Πληροφορίες για τη νόμιμη εποχή κατανάλωσης στο Περού

Η ελάχιστη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης στο Περού είναι 18 ετών. Αυτός ο περιορισμός ηλικίας ισχύει τόσο για την κατανάλωση όσο και για την αγορά αλκοόλ, όπως περιγράφεται στον νόμο 28681 , ο "Νόμος που ρυθμίζει την εμπορία, κατανάλωση και διαφήμιση αλκοολούχων ποτών".

Το αλκοόλ πωλείται σε πολλά διαφορετικά καταστήματα σε όλο το Περού, όπως μπαρ, ντίσκο, καφετέριες, καταστήματα αλκοολούχων ποτών, μεγάλα σούπερ μάρκετ και μικρά παντοπωλεία.

Σύμφωνα με το νόμο, κάθε εγκατάσταση πώλησης οινοπνεύματος πρέπει να εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα: "Απαγορεύεται η πώληση αλκοολούχων ποτών σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών".

Εκτέλεση της νόμιμης ηλικίας κατανάλωσης

Παρόλο που ο γραπτός νόμος μπορεί να είναι σκληρός, η πρακτική της τήρησης της ελάχιστης ηλικίας για την κατανάλωση αλκοόλης είναι μεταβλητή στην καλύτερη περίπτωση. Δεν είναι ασυνήθιστο, για παράδειγμα, για ένα 15χρονο να αγοράσει μερικές μπύρες σε ένα μικρό κατάστημα. Πολλά ιδρύματα δεν ζητούν ταυτοποίηση, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που βρίσκονται σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, και πολλοί πωλητές δεν ενοχλούνται από την ανησυχία για τη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Όσον αφορά το πόσιμο στο σπίτι, μερικές φορές φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όρια όταν πρόκειται για κατανάλωση ανήλικων. Σύμφωνα με την DEVIDA, τέσσερις στους δέκα μαθητές του Περού έχουν καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η μέση ηλικία για πρώτη κατανάλωση οινοπνεύματος είναι 13 (με αναφορές παιδιών ηλικίας έως οκτώ που δοκιμάζουν αλκοόλ για το αλκοόλ πρώτη φορά).

Μην εκπλαγείτε αν βλέπετε παιδιά ηλικίας 10 ετών να καταναλώνουν chicha (μια φθηνή ζύμωση καλαμποκιού) με τις οικογένειές τους (ή μόνοι τους) σε συμβαλλόμενα μέρη ή στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ελάχιστη ηλικία κατανάλωσης σε μπαρ και Discotecas (κλαμπ χορού) στο Περού

Τα μπαρ και οι λέσχες χορού στο Περού αναμένεται να τηρήσουν και να επιβάλουν την ελάχιστη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ.

Ευτυχώς, πολλοί δεν τηρούν αυτόν τον νόμο, και θα δείτε τους μπάρμαν και τους bouncers να ζητήσουν ταυτοποίηση. Αυτό, φυσικά, περιορίζει ένα καλό ποσό, αν όχι όλοι οι ανήλικοι πότες εισέρχονται σε αυτά τα ενήλικα περιβάλλοντα.

Ταυτόχρονα, πολλά μπαρ και discotecas συνήθως αγνοούν την κατανάλωση ανήλικων παιδιών, αλλά αυτό συχνά εξαρτάται από την τοποθεσία του μπαρ ή τη ντίσκο και τις προτεραιότητες των τοπικών αρχών. Μια ντίσκο στην περιοχή Miraflores της Λίμας, για παράδειγμα, μπορεί να έχει μια αυστηρή πολιτική ταυτοποίησης στην πόρτα, γνωρίζοντας ότι οι τοπικές αρχές είναι πιθανό να ακούσουν φήμες για οποιαδήποτε κατανάλωση ανήλικων και είναι πιθανό να επιθεωρήσουν την εγκατάσταση. Μια μεγάλη λέσχη χορού στα περίχωρα του Tarapoto , από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να είναι γεμάτη από ελαφρώς μεθυσμένα άτομα ηλικίας 15 ετών και κανείς δεν θα έδινε πολλές προειδοποιήσεις.

Εάν πηγαίνετε σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Περού, είναι καλό να πάρεις τουλάχιστον μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σου, ειδικά αν είσαι πολύ νεαρός (ή δείχνεις νεότερος από τον εαυτό σου). Είναι απίθανο να σας απαγορευτεί η πρόσβαση στην πόρτα, αλλά δεν είναι αδύνατο, ειδικά στα πιο αποκλειστικά νυχτερινά κέντρα στη Λίμα, οπότε είναι πάντα καλό να είστε έτοιμοι.