Πολιτισμός καφέ: Πώς να παραγγείλετε ιταλικά ποτά καφέ σε ένα μπαρ στην Ιταλία

Εσπρέσο? Λάτε? Caffe Corretto; Τι πρέπει να παραγγείλω στο Bar στην Ιταλία;

Οι περισσότεροι Ιταλοί σταματούν στο μπαρ στο δρόμο για εργασία το πρωί, για έναν γρήγορο καφέ και συχνά ένα κορνέτο ή κρουασάν. Μπορούν να σταματήσουν αρκετές φορές την ημέρα για περισσότερο καφέ, και θα πρέπει επίσης. Ο καφές στο μπαρ της Ιταλίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού - αν έχετε μια συνάντηση ή παραμείνετε για μικρές συζητήσεις με έναν Ιταλό φίλο, αυτός ή αυτή μπορεί να σας ρωτήσει "Prendiamo un caffè"; (Ας πάρουμε έναν καφέ;) ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας.

Επιπλέον, η Ιταλία κάνει μερικά από τα ωραιότερα καφέ στον κόσμο, οπότε απλά πρέπει να δοκιμάσετε κάποια, ενώ είστε εδώ!

Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή καφέ που σερβίρονται σε ένα ιταλικό μπαρ.

Caffè ( kah-FE ) - Μπορούμε να το αποκαλούμε espresso. ένα μικρό φλιτζάνι πολύ ισχυρού καφέ, γεμάτο με καραμέλανο αφρώδες χρώμα που ονομάζεται κρέμα , ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στα καλύτερα παραδείγματα.

Το Caffè Hag είναι μια έκδοση χωρίς καφεΐνη. Μπορείτε να παραγγείλετε και ένα decaffeinato . Το Hag είναι το όνομα του μεγαλύτερου παραγωγού ιταλικού καφέ χωρίς καφεΐνη και αυτός είναι ο τρόπος που θα το δείτε σε πολλές γραμμές μενού μπαρ. Μερικές φορές θα ακούσετε τους Ιταλούς να ονομάζουν αυτό το "dec" -short για το καφετί.

Μπορείτε να παραγγείλετε έναν ευθεία καφέ ( un caffè ) οποιαδήποτε στιγμή της νύχτας ή της ημέρας. Οι Ιταλοί μένουν μακριά από το cappuccino μετά από περίπου 11 π.μ., καθώς παρασκευάζονται με γάλα και το γάλα θεωρείται ένα πρωινό ποτό. Εάν βλέπετε μια παρέα ανθρώπων που κάθονται γύρω από το ποτό καπουτσίνο στις τρεις το απόγευμα, συγχαρητήρια, βρήκατε το μπαρ τουριστών.

Μερικές συνήθεις παραλλαγές στο καφέ (εσπρέσο)

Caffè lungo (Kah-FE LOON-go) - ένας μακρύς καφές. Ακόμα σερβίρεται σε ένα μικρό φλιτζάνι, αυτό είναι εσπρέσο με λίγο περισσότερο νερό προστιθέμενο, τέλειο αν θέλετε περισσότερες από μία γουλιά καφέ.

Caffè Americano ή American Coffee, μπορεί να σας παρουσιαστεί με δύο τρόπους: ένα στιγμιότυπο εσπρέσο σε ένα κανονικό φλιτζάνι καφέ, σερβίρεται με μια μικρή κανάτα ζεστού νερού, ώστε να μπορείτε να αραιώσετε τον καφέ σας τόσο πολύ όσο και μόνο όσο θέλετε. απλό φλιτζάνι καφέ.

Caffè ristretto (kah-FE ri-STRE-to) - ένας "περιορισμένος καφές" ή ένας καφές στον οποίο το ρεύμα καφέ διακόπτεται πριν από την κανονική ποσότητα. Είναι η ουσία του καφέ, συγκεντρωμένη αλλά δεν πρέπει να είναι πικρή.

Καφές ποτά στην Ιταλία

Caffè con panna - εσπρέσο με σαντιγύ

Caffè con zucchero (ZU-kero) - εσπρέσο με ζάχαρη. Συνήθως, θα προσθέσετε το δικό σας από ένα πακέτο ή ένα δοχείο στο μπαρ, αλλά σε ορισμένα μέρη, ειδικά στο νότο γύρω από τη Νάπολη, ο καφές έρχεται με ζάχαρη και πρέπει να το παραγγείλετε senza zucchero ή χωρίς ζάχαρη, δεν μου αρέσει το γλυκό.

Caffè corretto (kah-FE ko-RE-to) - Ο καφές "διορθώνεται" με ψιλόβροχο υγρού, συνήθως Sambuca ή grappa.

Caffè macchiato (kah-FE mahk-YAH-to) - ο καφές "λεκιάζεται" με γάλα, συνήθως λίγο κομμάτι αφρού πάνω από τον εσπρέσο.

Caffè latte (kah-FE LAH-te) - Espresso με ζεστό γάλα ή καπουτσίνο χωρίς αφρό, που σερβίρεται συχνά σε ένα ποτήρι. Αυτό είναι που θα μπορούσατε να καλέσετε ένα "latte" στις ΗΠΑ. Αλλά μην ζητάτε ένα "latte" σε ένα μπαρ στην Ιταλία, καθώς είναι πιθανό να σας σερβιριστεί ένα ποτήρι ζεστό ή κρύο γάλα- latte στα ιταλικά σημαίνει γάλα.

Latte macchiato (Lah-te mahk-YAH-to) - Αλεσμένο γάλα "χρωματισμένο" με εσπρέσο, σερβιρισμένο σε ένα ποτήρι.

Καπουτσίνο (προφέρεται kah-pu-CHEE-no) - ένα στιγμιότυπο εσπρέσο σε ένα μεγάλο κύπελλο με ατμό γάλα και αφρό.

Ενώ πολλοί τουρίστες θα τελειώσουν το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα τους με καπουτσίνο, αυτό το ποτό δεν παραγγέλλεται από τους Ιταλούς μετά τις 11 το πρωί. Τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια θα σας το εξυπηρετήσουν οποτεδήποτε ρωτήσετε.

Ειδικοί καφέδες

Bicerìn (προφέρεται BI-che-rin) - Ένα παραδοσιακό ποτό του Piemonte γύρω από το Τορίνο, που αποτελείται από πυκνό ζεστό κακάο, εσπρέσσο και κρέμα, σκεπασμένα σε ένα μικρό ποτήρι. Δεν βρίσκεται συνήθως έξω από την περιοχή Piemonte.

Caffè freddo (kah-FE FRAYD-o) - Iced, ή τουλάχιστον κρύο, καφέ, πολύ δημοφιλές το καλοκαίρι αλλά δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλες εποχές του χρόνου.

Caffè Shakerato (kah-FE shake-er-Ah-to) - Στην πιο απλή του μορφή, ένα καφέ σέκερτοτο είναι φτιαγμένο συνδυάζοντας φρέσκο ​​φρέσκο ​​εσπρέσο, λίγο ζάχαρη και πάγο πάγου, φόρμες όταν χύνεται.

Μπορεί να έχει προστεθεί σιρόπι σοκολάτας. Δείτε, Caffe Shakerato - Τι είναι αυτό το ιταλικό πράγμα Shakerato .

Caffè della σπίτι ή καφέ σπίτι - Ορισμένα μπαρ έχουν ένα ειδικό ποτό καφέ. Το caffè della casa στο Caffe delle Carrozze στο Chiavari είναι ένα από τα καλύτερα.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν πηγαίνετε στο μπαρ, συχνά θα πληρώνετε περισσότερα για να καθίσετε από το να στέκεστε στο μπαρ. Θέλετε να μάθετε ακριβώς τι είναι ένα ιταλικό μπαρ; Διαβάστε περισσότερα για το τι μπορείτε να περιμένετε στο Bar στην Ιταλία.