Μια επισκόπηση των ιρλανδικών τελωνειακών κανονισμών

Τι μπορείτε να φέρετε στην Ιρλανδία;

Οι τελωνειακοί κανονισμοί και το ζήτημα των εισαγωγών αφορολόγητων ειδών στην Ιρλανδία μπορεί να είναι σημαντικοί - μόνο για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις και τα υψηλά τέλη κατά την είσοδό τους στη χώρα. Επειδή το τελευταίο πράγμα που θέλετε σε μια ιρλανδική διακοπές είναι να ξεκινήσετε με έναν αξιωματικό εσόδων που σας ζητά άβολα ερωτήματα. Να είστε προετοιμασμένοι:

Γνωρίζετε ποια αγαθά μπορείτε να φέρετε στην Ιρλανδία - αφορολόγητα και νόμιμα; Πόσα τσιγάρα, μπουκάλια κρασιού ή "δώρα" (η φράση "φραγή" για δαπανηρά μικρά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και παρόμοιων);

Σε γενικές γραμμές, οι ιρλανδοί τελωνειακοί κανονισμοί είναι πολύ εύκολο να κατανοήσουν. Και όταν πρέπει να καθαρίσετε τα έθιμά σας κατά την άφιξή σας στην Ιρλανδία, αυτό θα πρέπει να είναι ένα εύκολο κατόρθωμα, αν παίζετε από τους κανόνες. Αλλά ποιοι είναι οι κανόνες; Ακολουθεί μια επισκόπηση των ιρλανδικών τελωνειακών ρυθμίσεων που αφορούν τον ταξιδιώτη.

Γενικές Πληροφορίες Τελωνείων για την Ιρλανδία

Να γνωρίζετε ότι τα τελωνεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) χρησιμοποιούν γενικά τρία κανάλια - το μπλε κανάλι προορίζεται αποκλειστικά για ταξίδια εντός της ΕΕ και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθεί εάν η πτήση σας προέρχεται εκτός της ΕΕ. Αυτό αφήνει τα πράσινα και κόκκινα κανάλια για τους ταξιδιώτες που έρχονται σε διατλαντικές πτήσεις, ή εκείνοι από τα Εμιράτα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν το κόκκινο κανάλι και θα ερωτηθούν εάν φέρουν οποιαδήποτε αγαθά για να δηλώσουν. Εάν βρίσκονται εντός των ορίων (βλέπε παρακάτω), μπορεί να χρησιμοποιούν το πράσινο κανάλι. Ωστόσο, οι επιτόπιοι έλεγχοι εξακολουθούν να είναι δυνατοί εδώ (όπως στο μπλε κανάλι, όπου τα τελωνεία είναι πολύ καλοί στο να εντοπίζουν ύποπτες ετικέτες αποσκευών).

Σημειώστε ότι η υπηκοότητά σας δεν εμπίπτει στην εξίσωση - τα τελωνεία αφορούν μόνο τις κινήσεις αγαθών μεταξύ χωρών και όχι από ποιον κινούνται (με εξαίρεση τους ανήλικους, οι οποίοι, για παράδειγμα, δεν έχουν επίδομα για το οινόπνευμα και τον καπνό).

Προσοχή στα απαγορευμένα προϊόντα!

Σημειώστε ότι ορισμένα αγαθά απαγορεύονται πλήρως από την εισαγωγή στην Ιρλανδία, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι:

Σημειώστε ότι ο καπνός μάσησης απαγορεύεται επίσης στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, αλλά όχι στη Βόρεια Ιρλανδία .

Μόνο εισαγωγή υπό άδεια χρήσης!

Για την εισαγωγή των παρακάτω, θα χρειαστεί να αποκτήσετε άδεια (πολύ πριν ταξιδέψετε) και να ακολουθήσετε ορισμένους κανονισμούς κατά την είσοδο:

Πλήρης κατάλογος με λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά με τον τρόπο απόκτησης των αδειών θα βρείτε στις τελωνειακές ιστοσελίδες:

Εισαγωγή αφορολόγητων ειδών στην Ιρλανδία

Η απαλλαγή από δασμούς δεν σημαίνει απαραιτήτως φτηνές (στην πραγματικότητα, αξίζει να κάνετε κάποια έρευνα εδώ, αν έχετε το χρόνο), αλλά γενικά τα τσιγάρα θα είναι λιγότερο δαπανηρά οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, παρά στην Ιρλανδία, συχνά και το αλκοόλ.

Ωστόσο, υπάρχουν αυστηρά επιβαλλόμενα δικαιώματα για την εισαγωγή αφορολόγητων ειδών στην Ιρλανδία (και σε άλλες χώρες της ΕΕ, εάν σταματήσετε, για παράδειγμα, τη Φρανκφούρτη ή το Παρίσι). Οι μέγιστες ποσότητες που μπορούν να εισάγονται χωρίς να επιβαρύνονται οι φόροι και οι φόροι είναι:

Λάβετε υπόψη ότι τα επιδόματα για τα πληρώματα πτήσης είναι πολύ χαμηλότερα. Ακριβώς σε περίπτωση που κανείς δεν σας είπε στην εκπαίδευση.

Εισαγωγή φτηνών προϊόντων από άλλες χώρες της ΕΕ στην Ιρλανδία

Εάν αγοράζετε αγαθά σε άλλες χώρες της ΕΕ, όλα τα σχετικά τέλη και φόροι θα πρέπει ήδη να καταβάλλονται στο εσωτερικό της χώρας - συνεπώς, σύμφωνα με την "ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών" που αποτελεί μέρος των συνθηκών της ΕΕ, μπορείτε να μεταφέρετε τα πράγματά σας πέρα ​​από τα σύνορα χωρίς προβλήματα.

Και λειτουργεί μια απόλαυση, ένα αυτοκίνητο γεμάτο με ποτίστρες και τσιγάρα σε λογικές ποσότητες και η καθαρή όψη δεν δημιουργεί ούτε ένα φρύδι του έθιμο offocer. Αλλά μόνο αν ψωνίζετε μέσα σε λόγο και για "προσωπική χρήση". Για να έχετε κατευθυντήρια γραμμή για τους ταξιδιώτες, οι παρακάτω ποσότητες είναι γενικά αποδεκτές για προσωπική σας χρήση (ως ενήλικες):

Σημειώστε ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ εμπορικών σημάτων και / ή ποιότητας - 60 λίτρα αφρώδους οίνου μπορεί να είναι το καλύτερο vintage του Dom Pérignon ή το φθηνότερο plonk που έχετε πάρει σε ένα γερμανικό σούπερ μάρκετ έκπτωσης.

Ωστόσο, γίνεται διάκριση όσον αφορά την προέλευση των τσιγάρων - μπορεί να εισάγεται το πολύ 300 τσιγάρα που αγοράζονται στη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία ή τη Ρουμανία. Η κομητεία προέλευσης καθορίζεται από τη φορολογική σφραγίδα στο ίδιο το πακέτο ... έτσι φθηνά ανατολικοευρωπαϊκά τσιγάρα που αγοράζονται σε μια γερμανική ή αυστριακή αγορά (ένα παράνομο εμπόριο από μόνο του) δεν θεωρούνται μαγικά ως γερμανικά ή αυστριακά τσιγάρα για εισαγωγικούς σκοπούς.

Πώς να χειριστεί το τελωνείο στο στυλ

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να είστε φιλικοί, να απαντήσετε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις και αν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε βοήθεια από έναν αξιωματικό. Η πληρωμή φόρων είναι πάντα φθηνότερη από το να πιάσεις το λαθρεμπόριο. Παρόλο που αυτή η προσέγγιση χαμηλού βαθμού μπορεί να μην είναι για όλους: Ο Όσκαρ Γουάιλνταν κάποτε ερωτημένος από το Τελωνείο των ΗΠΑ αν είχε κάτι να δηλώσει. "Τίποτα άλλο εκτός από τη μεγαλοφυία μου", είπε ο ιρλανδός συγγραφέας.