Πώς να φτάσετε από το Βερολίνο στη Λειψία

... Και από τη Λειψία στο Βερολίνο

Το Βερολίνο και η Λειψία απέχουν μόλις 118 μίλια, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικούς προορισμούς ημερήσιων εκδρομών ο ένας στον άλλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι εγκαθίστανται στην πρωτεύουσα και κάνουν χρήση του υπέροχου συστήματος μεταφοράς της Γερμανίας για να δουν πιο χαρακτηριστικές γερμανικές πόλεις όπως η Λειψία ή η Δρέσδη. Όμορφη το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα , αυτή η μικρότερη ανατολική γερμανική πόλη δεν πρέπει να χάσετε.

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι να φτάσετε από το Βερολίνο στη Λειψία (και αντίστροφα) με αεροπλάνο, τρένο, αυτοκίνητο ή λεωφορείο.

Βερολίνο προς Λειψία με τρένο

Το ταξίδι με το τρένο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε στη Γερμανία, και ιδιαίτερα από το Βερολίνο στη Λειψία και ξανά. Τα τρένα αναχωρούν κάθε ώρα από το Βερολίνο και εάν επιλέγετε την ταχύτερη επιλογή, το τρένο Intercity Express (ICE), θα βρίσκεστε στη Λειψία σε περίπου 70 λεπτά με ταχύτητες μέχρι 300 χλμ. / Ώρα.

Τα εισιτήρια κοστίζουν συνήθως περίπου 55 δολάρια, αλλά αν κάνετε κράτηση νωρίς και ανατρέξετε στον ιστότοπο του γερμανικού σιδηροδρόμου Deutsche Bahn μπορείτε να βρείτε ειδικές προσφορές .

Βερολίνο στη Λειψία με αυτοκίνητο

Μια άλλη καλή επιλογή για να φτάσετε από το Βερολίνο στη Λειψία είναι με το αυτοκίνητο. Αυτή είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για οικογένειες, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν άνετα μαζί και να είναι πιο οικονομικά αποδοτικές. Ή είναι μια μεγάλη δικαιολογία για να οδηγήσετε στο παγκοσμίου φήμης Autobahn . Ας πετύχουμε το φυσικό αέριο!

Για να φτάσετε στη Λειψία από το Βερολίνο, ακολουθήστε το Autobahn A 10, μετά συνεχίστε με το A 9 / E 51 ακολουθώντας τις πινακίδες για το Μόναχο / Λειψία.

Θα βρίσκεστε στη Λειψία σε περίπου 2 ώρες, ανάλογα με το Stau (κυκλοφορία).

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία

Οι τιμές ενοικίασης βάσης ποικίλλουν άγρια ​​ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τη διάρκεια της ενοικίασης, την ηλικία του οδηγού, τον προορισμό και τον τόπο ενοικίασης. Εάν μένετε στη Γερμανία για περισσότερο από ένα μήνα, μια μίσθωση μπορεί να είναι μια φθηνότερη επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, ψωνίστε γύρω για να βρείτε την καλύτερη τιμή.

Σημειώστε ότι οι χρεώσεις συνήθως δεν περιλαμβάνουν τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 16%, το τέλος εγγραφής ή τις αμοιβές αεροδρομίου, αλλά περιλαμβάνουν την απαιτούμενη ασφάλιση αστικής ευθύνης. Αυτά τα πρόσθετα τέλη μπορεί να ισούνται με το 25% της ημερήσιας ενοικίασης. Συγκρίνετε τιμές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία

Όσον αφορά το χρόνο, προσπαθήστε να κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου σας εκ των προτέρων (14 ημέρες νωρίτερα) για τις καλύτερες προσφορές. Θα πρέπει επίσης να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο της μεγάλης επιχείρησης (όπως Hertz, Sixt, κ.λπ.) ή να ακολουθήσετε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για συμφωνίες.

Η νόμιμη ηλικία οδήγησης στη Γερμανία είναι 18, αλλά οι οδηγοί ίσως πρέπει να είναι άνω των 21 ετών για να νοικιάσουν αυτοκίνητο. Εκτός από αυτό και ανάλογα με την εταιρεία, οι οδηγοί ενδέχεται να υποχρεωθούν να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

Τα γερμανικά αυτοκίνητα συνήθως διαθέτουν χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (μετάδοση ταχύτητας). Αν προτιμάτε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ρωτήστε την εταιρεία ενοικίασης και τα περισσότερα μπορούν να σας φιλοξενήσουν. Αυτό μπορεί - όπως τόσα πολλά πράγματα - να οδηγήσει σε μια επιπλέον χρέωση.

Βερολίνο προς Λειψία με λεωφορείο

Η φθηνότερη επιλογή από το Βερολίνο για Δρέσδη είναι με λεωφορείο . Τα εισιτήρια μπορεί να είναι μόλις € 8 μονόδρομα και το ταξίδι διαρκεί μόλις πάνω από μία ώρα. Τα εισιτήρια λεωφορείων είναι σαφώς μια συμφωνία.

Και ενώ αυτή είναι η επιλογή έκπτωσης, τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται από τις υπηρεσίες λεωφορείων όπως wifi, κλιματισμό, τουαλέτες, ηλεκτρικές πρίζες, δωρεάν εφημερίδες, καθίσματα κρεβατιών, κλιματισμό και - φυσικά - τουαλέτες.

Οι προπονητές είναι γενικά καθαροί και φτάνουν εγκαίρως - περιορίζοντας και πάλι τα ζητήματα της κυκλοφορίας.

Το Berlin Linien Bus είναι μια από τις εταιρείες που προσφέρει καθημερινά δρομολόγια από το Βερολίνο στο αεροδρόμιο της Λειψίας, αλλά όχι στο κέντρο της πόλης. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το Flixbus και το GoEuro.

Βερολίνο προς Λειψία με αεροπλάνο

Η μετάβαση από το Βερολίνο στη Λειψία με αεροπλάνο απλά δεν συνιστάται. Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις μεταξύ Βερολίνο και Λειψία. Οι ταξιδιώτες πρέπει να σταματήσουν σε μια κεντρική γερμανική πόλη (όπως το Ντίσελντορφ ) που κάνει το ταξίδι μακρύ (μεταξύ 3 και 5 ωρών). Επίσης, τα εισιτήρια είναι αρκετά ακριβά με $ 250-300 μετ 'επιστροφής.

Μια φθηνότερη και ταχύτερη επιλογή είναι η σιδηροδρομική διαδρομή ή η μετακίνηση με αυτοκίνητο . Αλλά αν θέλετε, συγκρίνετε τις τιμές πτήσης από το Βερολίνο στη Λειψία

Επιλογές Διαμονής για το Βερολίνο και τη Λειψία

Ψάχνετε κάπου να μείνετε;