Οδηγός επισκεπτών για την φημισμένη πόλη Garden of Suzhou στην επαρχία Jiangsu

Suzhou Επισκόπηση

Η Suzhou είναι μια διάσημη πόλη σε όλη την Κίνα για τους κλασικούς κινεζικούς κήπους της. Στην πραγματικότητα, ένα διάσημο απόσπασμα Mandarin πηγαίνει 上 有 天堂, 下 有 苏 or or or sh sh 杭 杭 杭 杭 or or or or or or or or or or or or or or or or or or ,,,,,,,,, .

Οι κάτοικοι του Suzhou ήταν ιστορικά πολύ πλούσιοι λόγω της ευημερούσας βιομηχανίας μεταξιού στην περιοχή. Πολλές από αυτές τις πλούσιες οικογένειες είχαν τεράστιες ενώσεις που περιείχαν φανταστικούς κλασικούς κήπους.

Πολλά έχουν διατηρηθεί και είναι πλέον ανοιχτά στο κοινό. Στην πραγματικότητα, εννέα από τους κήπους αποτελούν μέρος της λίστας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τοποθεσία

Η Suzhou βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Yangtze στην επαρχία Jiangsu. Η Σαγκάη βρίσκεται μόλις 1,5 ώρα (με το αυτοκίνητο) στα ανατολικά, η επαρχία Zhejiang βρίσκεται στα νότια και η λίμνη Taihu βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Suzhou.

Να πάρει εκεί

Οι περισσότεροι επισκέπτες πηγαίνουν στην Suzhou από τη Σαγκάη για την ημέρα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό.

Είδη πρώτης ανάγκης

Τριγυρίζω

Εκτός από τα συνηθισμένα λεωφορεία και ταξί, υπάρχουν πολλά pedicabs που λειτουργούν στη Suzhou καθώς και τις γύρω πόλεις νερού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαπραγματευτεί το εισιτήριό σας προτού μπείτε και να κολλήσετε στα όπλα σας, όπως είναι γνωστό ότι χρεώνουν περισσότερο όταν φτάσετε. Καλύτερα να έχετε τον ακριβή ναύλο (που έχετε προ-διαπραγματευθεί) έτοιμος να τον παραδώσει όταν βγείτε από την καμπίνα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείτε την πόλη από το επίπεδο ενός πεζού, χωρίς τα πονηρά πόδια.

Τι να κάνετε στη Suzhou

Προφανώς, οι επισκέπτες πηγαίνουν στη Suzhou για να δουν τους κήπους, αλλά υπάρχουν πολλά να κάνουμε και ίσως αφού δείτε δύο ή τρεις κήπους, θα θελήσετε να ζήσετε κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλές επιλογές και οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ πολιτιστικές, ειδικά αν έρχεστε από τη Σαγκάη όπου αισθάνεται ότι ο κινεζικός πολιτισμός έχει γίνει θύμα της ανάπτυξης, το Suzhou προσφέρει μια ωραία αντίθεση.