Ένας οδηγός για το Beer Drinker στο Περού

Περουβιακά μάρκα μπύρας, βιοτεχνία και ποτά

Ενώ το pisco είναι το εθνικό ποτό του Περού και σίγουρα ισχυρίζεται ότι είναι πιο ωραίο από ό, τι η μέση mainstream μπύρα του Περού, δεν μπορεί να ταιριάζει με την cerveza από την άποψη της απόλυτης δημοτικότητας. Στο Περού, η μπύρα είναι το ποτό των μαζών: είναι φτηνό, είναι άφθονο και είναι κοινόχρηστο.

Η τιμή μιας μπύρας στο Περού

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αγοράσετε μια μπύρα στο Περού, τόσο σε καταστήματα όσο και σε μπαρ, είναι να αγοράσετε μια μεγάλη φιάλη που περιέχει συνήθως 620 έως 650 ml μπύρας.

Εάν πίνετε σε μια ομάδα, το μπουκάλι μοιράζεται μεταξύ των συναρμολογημένων ατόμων (βλ. "Beer Drinking Customs" παρακάτω).

Διατίθενται επίσης μικρές φιάλες (310 ml) και δοχεία (355 ml). Ορισμένες μπάρες πωλούν επίσης μπύρα draft (draft) γνωστή ως chopp (στη βρύση από ένα βαρέλι).

Η μέση τιμή μιας φιάλης των 650 ml είναι περίπου S / .6.00 (US $ 1.50). Η τιμή ποικίλλει - μερικές φορές σε μεγάλο βαθμό - ανάλογα με την τοποθεσία και τον τύπο εγκατάστασης από την οποία αγοράζετε τη μπύρα σας.

Εάν αγοράσετε μια μπύρα σε ένα μπαρ ή εστιατόριο κοντά στο Parque Kennedy στο Miraflores της Λίμα, μπορείτε να πληρώσετε S / .7.00 για ένα μικρό φιαλίδιο των 310 ml. Σε ένα μικρό κατάστημα σε μια κανονική πόλη του Περού, ένα μεγάλο φιαλίδιο των 650 ml μπορεί να σας κοστίσει S / .4.50. Είναι μια τεράστια διαφορά, οπότε επιλέγετε προσεκτικά τα σημεία κατανάλωσης εάν ταξιδεύετε στο Περού με προϋπολογισμό .

Εδώ είναι ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε: αν αγοράζετε μπουκάλια σε ένα μικρό κατάστημα ή σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, η τιμή που αναφέρεται είναι για την ίδια την μπύρα και δεν περιλαμβάνει το γυάλινο μπουκάλι.

Ορισμένα καταστήματα χρεώνουν όσο το S / .1 επιπλέον ανά φιάλη, το οποίο επιστρέφεται όταν επιστρέφετε τα μπουκάλια. Εάν έχετε ήδη κάποια μπουκάλια που βρίσκονται γύρω, μπορείτε απλά να τα παραδώσετε στον καταστηματάρχης αντί να πληρώσετε το πρόσθετο τέλος (με άλλα λόγια, μια ευθεία ανταλλαγή μπουκαλιών).

Δημοφιλή περουβιακά μάρκα μπίρας

Παρά κάποιες αυστηρές εμπορικές σχέσεις με τους Περουβιανούς, δεν υπάρχει μια μεγάλη μάχη των μπύρων που διεξάγονται στο Περού.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ίδια εταιρεία - Backus - κατέχει όλες τις μεγάλες μάρκες.

Η Backus είναι το μεγαλύτερο ζυθοποιείο στο Περού και θυγατρική του ομίλου SABMiller, ενός από τους μεγαλύτερους ζυθοποιούς στον κόσμο. Το Backus παράγει όλες τις δημοφιλέστερες μπύρες στο Περού, όπως:

Το Pilsen Callao, το Cusqueña και το Cristal είναι οι τρεις δημοφιλέστερες μπύρες στο Περού. Από την άποψη της ποιότητας, οι περισσότεροι Περουβιανοί πηγαίνουν είτε για Pilsen Callao ή Cusqueña, με Cristal μερικές φορές ρίχνονται στο μίγμα. Το Cusqueña παράγει επίσης μια κόκκινη λάχανο, μια μπύρα σιταριού και μια cerveza negra (μαύρη μπύρα).

Η αφοσίωση των εμπορικών σημάτων συχνά συνδέεται με την περιφερειακή πίστη: την κατανάλωση του Pilsen Trujillo στο Trujillo, για παράδειγμα, ή της Arequipeña στην Arequipa. Οι σκέψεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο επηρεάζουν επίσης την εμπιστοσύνη του εμπορικού σήματος, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών χορηγίας με λέσχες και ακόμη και την ονοματοδοσία των ομάδων - λαμβάνουν, για παράδειγμα, το Sporting Cristal.

Τα περιφερειακά εμπορικά σήματα που δεν παρήχθησαν από τον Backus περιλαμβάνουν τις μπύρες Iquiteña και Ucayalina, οι οποίες παρασκευάζονται από την Cervecería Amazónica στην Iquitos.

Η άνοδος της μπίρας Craft στο Περού

Από το 2012 και μετά, το εργοστάσιο ζυθοποιίας έχει βρεθεί στο Περού. Υπάρχουν πλέον 20 βιοτεχνικές ζυθοποιίες στη χώρα, όπως οι Nuevo Mundo και οι Βαρβάρες στη Λίμα, η Σιέρα Αντίνα στο Huaraz και η Cerveza Zenith και η Sacred Valley Brewing Company στο Cusco.

Οι λάτρεις της μπύρας θα πρέπει να προσέχουν τις μπύρες αυτές, πολλές από τις οποίες είναι παγκόσμιας κλάσης. Συνήθως θα τα βρείτε σε πώληση σε φιάλες ή στη βρύση στα μπαρ των μεγαλυτέρων ή περισσότερων τουριστικών πόλεων.

Παραδοσιακό ποτό για μπύρες

Είτε είστε καθισμένοι σε ένα τραπέζι σε ένα μπαρ, συγκεντρωθείτε σε μια ομάδα κοντά σε ένα πάρκο ντίσκο ή συμμετέχοντας σε μια συναρπαστική περιήγηση σε μια γωνιά του δρόμου, μπορεί να βρεθείτε στον παραδοσιακό περουβιανό ύπνο.

Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή αυτού του συνήθους κατανάλωσης ποτών είναι η χρήση ενός γυαλιού μεταξύ της συγκεντρωμένης ομάδας, η οποία μεταφέρεται από άτομο σε άτομο.

Για να εξηγήσετε τη διαδικασία, φανταστείτε ότι ο Javier και ο Paolo χτυπούν πίσω μερικές μπύρες σε μια ομάδα πέντε - με ένα μπουκάλι μπύρα και ένα ποτήρι:

Δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης, αλλά προωθεί ένα κοινοτικό πνεύμα κατανάλωσης. Το γυαλί κινείται αρκετά γρήγορα, καθιστώντας εύκολο να χάσετε το ίχνος του πόσο πραγματικά έχετε μεθυσθεί. Η ταχύτητα του ποτού κάνει επίσης μια γρήγορη δίαιτα ξεχωριστή δυνατότητα ...

Περουβιανοί νόμοι περί κατανάλωσης οινοπνεύματος

Η ελάχιστη νόμιμη ηλικία κατανάλωσης στο Περού είναι 18 (σύμφωνα με το νόμο 28681). Στην πραγματικότητα, ο νόμος αυτός συχνά αγνοείται τόσο από τους πότες όσο και από τους πωλητές, καθώς και από εκείνους που επιφορτίζονται με την επιβολή του νόμου. Πολλοί καταστηματάρχες είναι στην ευχάριστη θέση να πουλήσουν μπύρα σε παιδιά ηλικίας έως 13 ετών, ενώ πολλοί αστυνομικοί θα αγνοήσουν ευτυχώς ακόμα και τις πιο επίμονες παραβάσεις της νόμιμης ηλικίας κατανάλωσης.

Ένας άλλος αξιοσημείωτος νόμος για το πόσιμο είναι ο Ley Seca (κυριολεκτικά «ξηρός νόμος»), ένας νόμος που χρησιμοποιείται κατά τις εθνικές εκλογές. Ο νόμος απαγορεύει την πώληση αλκοόλ για λίγες μέρες πριν και κατά τη διάρκεια των εκλογών, πιθανώς σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η διαύγεια και η γενική τάξη σε όλη τη χώρα.

Κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ

Εκτός από τον κίνδυνο να μεθυσθείτε και να σας κλέψουν στο δρόμο πίσω στο ξενοδοχείο σας, ένας άλλος παράγοντας για να προστατεύσετε κατά το πλύσιμο είναι η παρουσία πεπερών στο Περού. Οι Πέπερες είναι συνήθως νεαρές γυναίκες ηλικίας μεταξύ 14 και 25 ετών που στοχεύουν τους άνδρες σε μπαρ και κλαμπ με σκοπό να πιτσίψουν τα ποτά τους. Όταν ο στόχος είναι ασυνείδητος, το pepera τον αρνείται όλα του τα μετρητά και τα τιμαλφή του. ΟΧΙ καλα.