Ράιλερ σιδήρου στο Six Flags Fiesta Texas Roller Coaster αναθεώρηση

Υπήρξε ένα ξύλινο καράβι γνωστό απλά ως το Rattler - και δεν ήταν πολύ καλό σε αυτό. Το 2013, η Six Flags Fiesta Texas έσπασε την παραδοσιακή ξύλινη τροχιά, μετέτρεψε μια κομψή πορτοκαλί χαλύβδινη τροχιά I-Box (κάτι παραπάνω) και έκανε διάφορες τροποποιήσεις στη δομή (συμπεριλαμβανομένης μιας πολύ μεγαλύτερης πρώτης πτώσης και, μια αναστροφή κυλίνδρου κυλίνδρου - περισσότερο σε αυτό αργότερα επίσης). Και τώρα?

Όχι μόνο το πάρκο έχει βελτιώσει δραματικά την περιπέτεια, έχει δημιουργήσει μια θαυμάσια, εξαιρετικά ομαλή, εντελώς διασκεδαστική και ευχάριστη βόλτα από μόνη της.

Τα στατιστικά του Coaster

Φίδια σε ένα τρένο

Ανάμεσα στα μοναδικά χαρακτηριστικά του, το Six Flags Fiesta Texas είναι χτισμένο στη θέση ενός πρώην λατομείου ασβεστόλιθου και περιβάλλεται από ένα ψηλό τοίχο λατομείων 100 ή με τα πόδια. Όπως μερικές από τις βόλτες του πάρκου, το Iron Rattler βρίσκεται δίπλα στον τοίχο και η παράκαμψη του όμορφου, επιβλητικού ξύλινου σκελετού, που κοσμείται με την φωτεινή πορτοκαλί του διαδρομή, ενάντια στο στρώμα ασβεστολιθικών πετρωμάτων πολλών χρωμάτων, είναι εκπληκτικά οπτικά.

Οι αναβάτες εισέρχονται στην ουρά ανάμεσα σε δύο γλυπτά του κεφαλιού ενός φιδιού και την ουρά του, και συναντούν ένα όχημα εξοπλισμένο με εξοπλισμό φραγκοσυκιών φιδιών ενώ, um, φτερά μέσα από τη γραμμή.

Για να φτάσουν στο σταθμό φόρτωσης, φτάνουν μέχρι τις σκάλες με κιγκλιδώματα ζωγραφισμένα με την ίδια ηλεκτρική πορτοκαλί απόχρωση με το μονοπάτι.

Τα τρένα, κατασκευασμένα από τον γνωστό κατασκευαστή αυτοκινήτων Gerstlauer Amusement Rides, χρησιμοποιούν τροχούς πολυουρεθάνης (το είδος που χρησιμοποιείται συνήθως σε παραδοσιακές σωληνοειδείς αυλακώσεις από χάλυβα) για να φιλοξενήσουν το σκελετό από χάλυβα.

Ένα χτυπητό κεφάλι κοσμεί το μπροστινό μέρος κάθε αμαξοστοιχίας και - το πήρατε - μια ραπτική ουρά τοποθετείται στην πλάτη. Τα καθίσματα, τα οποία είναι διατεταγμένα δύο απέναντι, είναι αρκετά άνετα. Μία μόνο ράβδος, η οποία στηρίζεται στους γύρους των επιβατών και περιλαμβάνει προστατευτικά για τα δόντια, είναι ο μόνος περιορισμός. Παρόλο που η περιπέτεια περιλαμβάνει αναστροφή, δεν έχει ιμάντες πάνω από το ώμο. Ένας μοχλός στην αγκαλιά του κάθε επιβάτη, που μοιάζει σχεδόν με το κέρατο σε μια σέλα, δίνει στους οδηγούς (όπως εμένα) κάτι σαν το συμπλέκτη.

Εγώ [υπογράψτε καρδιά εδώ] IBox

Το τρένο φεύγει από το σταθμό, στρογγυλεύει μια καμπή και ξεκινά την ανάβαση μέχρι τον λόφο ανύψωσης των 179 ποδιών. Αν και δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το καλώδιο του ανελκυστήρα ανυψώνεται σε αυτά τα σουβέρ που τα χαρακτηρίζουν (όπως το El Toro στο Six Flags Great Adventure ), ο ανελκυστήρας της αλυσίδας φαινόταν zippier από ένα κανονικό coaster. Καθώς το τρένο πλησιάζει προς την κορυφή, ωστόσο, ο ανελκυστήρας επιβραδύνεται σχεδόν σε μια συρρίκνωση, προσθέτοντας δραματική κλίση και αυξανόμενη πρόβλεψη για την τρέλα που πρόκειται να ακολουθήσει. Οι αναβάτες στη μέση και στο πίσω μέρος του τρένου παίρνουν μια ήπια αδρεναλίνη βιασύνη καθώς το τρένο σχεδόν στάζει, αλλά όσοι βρίσκονται μπροστά από το τρένο παίρνουν το πλήρες αποτέλεσμα καθώς κρέμονται επικίνδυνα πάνω από την άκρη του λόφου και κοιτάζουν στη λεκάνη λατομείου πολύ κάτω .

Όταν τελικά η αμαξοστοιχία απελευθερώνεται, η πρώτη σταγόνα είναι μια παραπλανητική απόλαυση. Οι πλαγιές και καμπύλες ελαφρώς προς τα αριστερά καθώς οι αναβάτες πέφτουν σχεδόν ευθεία κάτω και φτάνουν σε τελική ταχύτητα 70 μίλι / ώρα.

Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1992, το αρχικό Rattler έριξε 166 πόδια, γεγονός που το κατέστησε τη μεγαλύτερη πτώση για μια ξύλινη περιπέτεια την εποχή εκείνη. Αλλά όταν κέρδισε γρήγορα τη φήμη για την υπερβολικά σκληρή βόλτα της, Six Flags μείωσε το μήκος της πρώτης πτώσης στα 124 πόδια για να προσπαθήσει να την βελτιώσει. Μετά την περικοπή της πτώσης, η πίστα είχε ακόμα ένα δηλητηριώδες δάγκωμα και μια φρικτή φήμη. Οι λαοί πίσω από το makeover πρέπει να είχαν πραγματικά εμπιστοσύνη στην σιδηροδρομική γραμμή IBox. Όχι μόνο αποκατέστησαν το μήκος της σταγόνας, αλλά πρόσθεσαν μερικά πόδια. Αυτό το τεράστιο τέρας τώρα καταρρέει 171 πόδια. Και η γωνία κλίσης 81 μοιρών του καθιστά ένα ιδιαίτερα αβέβαιο humdinger μιας σταγόνας.

Ευχαριστούμε την καλοσύνη για το post-hang-on για αγαπημένη ζωή στην αγκαλιά.

Μετά την καριέρα προς το πάτωμα του λατομείου, οι αναβάτες ανεβαίνουν και χτυπούν το πρώτο, και το ισχυρότερο, μερικές στιγμές αέρα . (Λίγο περισσότερο χρόνο ομιλίας από το γύρο θα ήταν ακόμα καλύτερο.) Ενώ πολλά καροτσάκια τείνουν να παράγουν μια πιο άγρια ​​και γεμάτη χρόνο με το αυτοκίνητο στο πίσω μέρος του τρένου, το μέτωπο είναι πιο έντονο - σε μια καλή τρόπος. (Το μεσαίο και το πίσω μέρος του τρένου παρέχουν επίσης ωραίες στιγμές ομιλίας, δεν είναι τόσο έντονες.)

Ακροβατική Χάρη

Για τους ανθρώπους που αγαπούν τα κυλινδροφόρα, έντονη με καλό τρόπο είναι καλό, και το Iron Rattler είναι γεμάτο με έντονα, πολύ καλά πράγματα. Παίρνει την 179 πόδια της συσσωρευμένης ενέργειας, την πρώτη πτώση των 171 ποδιών, την κούρσα των 70 ποδιών προς τους ουρανούς με την πονηρή αύξηση του χρόνου εκπομπής και όλα τα άλλα που ακολουθούν. Δεν υπάρχει αίσθημα καταιγισμού, μη σκασίματος, μη σκασίματος, αδέσποτων, μώλωπες σωματικού χτυπήματος. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μια θαυμάσια (αν έντονη με καλό τρόπο) βόλτα.

Για το λόγο αυτό, οι Kudos πρέπει να επεκταθούν σε Rocky Mountain Construction, τον κατασκευαστή βόλτα και τους τεχνικούς οδηγούς που κατασκευάστηκαν τόσο για την αναγέννηση βόλτας όσο και για την ανάπτυξη της σιδηροδρομικής γραμμής IBox, την οποία ονομάζει επίσης το στίβο "Iron Horse". Όπως υποδηλώνει η ονομασία του, η τροχιά αποτελείται από χαλύβδινα χαλύβδινα σχήματα με κανάλια που δημιουργούνται από τις κορυφές και τους πυθμένες του "Ι", μέσα στους οποίους οι τροχοί οδηγών ταιριάζουν άνετα. Χάρη στο βουντού πίσω από την ανακάλυψη του σχεδιασμού της διαδρομής IBox, αυτό που ήταν προηγουμένως μια περίεργη βίαιη διαδρομή είναι τώρα μια περίφανη ομαλή διαδρομή.

Είναι ένα αξιοσημείωτο makeover και αντιπροσωπεύει τη δεύτερη εγκατάσταση της Rocky Mountain Construction της πρωτοποριακής της διαδρομής. Το πρώτο ολοκληρώθηκε το 2012 για την αναβάθμιση του όλου ξύλου Texas Giant στο υβριδικό New Texas Giant στις Six Flags Over Texas. Δεδομένου ότι αυτό το ανανεωμένο συγκλονιστικό μηχάνημα έχει πάρει επίσης rave κριτικές, δεν είναι καμία κατάπληξη ότι η αλυσίδα πάρκο πραγματικά είχε εμπιστοσύνη στο κομμάτι χάλυβα IBox για την επανεκκίνηση του 2013 coaster.

Αλλά το Iron Rattler κάνει την γιγαντιαία αδελφή του Texas πιο καλή: πηγαίνει ανάποδα. Σίγουρα, οι σωληνοειδείς χαλύβδινες σφαίρες έχουν συμπεριλάβει εδώ και καιρό αναστροφές, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι περίεργες. Δεδομένων των στατιστικών στοιχείων σχετικά με την υπέρμετρη υπερπλήρωση της υπέρυθρης ακτινοβολίας, η μεταξένια απαλότητα της αναστροφής του κυλίνδρου κυλίνδρων σε αυτή την ενισχυμένη διαδρομή IBox είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτη. Μετά το σκίσιμο του πρώτου χρόνου εκπομπής του σε περίπου 70 μίλια / ώρα, το καράβι παραμένει κοντά στην κορυφή του λατομείου, καμπυλώνεται γύρω και εισέρχεται στο κυλινδρικό κύλινδρο με ακροβατική χάρη. Εάν οι αναστροφές της περιπέτειας ήταν ένα Ολυμπιακό άθλημα, οι κριτές θα κρατούσαν όλες τις κάρτες "10" μετά από την αποκόλληση του IR του στριμμένου στοιχείου με το aplomb.

Ενημέρωση : Η Rocky Mountain Construction έχει μετατρέψει από τότε άλλα σουβέρ. Δείτε πώς συγκρίνουν με το Iron Ratller στην κατάρριψη των καλύτερων υβριδικών ξύλινων και χαλύβδινων σουβέρ .

Ξεχάστε την Συμβατική Σοφία

Αναδυόμενη δεξιά από την αντιστροφή, το τρένο αγωνίζεται πάνω και πάνω από την κορυφή του τοιχώματος του λατομείου. Παρέχει μερικές ισχυρές (αλλά, και πάλι ομαλές) πλευρικές δυνάμεις g, καθώς οι τροχιές ακολουθούν σοβαρά προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Υπάρχουν επίσης μερικές ακόμη ριπές εκπομπής ορατότητας από μερικούς μικρούς λόφους. Η διαδρομή αρχίζει να χάνει λίγο ταχύτητα εδώ, και στη σύγχυση της στιγμής, οι επιβάτες μπορεί να πιστεύουν ότι το καράβι έχει φτάσει σχεδόν στο ναδίρ του και πρέπει να επιστρέψει σύντομα στο σταθμό.

Όμως, καθώς αγωνίζεται πίσω από την άκρη του τείχους, θυμούνται: "Ω ναι, βρισκόμαστε στην κορυφή ενός βράχου λατομείου 100 ποδών για τις τελευταίες στιγμές και ... eeeeeeahhhhhh!" Η τελική πτώση στο λατομείο είναι απροσδόκητη, μακρά και ισχυρή. Ένα συγχρονισμένο geyser νερού εκρήγνυται στο δάπεδο του λατομείου για να σημάνει τη σταγόνα.

Το τρένο αγωνίζεται προς το τοίχωμα του λατομείου και σε μια σήραγγα βαρεθεί στην πλευρά του για ένα αποπροσανατολισμό λίγες στιγμές ημι-σκοτάδι και αναβοσβήνει φωτεινά εφέ. Οι αναβάτες αναδύονται πίσω στο φως της ημέρας και χτυπάνε σε μια ισχυρή φρένο που σταματά απότομα τη δράση. Το IR στη συνέχεια γλιστρά πίσω στο σταθμό.

Έχετε ποτέ χαστήξει ένα φίδι; Παρά την συμβατική σοφία, τα πλατύφυλλα πλάσματα δεν έχουν τραχύ δέρμα και είναι στην πραγματικότητα αρκετά ομαλά. Ξεχάστε το παρελθόν ιστορικό του Rattler και τη συμβατική σοφία ότι μια ξύλινη μηχανή συγκίνησης τέτοιων τεράστιων αναλογιών πρέπει να μεταδίδει μια τιμωρία, τραχιά βόλτα. Έντονη με καλό τρόπο; Σίγουρος. Προετοιμαστείτε να εκπλαγείτε και να απομακρύνεστε από την εξαιρετικά ομαλή οδήγηση αυτού του υβριδίου.