Μπορώ να πάρω μια ανώτερη έκπτωση σε σιδηροδρομικά περάσματα;

Το εάν μπορείτε να πάρετε μια ανώτερη έκπτωση στις σιδηροδρομικές περάσματα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε πολλές χώρες, οι ανώτερες εκπτώσεις στις σιδηροδρομικές διαβάσεις είναι κάτι το παρελθόν. Στον Καναδά και την Ευρώπη, ωστόσο, το ανώτερο δελτίο είναι ζωντανό και καλά.

Πιθανότατα θυμάστε αυτές τις ένδοξες μέρες του κολλεγίου, όταν τα καλοκαίρια περάστηκαν δουλεύοντας για αρκετό καιρό για να εξοικονομήσουν χρήματα για ένα μακρύ ταξίδι ταξιδιού στην Ευρώπη. Θα βρείτε έναν φίλο ταξιδιού, να αγοράσετε ένα δελτίο Eurail και να χτυπήσετε τον ανοιχτό δρόμο.

Είτε οι μέρες της πλάτης σας είναι πολύ πίσω από εσάς, είτε ακόμα κουβαλάτε σε ξενώνες για νέους για να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι οι σιδηροδρομικές περάσματα παραμένουν γύρω. Το καλύτερο από όλα, ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών συστημάτων προσφέρουν μια ανώτερη έκπτωση σε σιδηροδρομικές περάσματα.

Αποδοχές ανώτερης σιδηροδρομικής διέλευσης στον Καναδά

Η VIA Rail Canada προσφέρει προνομιακές εκπτώσεις σε δύο τύπους σιδηροδρομικών περασμάτων, το Caneril Pass και το Pass Pass.

Το σύστημα Canrailpass επιτρέπει στους ταξιδιώτες ηλικίας 60 ετών και άνω επτά μονοπάτια ταξίδια στην Οικονομική τάξη οπουδήποτε στον Καναδά για μια περίοδο 21 ημερών. Σας επιτρέπεται μία στάση κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή. η περίοδος αιχμής είναι η 1η Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Σε μήνες εκτός αιχμής, η τιμή του περασμάτων πέφτει δραματικά. Μπορείτε να αγοράσετε είτε ένα "Discounted" είτε "Supersaver" πέρασμα? το δελτίο "Supersaver" είναι λιγότερο δαπανηρό, αλλά πρέπει να κλείσετε το ταξίδι σας τουλάχιστον τρεις ημέρες νωρίτερα.

Ο διάδρομος Canrailpass δίνει στους ταξιδιώτες ηλικίας 60 ετών και άνω επτά μονόδρομες περιηγήσεις σε μια δεκαήμερη περίοδο στο νότιο Οντάριο και το Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένου του Κεμπέκ, του Μόντρεαλ, του Νιαγάρα, του Τορόντο και της Οτάβα.

Αυτό το δελτίο διατίθεται μόνο στην Οικονομική Θέση. Επιτρέπεται ένας ενδιάμεσος σταθμός. Όπως και με το σύστημα pass, μπορείτε να αγοράσετε είτε ένα "Discounted" είτε "Supersaver" πέρασμα.

Αποδοχές ανειλημμένων σιδηροδρομικών διαδρομών στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την Rail Europe, οι μεγαλύτερες εκπτώσεις για ταξιδιώτες από τη Βόρεια Αμερική ηλικίας 60 ετών και άνω είναι διαθέσιμες σε σιδηροδρομικές περάσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Ρουμανία.

Θα χρειαστεί να αγοράσετε το σιδηρόδρομο πριν φύγετε από το σπίτι σας. Μπορεί να θέλετε να κρατήσετε κρατήσεις θέσεων μόλις φτάσετε, ιδιαίτερα στην υψηλή περίοδο. το μόνο πέρασμα δεν σας εγγυάται ένα κάθισμα. Το να στέκεσαι σε ένα διάδρομο τρένων δεν είναι διασκεδαστικό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ηλικιωμένοι μπορούν να αγοράσουν εκπτωτικά πρώτα εισιτήρια BritRail και BritRail Αγγλίας για 3, 4, 8, 15 ή 22 ημέρες ή ένα μήνα ταξιδιού σε δίμηνη περίοδο.

Το Eurail Ireland Pass σας επιτρέπει να ταξιδεύετε στην πρώτη ή δεύτερη τάξη για πέντε ημέρες σε ένα μήνα. Παρομοίως, το Eurail Romania Pass σας δίνει πέντε ημέρες πρώτης τάξης ταξίδια ή 10 ημερών ταξιδιού σε δίμηνη περίοδο.

Εάν επισκέπτεστε τη Γαλλία, το Pass France προσφέρει τρεις έως εννέα ημέρες σιδηροδρομικών μετακινήσεων σε περίοδο ενός μηνός. Η ανώτερη έκπτωση ισχύει μόνο για την πρώτη θέση στη Γαλλία. αν ταξιδεύετε με έναν προϋπολογισμό, η δεύτερη βαθμίδα ενηλίκων France Pass είναι καλύτερη υπόθεση.

Τι συμβαίνει με το τραίνο Chunnel Eurostar;

Οι κάτοχοι σιδηροδρομικών περασμάτων δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα περάσματά τους σε τραίνα Eurostar "Chunnel". τα εισιτήρια για τα ταξίδια Eurostar πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά.

Το τρένο Eurostar, το οποίο διέρχεται από το "Chunnel" μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ευρωπαϊκής ηπείρου, διαφημίζει υψηλότερους ναύλους. Η τιμή δολαρίου σε ένα ανώτερο εισιτήριο είναι ίση με την τιμή του εισιτηρίου ενηλίκων, αλλά έχετε καλύτερες ευκαιρίες να ανταλλάξετε τα εισιτήριά σας αν αγοράσετε εισιτήριο υψηλού επιπέδου.