Εξερευνώντας το όμορφο και ιστορικό Πάρκο Wright του Tacoma

Ένα από τα ωραιότερα και πιο ιστορικά πάρκα στο Tacoma

Τα χέρια κάτω, το Wright Park στο Tacoma είναι ένα από τα καλύτερα πάρκα της πόλης, εκεί ακριβώς με το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης - Point Defiance . Το πάρκο Wright είναι ιδανικό για μια ευχάριστη βόλτα, τη σίτιση των ζώων ή τη λήψη των παιδιών σας στην παιδική χαρά, αλλά διαθέτει επίσης ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που το καθιστά μοναδικό ανάμεσα σε όλα τα πάρκα εδώ - το WW Seymour Botanical Conservatory. Το πάρκο βρίσκεται ανάμεσα στο κέντρο του Tacoma και την περιοχή του Στάδιο, καθιστώντας το καλύτερο πράσινο χώρο για όσους ζουν στα πιο αστικά μέρη της πόλης.

Το πάρκο Wright ιδρύθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα με τη γη που δωρίζει ο Charles B. Wright. Σήμερα, είναι ένα πάρκο 27 στρεμμάτων που είναι μοναδικό ανάμεσα στα πάρκα Tacoma. Ενώ δεν υπάρχει έλλειψη χώρων πρασίνου σε αυτή την πόλη και στη γενική περιοχή, το πάρκο Wright είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό διάστημα και έχει πολλά πράγματα να κάνει μέσα στα όριά του. Είναι ίσως το πιο ιστορικό πάρκο γύρω, και διαθέτει έργα τέχνης και ένα βοτανικό κήπο ανοιχτό στο κοινό.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Wright Park

Μία από τις πιο γραφικές περιοχές είναι η λίμνη πάπιας , η οποία έχει μια κρήνη και τα νησιά στο κέντρο της, καθώς και μια γέφυρα στο κέντρο της λίμνης. Πολλά από τα μονοπάτια του πάρκου περνούν γύρω ή κοντά στη λίμνη. Πάπιες, γλάροι και χρυσόψαρα ζουν στη λίμνη ή στη λίμνη. Αν και δεν είναι πλέον νόμιμο να ταΐζετε τα ζώα στο πάρκο, μπορείτε ακόμα να κλωτσήσετε σε ένα παγκάκι ή στο χορτάρι και να απολαύσετε το τοπίο. Μαζί με τα πουλιά, οι σκίουροι του πάρκου είναι πιο φιλικοί από τους περισσότερους και συχνά θα σας φτάσουν σε περίπτωση που έχετε φαγητό που ενδιαφέρονται.

Το πάρκο είναι επίσης ένα καλό μέρος για να είναι ενεργό. Τα αθλητικά γήπεδα του πάρκου περιλαμβάνουν γήπεδα μπάσκετ, πετάλια και χώρους για μπόουλινγκ γκαζόν. Για τα παιδιά, υπάρχει μια παιδική χαρά καθώς και μια περιοχή ψεκασμού , η οποία είναι μια διασκεδαστική πλακόστρωτη περιοχή με δομές που ψεκάζουν νέφος και αεριωθούμενα νερά.

Μια από τις πιο δροσερές πτυχές του Wright Park είναι ότι φιλοξενεί πολλά αγάλματα και έργα τέχνης .

Αν εισέλθετε από την περιοχή του Στάδιο / Βόρεια πλαγιά στην οδό Division, θα δείτε τα ελληνικά κορίτσια, ίσως τα πιο γνωστά αγάλματα στο πάρκο. Τοποθετημένος το 1891 και δημιουργήθηκε από τον Ιταλό γλύπτη Antonio Canova, αυτά τα αγάλματα κάποτε ονομαζόταν Annie και Fannie. Δύο άλλα αγάλματα παρόμοιας σύνθεσης (ψαμμίτης και σκυρόδεμα) και δωρεά το 1891 είναι η Κόρη του Ψαρά που βρίσκεται στη λίμνη και τα Λιοντάρια που βρίσκεται στην είσοδο του South Yakima στο πάρκο.

Το πάρκο διαθέτει επίσης μερικά χάλκινα αγάλματα. Όχι πολύ μακριά από το ωδείο είναι μια προτομή του Henrik Ibsen, ενός Νορβηγού θεατρικού συγγραφέα και ποιητή, αφιερωμένο το 1913 και αρχικά ανατέθηκε από τους Νορβηγοί του Tacoma. Κοντά στο κοινοτικό κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του πάρκου είναι το Leaf, ένα άγαλμα μιας νεαρής κοπέλας και ένας γέρος που δημιούργησε ο Larry Anderson. Ο Larry Anderson είναι ο ίδιος καλλιτέχνης που έκανε επίσης μια γλυπτική που ονομάζεται Trilogy που βρίσκεται στη λίμνη και δείχνει τρία παιδιά που τρέχουν μαζί.

Το Βοτανικό Ωδείο WW Seymour είναι ένας βοτανικός κήπος που βρίσκεται στο κέντρο του πάρκου και είναι ανοιχτός στο κοινό. Με 300-500 φυτικές οθόνες όλο το χρόνο και με εποχιακές οθόνες που αλλάζουν πάντα, η σκηνή είναι μεγάλη για να εξερευνήσετε μια ρομαντική βόλτα ή έναν εκπαιδευτικό χώρο για να φέρετε τα παιδιά.

Χτίστηκε το 1907 και 3.000 υαλοπίνακες χρησιμοποιήθηκαν στη δομή. Είναι καταχωρημένο σε μια σειρά από ιστορικά μητρώα από την πόλη μέχρι τον εθνικό κατάλογο. Υπάρχει μια προτεινόμενη δωρεά $ 5 για να εισέλθει, αλλά καμία επίσημη επιβολή της δωρεάς τις περισσότερες φορές, αλλά η δομή εξαρτάται από τις δωρεές για να βοηθήσει τα πράγματα χρηματοδότησης. Οι συνήθεις ώρες είναι Τρίτη έως Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ.

Το Wright Park φιλοξενεί μερικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους - το Tacoma Ethnic Fest στα τέλη Ιουλίου κάθε έτους. Αυτό το φεστιβάλ φέρνει σε διεθνή περίπτερα μουσικής, φαγητού και πωλητή, και πολλά διασκέδαση για όλους. Άλλα φεστιβάλ που πραγματοποιούνται τακτικά στο πάρκο περιλαμβάνουν Μουσική και τέχνη στο πάρκο και ένα κυνήγι αυγών του Πάσχα την άνοιξη.

Το ωδείο φιλοξενεί επίσης μερικά γεγονότα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Οι πωλήσεις των εγκαταστάσεων πραγματοποιούνται την άνοιξη (Μάιος) και την πτώση (Σεπτέμβριος) κάθε χρόνο.

Τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, υπάρχει ζωντανή κλασική μουσική στο ωδείο. Υπάρχει επίσης εκδήλωση Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, εκδήλωση αποκριών και εκδήλωση διακοπών τον Δεκέμβριο.

Που είναι?

Το Wright Park βρίσκεται στην οδό 501 South I, Tacoma, Ουάσινγκτον. Το πάρκο συνορεύει με την οδό Division, 6th Avenue, SG Street και SI Street.