Συμβουλές για επίσκεψη Huanglong και Jiuzhaigou στην επαρχία Sichuan

Ένα οικογενειακό ταξίδι στο Τσενγκντού

Ένας αναγνώστης (και καλός φίλος) επέστρεψε από ένα ταξίδι στην επαρχία Σιτσουάν με την οικογένειά της - συμπεριλαμβανομένων 2 μικρών παιδιών ηλικίας 5 και 7. Περίφησαν ένα μακρύ Σαββατοκύριακο στα αξιοθέατα του Τσενγκντού και στη συνέχεια προστέθηκαν λίγες μέρες για τα Κινέζικα Εθνικά Πάρκα Huanglong και Jiuzhaigou.

Το Εθνικό Πάρκο Huanglong φημίζεται για τις εκπληκτικά χρωματιστές πισίνες θείου του και το φυσικό πάρκο Jiuzhaigou ξεχωρίζει ως ένα από τα ομορφότερα πάρκα στην Κίνα για το φυσικό του τοπίο.

Το κλειδί εδώ είναι να κατανοήσουν οι επισκέπτες ότι αυτά τα πάρκα βρίσκονται σε πολύ ψηλά υψόμετρα. Και αν πετάτε στο αεροδρόμιο Jiuzhaigou ή ακόμα και οδηγείτε από το Chengdu, το υψόμετρο μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο. Το σώμα σας δεν έχει αρκετό χρόνο για να εγκλιματιστεί και οι επιπτώσεις του μεγάλου υψομέτρου μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα.

Το πάρκο Jiuzhaigou έχει υψόμετρο από 2.000 έως 4.500 μέτρα ή 6.600 έως 14.800 πόδια. Το υψόμετρο Huanglong Park έχει μεγαλύτερο εύρος από 1.700 έως 5.000 μέτρα ή 5.500 έως 16.400 πόδια. Εάν ταξιδεύετε - με ή χωρίς παιδιά - το υψόμετρο αυτών των πάρκων θα πρέπει να είναι ένα θέμα και θα πρέπει να προγραμματίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο για τις επιπτώσεις του υψόμετρου και των κακών καιρικών συνθηκών.

Στο Huanglong και Jiuzhaigou

Ατρόμητοι ταξιδιώτες, η οικογένεια έφυγε για το Huanglong από το αεροδρόμιο Jiuzhaigou και δεν συνειδητοποίησε ότι οδηγούσαν σε στενούς ορεινούς δρόμους παρακάμπτοντας τις κατολισθήσεις και τους ογκόλιθους, κερδίζοντας παράλληλα υψόμετρο και κατευθυνόμενοι σε μια καταβόθρα.

Ανεπιθύμητοι για τον καιρό ή το υψόμετρο, επέζησαν, αλλά το ήμισυ του πάρτι ήταν τόσο αφυδατωμένο και άρρωστο από το υψόμετρο που έχαναν την επόμενη μέρα στο Jiuzhaigou.

Ο αναγνώστης το περιέγραψε ως εξής:

Μέχρι τη στιγμή που φτάσαμε το σήμα των 5χλμ (στο Huanglong) , τα παιδιά δαπανήθηκαν και άρχισαν να χύνουν. Όχι μόνο μια μικρή βροχή, αλλά μια καταρρακτώδης καταιγίδα. Αυτό ήταν και το σημείο στο πάρκο όπου μπορείτε να περπατήσετε 500 μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση της έξοδο για να δείτε τις διαυγείς λίμνες θείου. Κινδυνεύοντας να μην δούμε κανένα από τα αξιοθέατα που είχαμε δει να δει πρώτα, επιλέξαμε να κατευθυνθούμε κατευθείαν για την έξοδο. Ήμασταν δύο ώρες στο ταξίδι μας με (άγνωστη σε εμάς) άλλες δύο ώρες για να πάμε. Σε αυτό το σημείο, ο 5χρονος μου απλά δεν μπορούσε να συνεχίσει ... Έμεινα εξαντλημένος, αλλά μου έλεγε ψιθύρισε στο αυτί μου: "Σε αγαπώ μούμια". "Mummy, νομίζεις ότι θα πεθάνουμε εδώ;" ...

Στη συνέχεια, στο δρόμο πίσω στο ξενοδοχείο τους:

Περιστασιακά, θα πρέπει να σταματήσουμε να περιμένουμε τα πετρώματα και τους ογκόλιθους να αφαιρεθούν για να περάσουμε. Όταν έφθασαν τελικά στο ξενοδοχείο τους, ο άνθρωπος που μας βοήθησε με τις αποσκευές μας πήρε το χρόνο να ρωτήσει αν χρειαζόμασταν ιατρική ασθένεια σε υψόμετρο ή οξυγόνο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποιήσαμε τι κάναμε.

Ο αναγνώστης συνιστά να αποθηκεύονται σε νερό, οξυγόνο και χάπια ανθεκτικότητας είτε στο Τσενγκντού (προτού προχωρήσετε στα πάρκα υψηλότερου υψομέτρου) είτε σε μικρά καταστήματα κατά μήκος του δρόμου (μετά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Jiuzhaigou) που πωλούν αυτά τα προμήθειες καθώς είναι ακριβά στα ξενοδοχεία.

Ο αναγνώστης δεν είχε καταλάβει πόσο ψηλά έφταναν (το μέσο υψόμετρο Huanglong είναι περίπου 3200 μέτρα και το μέσο υψόμετρο Jiuzhaigou είναι περίπου 2400 μέτρα) ούτε οι απλές αποστάσεις που απαιτούνται για να περπατήσουν μέσα στα πάρκα. Δεν συνιστά το Huanglong με μικρά παιδιά, αλλά το Jiuzhaigou είναι διαχειρίσιμο λόγω του χαμηλότερου υψόμετρου και των λεωφορείων που τρέχουν μέσα από το πάρκο από το οποίο μπορείτε να ανεβείτε και να ξεκουμπήσετε.

Είναι ένα πράγμα να διαβάζεις για αυτά τα μέρη σε έναν οδηγό. Αλλά είναι υπέροχο να ακούτε από ανθρώπους που πραγματικά ήσασταν, ειδικά με παιδιά. Παρά τον τρελό χρόνο τους, ελπίζει να επιστρέψει στο Jiuzhaigou και να περάσει περισσότερο χρόνο.

Ευχαριστώ τον Denise, για τη συμβολή σας!