Γιατί πρέπει να οδηγήσετε τον Γολιάθ στις Έξι Σημαίες της Μεγάλης Αμερικής

Επανεξέταση της ταινίας "Break-Breaking Roller Coaster"

Για περίπου 125 χρόνια, τα ξύλινα κυλινδροφόρα έμειναν λίγο πολύ τα ίδια. Το 2008, ο κατασκευαστής βόλτα Rocky Mountain Construction έσκασε τη βιομηχανία όταν εισήγαγε νέα καινοτόμα σχέδια. Η εταιρεία δημιουργεί εξαιρετικά λεία ξύλινα σκεύη που είναι ικανά για αντιστροφές και άλλα χαρακτηριστικά που προηγουμένως περιορίζονταν σε χαλύβδινα σκεύη.

Το Goliath στις Six Flags Great America είναι το δεύτερο coaster που έχει κατασκευάσει η RMC από το έδαφος και χρησιμοποιεί το μοναδικό "Topper Track". Και είναι υπέροχο.

Δύσκολο να Κορυφή Αυτή η Βόλτα

Με την κεχριμπάριχτη ξύλινη δομή και την ηλεκτρικά πορτοκαλί διαδρομή (ένα από τα χρώματα υπογραφής της RMC), το Goliath είναι ένα εντυπωσιακό και όμορφο θέαμα στη μέση. Το κομμάτι είναι το κλειδί για την επιτυχία του Γολιάθ.

Τα παραδοσιακά ξύλινα σκεύη έχουν λεπτές μεταλλικές λωρίδες σιδηροτροχιάς πάνω από τις στοίβες ξύλου που σχηματίζουν τις διαδρομές του. Οι τροχοί κίνησης των αμαξοστοιχιών, οι οποίοι κατασκευάζονται από χάλυβα, κυλίονται κατά μήκος των μεταλλικών ταινιών. Το Goliath, ωστόσο, ενσωματώνει ένα παχύτερο και ευρύτερο μεταλλικό κιβώτιο που καλύπτει πλήρως την κορυφή των ξύλινων στοίβων του (εξ ου και το όνομα, το "Topper Track").

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γραμμή της RMC επιτρέπει στα ξύλινα τρένα τύπου Gastro να παραμείνουν απαράμιλλη, ακόμη και όταν πλοηγούνται σε μια επιβλητική διάταξη μαθημάτων που περιλαμβάνει ανεστραμμένα στοιχεία (τα οποία μετατρέπουν τα τρένα και τους επιβάτες ανάποδα).

Αντί των χαλύβδινων τροχών, τα τρένα της βόλτας χρησιμοποιούν τροχούς πολυουρεθάνης, το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται σε χαλύβδινα σκεύη.

Το Six Flags προωθούσε το γύρο ως το ταχύτερο, ψηλότερο και πιο απότομο ξύλινο καράβι του κόσμου, όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2014. Το Lightning Rod στο Dollywood, ένα άλλο τουρνουά RMC Topper που έπληξε 73 mph, πήρε στη συνέχεια τον ταχύτερο τίτλο του Coaster από το Goliath.

Η αλλαγή στο πάρκο ψυχαγωγίας του ZDT υπονόμευσε τη διαδρομή Six Flags στην πιο απότομη κατηγορία, πέφτοντας κατά 87 μοίρες. Αλλά ο Γολιάθ εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ ως το ψηλότερο ξύλινο καράβι.

Μετά από αναρρίχηση 165 ποδιών και πτώση 180 ποδιών σε 85 μοίρες (σχεδόν κάθετη) σε υπόγεια σήραγγα, η περιπέτεια ανάβει μέχρι και 72 μίλι / ώρα. Ο πολύ κακομεταβλημένος και τώρα ηλίθιος Υιός του Τέλους στο νησί Kings είχε προηγουμένως κρατήσει τα αρχεία ύψους και ταχύτητας (218 πόδια και 78 mph, αντίστοιχα) για ένα ξύλινο καράβι. Αλλά ήταν μια οδυνηρά τραχιά και άθλια βόλτα. Ο Γολιάθ, ωστόσο, χειρίζεται την απότομη, μεγάλη πτώση και υψηλή ταχύτητα με φινέτσα.

Ο γιος του κτήνους περιλάμβανε επίσης έναν μόνο βρόχο, αλλά πέτυχε το κατόρθωμα του μετατρέποντας το ανεστραμμένο τμήμα της τροχιάς σε σωληνωτό χάλυβα. Η ξύλινη διαδρομή Topper στην πορεία της Μεγάλης Αμερικής παραμένει η ίδια σε όλες τις δύο αναστροφές.

Grace Under (G-Force) Πίεση

Παρόλο που το Goliath διαθέτει στιγμές αντίθετης κατεύθυνσης, δεν περιλαμβάνει τους συγκρατητήρες πάνω από τον ώμο. Αντ 'αυτού, το σύστημα συγκράτησης του εξασφαλίζει τους επιβάτες γύρω από τη μέση και ακριβώς κάτω από το γόνατο. Η απαίτηση χαμηλού ύψους των 48 ίντσες - που είναι μόλις 4 πόδια ή περίπου το μέγεθος ενός τυπικού 9χρονου - δίνει επίσης παύση. Αυτό είναι ένα συναρπαστικό heckuva περιπέτεια για το tween πλήθος.

Παρά την έλλειψη συγκρατημάτων πάνω από τα ώμο, οι επιβάτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλώς συγκρατημένοι καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ωστόσο, η δεύτερη αναστροφή, που ονομάζεται στάβλο μηδέν-G, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη. Κρέμονται ανάποδα για ό, τι φαίνεται σαν μια αιωνιότητα (αλλά είναι πραγματικά μόνο ένα δευτερόλεπτο ή δύο) είναι τόσο ενθουσιώδης και τρομακτική, ειδικά χωρίς καθόλου ιμάντα. Η αργή κίνηση αναστροφή είναι μεγάλη για να παρακολουθήσετε από το μεσαίο.

Ο Γολιάθ διαπραγματεύεται με χαρά τις δύο αναστροφές του. Η όλη βόλτα είναι ευχάριστα λεία με λίγα από τα τραχιά και ταλαιπωρημένα σκασίματα που παράγουν τα περισσότερα ξύλινα σουβέρ (όπως η Viper της Μεγάλης Αμερικής και ο ιδιαίτερα αμελητέος αμερικανικός αετός). Ακόμα αισθάνεται σαν ξύλινη περιπέτεια. Θα το καλοκαίρι RMC ηλικία καλά, ή θα υποκύψει στα ίδια ζητήματα τραχύτητα που μαστίζουν τα περισσότερα ξύλινα coasters;

Είναι δύσκολο να πούμε ότι το σύστημα track είναι ακόμα σχετικά νέο, αλλά είναι πιθανό ότι θα κρατήσει καλά.

Με λίγους λόξυγκας εδώ και εκεί, ο Γολιάθ δεν είναι τόσο βούτυρο ομαλό όσο ένα άλλο παζάρι της RMC, Iron Rattler στο Six Flags Fiesta του Τέξας . (Δεδομένου ότι η διαδρομή αυτή χρησιμοποιεί ένα κομμάτι "IBox" από χάλυβα και θεωρείται υβριδικό ξύλινο και χαλύβδινο παρκ , η σύγκριση μπορεί να μην είναι δίκαιη.) Σε μήκος 3.100 ποδών και χρόνο οδήγησης κάτω από δύο λεπτά, είναι επίσης σχετικά μικρό . Παρέχοντας ένα ζευγάρι ωραίες στιγμές ώρας , η βόλτα μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες στιγμές εκτός έδρας.

Αλλά συνολικά, θα είστε αρκετά εντυπωσιασμένοι με τον Γολιάθ. Είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο τουρνουά στο Six Flags Great America . Είναι εύκολα το καλύτερο Goliath Coaster εκεί έξω. (Το Six Flags έχει πολλές παρόμοιες βόλτες σε όλη την αλυσίδα του πάρκου, συμπεριλαμβανομένου του ιδιαίτερα τραχιά Goliath στο Six Flags Magic Mountain .) Είναι τόσο καλό, κάνει τη λίστα του site ως ένα από τα Top 10 Best Wooden Coasters - να αμφισβητηθεί το αν το κομμάτι Topper της RMC την αποκλείει ως ξύλινη περιπέτεια. Όποια και αν είναι η τύχη, είναι μια μεγάλη βόλτα.