Το Λονδίνο στο Σουάνσι με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Ταξιδιωτικές οδηγίες: Λονδίνο προς Σουάνσι

Η μετάβαση στη Σουάνσι, στην ακτή της Νότιας Ουαλίας, απαιτεί χρόνο. Είναι τουλάχιστον μια σύντομη δέσμευση διάλειμμα - όχι ένα ημερήσιο ταξίδι - αλλά αξίζει τον κόπο.

Το Swansea είναι η πύλη προς τον Gower και μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Βρετανίας. Είναι επίσης η πατρίδα της Catherine Zeta Jones. Και - πάρετε τη δική μου λέξη γι 'αυτό - η Mumbles Pier είναι πού να βρει τους καλύτερους χάρτινους κώνους γεμάτους μάρκες (πατάτες τηγανιτές) στη γη.

Εκτός από την παραλία και την προβλήτα, το Swansea φιλοξενεί το Εθνικό Θαλάσσιο Μουσείο της Ουαλίας, ένα σύγχρονο, σχιστόλιθο και γυάλινο κτίριο που άνοιξε το 2005 και παρουσιάζει 300 χρόνια ουαλικής βιομηχανικής ιστορίας.

Χρησιμοποιήστε αυτούς τους πόρους πληροφοριών για να συγκρίνετε τις εναλλακτικές λύσεις ταξιδιού και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Πώς να φτάσετε στο Swansea

Με το τρένο

Το Great Western εκτελεί ωριαία απευθείας δρομολόγια από το σταθμό Paddington του Λονδίνου μέχρι το Swansea καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το ταξίδι διαρκεί περίπου τρεις ώρες και το χειμώνα το 2017 ο φθηνότερος κανονικός ναύλος μετ 'επιστροφής ήταν περίπου £ 100 για υπηρεσίες εκτός αιχμής, όταν αγοράστηκαν εκ των προτέρων ως δύο απλά εισιτήρια. Χρησιμοποιώντας το φτηνό Finder Fare (βλ. Παρακάτω), μπορέσαμε να βρούμε ένα εισιτήριο μετ 'επιστροφής περίπου £ 61 από το σταθμό Waterloo, αλλά αυτά τα τραίνα αφορούσαν δύο ή τρεις αλλαγές και ο χρόνος ταξιδιού ήταν μεταξύ τεσσάρων και εννέα ωρών.

Συμβουλές ταξιδιού του Ηνωμένου Βασιλείου - Η εύρεση του σωστού συνδυασμού εισιτηρίων απλής διαδρομής για την επίτευξη του φθηνότερου ναύλου για ένα μεγαλύτερο ταξίδι μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και χρονοβόρα. Μπορείτε να περάσετε πολύ χρόνο δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς. Είναι πιο εύκολο να αφήσετε τις Εθνικές Ερωτήσεις Σιδηροδρόμων να το κάνουν για εσάς με τον φτηνότερο ανιχνευτή ναύλων. Για να έχετε τον καλύτερο ναύλο, να είστε ευέλικτοι σχετικά με το χρόνο ταξιδιού και να κάνετε κλικ στο πλήκτρο "Όλη τη μέρα" που βρίσκεται στην άκρα δεξιά της φόρμας.

Με λεωφορείο

Οι προπονητές της National Express από το Λονδίνο έως το Swansea διαρκούν μεταξύ 4 1/2 και 5 1/2 ώρες μετά και 7 ώρες επιστροφής (σε ένα καθυστερημένο λεωφορείο). Μπορείτε να περάσετε περίπου 46 λίρες σε ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής, αλλά αν αγοράσετε τα εισιτήριά σας εκ των προτέρων και είστε πρόθυμοι να φύγετε περίπου την ημέρα και προς τις δύο κατευθύνσεις, θα μπορούσατε να περάσετε μόλις £ 17.

Φθηνά, μη επιστρεφόμενα εισιτήρια, γνωστά ως διασκεδαστικά εισιτήρια, είναι διαθέσιμα με βάση την αρχή της πρώτης επάντησης, η οποία εξυπηρετείται πρώτη φορά για να προωθηθούν οι αγοραστές εισιτηρίων. Ο καλύτερος τρόπος να βρείτε αυτούς τους ναύλους είναι να χρησιμοποιήσετε το Φτηνές Φάκελο Finder για να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές και ειδικές προσφορές. Τα λεωφορεία ταξιδεύουν μεταξύ του σταθμού Victoria Coach στο Λονδίνο και το Swansea αρκετές φορές την ημέρα.

Τα εισιτήρια λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν online. Μπορεί να υπάρχει τέλος κράτησης από 50 πένες έως 2 λίρες, ανάλογα με το είδος του εισιτηρίου που αγοράζετε. Χάρτινα εισιτήρια, ηλεκτρονικά εισιτήρια που εκτυπώνετε και m-tickets για κινητά τηλέφωνα είναι όλα διαθέσιμα.

Με το αυτοκίνητο

Το Swansea απέχει 187 μίλια δυτικά του Λονδίνου μέσω των οδών M4 και A483. Χρειάζονται τουλάχιστον 3 ώρες και 40 λεπτά για να οδηγήσετε και, δεδομένης της ακανόνιστης κυκλοφορίας στο M4 (η κύρια διαδρομή προς το Λονδίνο από το Heathrow), μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Θυμηθείτε επίσης ότι η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως μεταξύ $ 1.50 και $ 2 ένα τετραγωνικό

Αν αποφασίσετε να μείνετε

Το Swansea είναι μια μικρή πόλη με πανεπιστήμιο, οπότε σε ορισμένες περιόδους του έτους - κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων της πανεπιστημιούπολης, την έναρξη και το τέλος της θητείας - μπορεί να είναι δύσκολο να κλείσετε ένα δωμάτιο.

Προγραμματίστε πολύ μπροστά αν αυτό συμβαίνει όταν ταξιδεύετε.