2017/18 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Oahu

Ειδικές εκδηλώσεις αντανακλούν την πολυπολιτισμική κληρονομιά της Νήσου της Χαβάης

Τα φεστιβάλ και τα γεγονότα του Oahu υπογραμμίζουν την πολυπολιτισμική κληρονομιά και τα έθιμα ειδικά για το νησί. Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι μπορούν να βυθιστούν στις βαθιές παραδόσεις του νησιού, όταν παρευρίσκονται σε μια γιορτή των διαφορετικών ανθρώπων της Χαβάης και της προέλευσής τους, μια ενεργητική σειρά συναυλιών, μια έκθεση τέχνης, ένας ερασιτεχνικός ή επαγγελματικός αθλητικός αγώνας ή ένα γαστρονομικό γεγονός που χαρακτηρίζει το νησί κορυφαίοι σεφ.

Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2017

8 Οκτωβρίου 2017

Molokai Hoe

Αυτή τη χρονιά σηματοδοτεί την 63η ετήσια Molokai Hoe, μία από τις μεγαλύτερες ετήσιες αθλητικές εκδηλώσεις στην Χαβάη, δεύτερη μόνο στο ποδόσφαιρο. Η κούρσα καγιάκ ξεκινά από την παραλία Hale o Lono στο Molokai και περνάει από το κανάλι Kaiwi, καταλήγοντας στην παραλία Duke Kahanamoku στην Waikiki. Το Hoe Molokai διαιωνίζει μία από τις σημαντικότερες και ιστορικές πολιτιστικές παραδόσεις της Χαβάης και της Πολυνησίας, ενώ τιμά τους αγωνιστές καγιάκ εκτοξευτών σε όλο τον κόσμο.

20 Οκτωβρίου - 5 Νοεμβρίου 2017
Φεστιβάλ Τροφίμων & Κρασιού της Χαβάης
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και βραδινές δεξιώσεις με πιάτα που παρασκευάζονται από μια γεύση όλων των αστέρων από σεφ από τη Χαβάη και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τοπικά συστατικά. Οι σεφ Roy Yamaguchi και Alan Wong συμπροεδρεύουν στο Φεστιβάλ Τροφίμων και Κρασιού της Χαβάης, το οποίο προβάλλει την πλούσια παραγωγή και τις πρωτεΐνες του κράτους και τονίζει την επιστροφή των νησιών σε ένα βιώσιμο οικοσύστημα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

2 Νοεμβρίου - 12, 2017
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χαβάης
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Χαβάης είναι αφιερωμένο στην προώθηση της κατανόησης και της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ των ανθρώπων της Ασίας, του Ειρηνικού και της Βόρειας Αμερικής μέσω του κινηματογράφου. Το HIFF παρουσιάζει ανεξάρτητες ταινίες μεγάλου μήκους και διοργανώνεται στο στάδιο 18 Regal Dole Cannery Stadium κάθε άνοιξη και φθινόπωρο.

Αναμείνετε τον καλύτερο και τελευταίο στον ανεξάρτητο και παγκόσμιο κινηματογράφο.

12 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου 2017
Vans Triple Crown of Surfing
Το Triple Crown του Vans Surfing επιστρέφει στη βόρεια ακτή του Oahu. Ξεκινώντας με το Reef Hawaiian Pro στο Haleiwa, η σειρά συνεχίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο Vans Surfing στην Sunset Beach και τέλος με τους Masters Pipeline Billabong στο διάσημο Pipeline της Banzai. Το North Shore της Oahu φιλοξενεί αυτά τα τελικά γεγονότα στο ημερολόγιο του World Surf League (WSL), το οποίο θα πρωτοστατήσει στον νέο παγκόσμιο πρωταθλητή του surfing.

16-19 Νοεμβρίου 2017
HONOLULU Fashion Week
Η Εβδομάδα Μόδας HONOLULU στο Συνεδριακό Κέντρο της Χαβάης παρουσιάζει διεθνές και τοπικό ταλέντο σχεδίασης με συνεργατικές και ατομικές παρουσιάσεις διαδρόμων, εκδηλώσεις VIP, αναδυόμενες μπουτίκ, αποκλειστικά εμπορεύματα και άλλες εκδηλώσεις.

10 Δεκεμβρίου 2017

Μαραθώνιος Χονολουλού
Χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στο Oahu κάθε χρόνο για να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο της Χονολουλού. Η γραφική πορεία 26,2 μιλίων περιλαμβάνει εκπληκτική θέα δίπλα στην παγκοσμίου φήμης παραλία Waikiki και το Diamond Head.

22, 23 και 25, 2017
Hawaiian Airlines Diamond Head Classic
Το Hawaiian Airlines Diamond Head Classic είναι ένα τουρνουά με οκτώ ομάδες, 12 αγωνιστικών παιχνιδιών που διαθέτει μερικές από τις καλύτερες ομάδες καλαθοσφαίρισης των ανδρών.

Το τουρνουά διοργανώνεται στο Κέντρο Stan Sherriff του Πανεπιστημίου της Χαβάης.

24 Δεκεμβρίου 2017

Sheraton Hawaii Bowl
Μετά το πέρασμα του Πανεπιστημίου της Χαβάης στο MWC το 2012, το Sheraton Hawaii Bowl ανοίγει μια ομάδα από το MWC εναντίον μιας ομάδας από το συνέδριο των ΗΠΑ στο ετήσιο παιχνίδι ποδοσφαίρου ποδοσφαίρου που παίζεται στο Στάδιο Aloha της Χονολουλού κατά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ιανουάριος - Μάρτιος 2018

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2018
33ο ετήσιο Quiksilver Big Wave Invitational στην μνήμη του Eddie Aikau
Κάθε χειμώνας, οι καλύτεροι surfers του κόσμου σε μεγάλο κύμα έρχονται στον κόλπο Waimea στη βόρεια ακτή του Oahu για να συναγωνιστούν στο Quiksilver Big Wave Invitational In Memory του Eddie Aikau. Ο Eddie μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν η ροή μετρά τουλάχιστον 20 πόδια (κλίμακα της Χαβάης) για μια ολόκληρη μέρα. Επομένως, η εκδήλωση μπορεί να λάβει ανά πάσα στιγμή μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου και της τελευταίας ημέρας του Φεβρουαρίου.

Όταν η σερφ παίρνει αρκετά μεγάλη, χιλιάδες κοπάδια για να παρακολουθήσουν τους ομοίους Kelly Slater και Bruce Irons ανταγωνίζονται σε αυτόν τον διάσημο διαγωνισμό.

8-14 Ιανουαρίου 2018
Η Sony ανοίγει στη Χαβάη
Το Sony Open στη Χαβάη ξεκινάει το PGA Tour φέρνοντας 144 από τους καλύτερους επαγγελματίες παίκτες του κόσμου στο αποκλειστικό Waialae Country Club του Oahu κάθε Ιανουάριο. Οι προηγούμενοι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν αξιοσημείωτους γκολφ, όπως ο νικητής του 2005 Vijay Singh, ο νικητής Ernie Els του 2003 και του 2004, ο Michelle Wie και ο Tadd Fujikawa της Χαβάης. Η επταήμερη εκδήλωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα φιλανθρωπικά γεγονότα στην πολιτεία της Χαβάης.

11 Φεβρουαρίου 2018
'Ukulele πικνίκ στο Hawai'i

Το 10ο Ετήσιο 'Ukulele Picnic in Hawai'i θα συνεργαστεί με συναρπαστικά γεγονότα για τον εορτασμό του πιο αγαπημένου οργάνου της Χαβάης. Οι εορτασμοί ξεκινούν με ένα υψηλό σημείωμα στο πάρκο Kaka'ako Gateway. Όλες οι εκδηλώσεις και η ψυχαγωγία είναι ελεύθερες και ανοιχτές στο κοινό.

19 Φεβρουαρίου 2018

Μεγάλη εκτέλεση Aloha
Το Great Aloha Run είναι ένας αγώνας ποδιών 8,15 μιλίων που ξεκινά από τον Aloha Tower της Χονολουλού και τελειώνει στο στάδιο Aloha στο Halawa. Μια τριήμερη εκδήλωση αθλήματα, υγείας και εκγύμνασης πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του αγώνα και περιλαμβάνει μια σειρά εκθεσιακών περιπτέρων που προσφέρουν μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες, ψυχαγωγία, εργαστήρια και πολλά άλλα.

1-4 Μαρτίου 2018
Wanderlust Φεστιβάλ Γιόγκα
Απολαύστε το τελευταίο φεστιβάλ ευεξίας μυαλού, σώματος και ψυχής στο Oahu. Το Wanderlust Yoga Festival είναι μια μοναδική συλλογή από δασκάλους γιόγκα, μουσικούς καλλιτέχνες και κορυφαίους σεφ μαζί με κορυφαίους ομιλητές ευεξίας στον κόσμο. Ανοίξτε το μυαλό, αναζωογονήστε την ψυχή και τις κορεσμένες ορέξεις σε αυτή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Turtle Bay Resort.

9-11 Μαρτίου 2018
Φεστιβάλ Χονολουλού
Το 24ο ετήσιο Φεστιβάλ Χονολουλού είναι μια τριήμερη γιορτή της τέχνης, της μουσικής, του χορού και της τέχνης από τον Ειρηνικό. Το φεστιβάλ κορυφώνεται με μια Μεγάλη Παρέλαση στην Waikiki, ακολουθούμενη από την επίδειξη πυροτεχνημάτων Nagaoka Hanabi.

26 Μαρτίου 2018
Φεστιβάλ Prince Kuhio
Το Φεστιβάλ Prince Kuhio είναι μια σειρά εκδηλώσεων, τελετών και δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Χαβανέζικων Πολιτικών Ομάδων για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πρίγκιπα Jonah Kuhio Kalanianaole, ο οποίος ίδρυσε το πρώτο Χαβανέζικο Civic Club στις 7 Δεκεμβρίου 1918. Αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν στο στις αρχές της δεκαετίας του '70 και έχουν αυξηθεί για να συμπεριλάβουν μηνιαίες δραστηριότητες όπως αναμνηστική παρέλαση, χορωδιακή συναυλία, "Hoolaulea" ή "Hoikeike" (γιορτή) και πολλά άλλα.

Μηνιαία / Εβδομαδιαία

Την περασμένη Παρασκευή κάθε μήνα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο
ARTafterDARK
Το Μουσείο Τέχνης της Χονολουλού προσφέρει μια νέα εκδοχή στο pau hana (ευτυχισμένη ώρα), παρουσιάζοντας ένα βράδυ που αναζωογονεί τις αισθήσεις με ένα συνδυασμό τροφίμων, τέχνης, μουσικής, χορού και ποτών. Το θέμα για κάθε εκδήλωση αντικατοπτρίζει τη σημερινή έκθεση του μουσείου και παρέχει ένα διασκεδαστικό και κοινωνικό τρόπο για να δείτε την τέχνη σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Παρασκευές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους
Rockin 'Hawaiian Rainbow Revue
Αυτή η εβδομαδιαία δραστηριότητα στο Super Pool του Hilton Hawaiian Village απευθύνεται ιδιαίτερα στις οικογένειες που επισκέπτονται. Απολαύστε ένα αφιέρωμα στον Δούκα Καχαναμόκου, έναν Ολυμπιονίκη πιστό στον κόσμο που ασχολείται με το σέρφινγκ και ένα κρεσέντο φώτα φανών, χορευτές χολών και τύμπανα με τεράστιο φινάλε πυροτεχνημάτων. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να προ-αγοράσουν εισιτήρια για καθίσματα δίπλα στην πισίνα στο γραφείο Ali'i Tower (κοντά στο Tropics Bar & Grill). Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για αγορά από τις 8 π.μ. έως τις 9 το πρωί εκτός από τις Παρασκευές και από τις 8 π.μ. έως τις 2 το βράδυ την Παρασκευή (μόνο χρέωση δωματίου). Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου και το ευρύ κοινό μπορούν επίσης να αγοράσουν εισιτήρια στην είσοδο του Super Pool από τις 6 μ.μ. έως την ώρα των παραστάσεων την Παρασκευή.

Τρίτο Σάββατο κάθε μήνα
Νυχτερινή Αγορά Χονολουλού
Το Kaka'ako ζωντανεύει με ένα βραδινό γεγονός που συνδυάζει τη μόδα, τη ζωντανή μουσική, την τέχνη, τα ψώνια και το τοπικό φαγητό. Η φετινή νυχτερινή αγορά, που πραγματοποιήθηκε κάτω από τα φώτα της πόλης της Χονολουλού, γιορτάζει το καλύτερο αστικό νησιωτικό πολιτισμό με τοπικούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές, μουσικούς και σεφ.

Αρκετά Σαββατοκύριακα όλο το χρόνο
Ηλιοβασίλεμα στην παραλία
Απολαύστε μια ελεύθερη ταινία σε μια οθόνη 30 ποδιών κάτω από τα αστέρια στην Queens Beach στην Waikiki. Οι φιλικές προς την οικογένεια ταινίες κυμαίνονται από δράση έως κωμωδία. Οι ζωντανές ψυχαγωγίες και οι προμηθευτές τροφίμων προσθέτουν στο vibe του event. Φτάστε νωρίς για να πάρετε ένα μεγάλο κάθισμα και να πάρετε μια γεύση από τον ήλιο που δύει.