Διασχίζοντας τη Μάγχη από την ηπειρωτική Ευρώπη

Το αγγλικό κανάλι, το δάχτυλο του Ατλαντικού Ωκεανού που χωρίζει τη Μεγάλη Βρετανία από τη Βόρεια Γαλλία, απέχει λιγότερο από 19 ναυτικά μίλια μεταξύ του Ντόβερ και του Καλαί - αυτό που οι ντόπιοι αποκαλούν το γρήγορο πέρασμα των καναλιών. Εάν ταξιδεύετε από την Ηπειρωτική Ευρώπη προς το Ηνωμένο Βασίλειο, σκεφτείτε δύο φορές πριν αγοράσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο. Ορισμένες επιλογές σταυροειδούς καναλιού από τη σήραγγα ή το πορθμείο θα μπορούσαν να είναι ταχύτερες -

Οι ταξιδιώτες έχουν μια καλή επιλογή επιλογών για τη διέλευση της La Manche , όπως είναι γνωστό στη Γαλλία.

Ανάλογα με το σημείο αναχώρησης, η λήψη ενός τρένου υψηλής ταχύτητας ή ενός πορθμείου μπορεί επίσης να είναι μια πιο άνετη, πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο βολική επιλογή από την πτήση προς το Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Βόρεια Ισπανία και, από το 2018, .

Μέσω της σήραγγας της Μάγχης - Οι γρηγορότερες διασταυρώσεις

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσετε τη σήραγγα της Μάγχης, ένα από τα θαύματα της τεχνολογίας του 20ού αιώνα:

Διαμετακομιστικές Εταιρείες

Όταν ολοκληρώθηκε η σήραγγα της Μάγχης, όλοι πίστευαν ότι θα ήταν το τέλος των διαβάσεων των πορθμείων. Είναι αλήθεια ότι έκλεψαν τη βιομηχανία και οι υπηρεσίες πορθμείων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Boulogne στη Γαλλία, μια φορά ένας δημοφιλής προορισμός, έφτασε στο τέλος της.

Αλλά τα πορθμεία εξακολουθούν να είναι η πιο οικονομική διασταύρωση για τους ποδηλάτες, τους πεζούς, τους ανθρώπους με υπερμεγέθη οχήματα, τους ανθρώπους που ταξιδεύουν με κατοικίδια ζώα και αυτούς που μοιάζουν με ένα σύντομο ταξίδι ως ένα είδος στίξης μεταξύ των χωρών.

Δεν υπάρχει τίποτα αρκετά όπως η ιστιοπλοΐα μέχρι το ρομαντικό άσπρη κιμωλία βράχια της αγγλικής ακτής στο Dover. Η διαδρομή Dover to Calais είναι η συντομότερη διασταύρωση των θαλασσών μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας και διαρκεί περίπου 90 λεπτά. Ακολουθεί το Dover στο Dunkirk, το οποίο είναι διάρκειας δύο ωρών. Στις περισσότερες από τις μεγαλύτερες διασταυρώσεις μπορείτε συνήθως να κάνετε κράτηση για καμπίνα και να φτάσετε στη Νορμανδία, τη Βρετάνη και την Ισπανία. Ποια διαδρομή θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το ποια είναι η πιο χρήσιμη για το σημείο αναχώρησης: