όλους στην οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Τι να κάνετε αν έχετε τσιμπήσει από τις μέλισσες

Εάν εσείς ή κάποιος άλλος που βλέπετε τραυματίζεται πολλές φορές, καλέστε 9-1-1 ή αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα. Αν εσείς ή το άλλο άτομο λαμβάνετε περισσότερες από 10 ή 12 βόμβες ή παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα εκτός από εντοπισμένο πόνο, κνησμό ή οίδημα, αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα.

Σε διαφορετική περίπτωση...

  1. Κρατήστε την πληγείσα περιοχή κάτω από την καρδιά.
  2. Αν τα δάχτυλα παραμένουν στο δέρμα, γρήγορα να τα αφαιρέσετε με απόξεση πλευρικά με το νύχι σας, μια πιστωτική κάρτα ή ίσια άκρη.
  3. Μην πιέζετε το στέλεχος με τα δάχτυλά σας ή τις τσιμπιδάκια. Ο σάκος του δηλητηρίου θα εξακολουθεί να συνδέεται, και αν το συμπιέσετε, θα εκτονωθεί περισσότερο δηλητήριο.
  4. Καθαρίστε την περιοχή με σαπούνι και νερό.
  5. Εφαρμόστε κρύες κομπρέσες για να ανακουφίσετε τον πόνο και το πρήξιμο. Μην εφαρμόζετε απευθείας πάγο.
  6. Ο κνησμός πρέπει να υποχωρήσει μέσα σε λίγες ώρες. Εάν η κνησμός επιμένει ή εάν εμφανίζεται κάποια αλλεργική αντίδραση, ζητήστε ιατρική βοήθεια.
  7. Τα συμπτώματα μιας αλλεργικής αντίδρασης περιλαμβάνουν καύση και φαγούρα, οίδημα στο σώμα, εξάνθημα στο σώμα, δυσκολία στην αναπνοή, αδυναμία, ναυτία, σοκ ή ασυδοσία.
  8. Εάν γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί σε τσίμπημα των μελισσών, συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με ένα προληπτικό κιτ πρώτων βοηθειών κατά του δηλητηρίου.