Τι είναι το Caique;

Αυτά τα μικρά σκάφη μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε σε ένα ελληνικό νησί

Αν ταξιδεύετε δια θαλάσσης σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του κόσμου που έχει αφθονία από μικρά νησιά γεμάτα από κοντά, πιθανότατα θα συναντήσετε τη ρομαντική λέξη "καϊκι", είτε με ή χωρίς το umlaut (ζεύγος κουκίδων) i ", caïque. Χρησιμοποιούνται συνήθως στα Ελληνικά νησιά .

Δεν είναι καγιάκ!

Μην συγχέετε ένα καΐκι με ένα καγιάκ - είναι δύο εντελώς διαφορετικά είδη σκαφών.

Η τουρκική προέλευση, ένα καΐκι είναι ένα μικρό σκάφος, γενικά στενό και φτιαγμένο από ξύλο, και συνήθως τροφοδοτείται από έναν κινητήρα αν και μπορεί να έχει και πανιά και μερικά μπορεί να κυνηγηθούν.

Είναι ο άξονας εργασίας των νησιών, που χρησιμοποιείται συχνά για πολλαπλούς σκοπούς αλιείας, τουριστικής ή οικογενειακής μεταφοράς και για την αποστολή αγαθών. Όντας μικρά, μπορούν εύκολα να γλιστρήσουν σε μικρά λιμάνια και να προσελκύσουν αρκετά κοντά σε πολλές παραλίες, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν είτε να κατέβουν κάτω από ένα gangplank πάνω στην άμμο είτε να μπούψουν στην ακτή. Οι απομακρυσμένες γυμνές παραλίες στη Μύκονο φθάνουν συχνά με καϊκια.

Πολλά σκάφη χαλαρά αναφερόμενα ως «καϊκια» μπορεί να είναι πραγματικά μικρά σκάφη ή άλλα σκάφη, τα οποία μοιάζουν με καγιάκ ως μια ευκολία, υποδεικνύοντας μια μικρή βάρκα που μπορεί να πλησιάσει στις παραλίες.

Σε σκληρότερο νερό, τα ευαίσθητα στομάχια θα γνωρίζουν σίγουρα ότι βρίσκονται σε μια βάρκα στα περισσότερα καΐκια, αλλά στην πράξη, οι καπετάνιοι καΐκι παρακολουθούν προσεκτικά τις ακριβείς ελληνικές καιρικές καιρικές προειδοποιήσεις και τυχόν προειδοποιήσεις τείνουν να είναι προσεκτικές. Ακόμα, ένα πακέτο Dramamine δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, μόνο στην περίπτωση.

Τα Caiques σπάνια μπορούν να κρατηθούν στο διαδίκτυο ή πολύ μπροστά - τείνουν να είναι κάτι που βρίσκετε περπατώντας στο λιμάνι και βλέποντας βάρκες με χάρτινα προγράμματα από τα gangplanks τους.