Γιορτάζοντας το Πάσχα στο Παρίσι

Ευχάριστες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Εάν το Πάσχα είναι μια θρησκευτική περίσταση στην οικογένειά σας ή μια στιγμή για να μοιραστείτε νόστιμα γεύματα και σοκολατένια αυγά, γιορτάζοντας αυτές τις διασκεδαστικές διακοπές στο Παρίσι μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστικό, ειδικά με την αναζωογονητική άφιξη της Άνοιξης στην πόλη των φώτων . Για να σας βοηθήσουμε να γιορτάσετε το Πάσχα με πανέμορφα, έχουμε συντάξει μια λίστα με μέρη για ψώνια και δείπνο, εκτός από ειδικές εκδηλώσεις στο Παρίσι. Λάβετε υπόψη ότι τα περισσότερα καταστήματα και πολλά εστιατόρια είναι κλειστά την Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη Δευτέρα, την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από την εργασία.

Σοκολάτα και γλυκά

Για τους περισσότερους ανθρώπους, κανένα Πάσχα δεν θα ήταν πλήρες χωρίς ελάχιστη καλή σοκολάτα. Ευτυχώς, το Παρίσι φιλοξενεί μερικούς από τους καλύτερους κατασκευαστές σοκολάτας στον κόσμο και το Πάσχα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς τους τεχνίτες και τους εμπειρογνώμονες του κακάου να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Hit Fauchon (Metro Madeleine) για ιδιαίτερα θεαματικά πασχαλινά αυγά, κοτόπουλα και καμπάνες (στη Γαλλία δεν υπάρχει Πάσχα Μπάνι - ένα κουδούνι από τη Ρώμη επιταχύνει τα καλούδια στα παιδιά) - και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα. Η μπουτίκ του Patrick Roger στη Boulevard St Germain φιλοξενεί επίσης κάποιες θεαματικές δημιουργίες του Πάσχα που έχουν κατασκευαστεί από κακάο. Αν βρίσκεστε σε αυστηρότερο προϋπολογισμό, δοκιμάστε τα σούπερ μάρκετ γύρω από την πόλη όπως το Monoprix, τα οποία συνήθως εκρήγνυνται με πιο λογικές τιμές, αλλά συχνά μοναδικές, σοκολάτες και γλυκά από το Πάσχα.

Φαγητό το Πάσχα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πολλά εστιατόρια θα κλείσουν την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα, κάνοντας το φαγητό έξω από ένα πονοκέφαλο.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά εστιατόρια που σερβίρουν ειδικά γεύματα (κυρίως γεύματα και γεύματα τη Δευτέρα μετά το Πάσχα). Εδώ είναι μερικές που σας προτείνουμε για αυτή την ευκαιρία (πάντα να κάνετε κράτηση μπροστά και να ελέγξετε τους χρόνους έναρξης, τα μενού και τις τιμές για να αποφύγετε την απογοήτευση ή τις δυσάρεστες εκπλήξεις).

Au Petit Tonneau: Αυτό το ζεστό παραδοσιακό γαλλικό bistrot με επικεφαλής τον σεφ Vincent Neveu εκτιμάται καλά από τους ντόπιους για το ετήσιο μεσημεριανό γεύμα του Πάσχα.

Τα εποχιακά πιάτα εστιάζουν στη γαλλική κλασσική τιμή, όπως το Blanquette για το μοσχάρι και το πάπια πάπιας με σάλτσα μελιού. Φροντίστε να καλέσετε μπροστά ή να κάνετε κράτηση online και να ρωτήσετε για την προσφορά του Πάσχα νωρίς για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Le First: Αυτό το φωτεινό, ευάερο εστιατόριο στο ξενοδοχείο Westin στο Παρίσι προσφέρει γενικά ένα παραδοσιακό Πάσχα Brunch. Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα δημοφιλές σημείο, να κάνετε κράτηση πολύ μπροστά.

Coco & Co
Πρόκειται για ένα εστιατόριο ιδέας στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου τα αυγά είναι το αστέρι συστατικό. Τα αυγά-απονέμονται! Ειδικά μενού για το Πάσχα - αποθεματικό.
11, Rue Bernard Palissy
6ο διαμέρισμα
Μετρό: Saint-Germain-des-Prés
Τηλ .: +33 (0) 1 45 44 02 52

Θρησκευτικές Υπηρεσίες την Κυριακή του Πάσχα:

Η Παναγία των Παρισίων κατέχει γενικά μια καθολική υπηρεσία με προσευχές του Πάσχα, γρηγοριανό άσμα (Κυριακή του Πάσχα). Παρέχονται επίσης πολλές υπηρεσίες του Πάσχα (Γαλλικά, Δευτέρα του Πάσχα). Ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε τα γαλλικά, η παρακολούθηση μιας υπηρεσίας μπορεί να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Αμερικανική Εκκλησία στο Παρίσι (Προτεστάντης / Παναθηναϊσμός): Τα αγγλικά λόγια του Πάσχα προσφέρονται γενικά σε αυτό το αμερικανικό εκπατρισμένο κόμβο, που βρίσκεται κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Άλλες ιδέες για γιορτή του Πάσχα στο Παρίσι:

Δεδομένου ότι το Πάσχα είναι μια γιορτή που τα παιδιά γενικά λατρεύουν, γιατί να μην διοργανώσετε ένα κυνήγι αυγών με πασχαλινά αυγά σε ένα από τα όμορφα πάρκα και τους κήπους του Παρισιού;

Από το Jardin des Tuileries έως το Jardin du Luxembourg , αυτοί οι τεράστιοι χώροι πρασίνου καθιστούν εύκολη την παρατήρηση αυτής της διασκέδασης, ακόμη και μακριά από το σπίτι.

Μια άλλη ιδέα είναι να έχετε ένα πικ-νικ με την οικογένεια ή τους συντρόφους σας που ταξιδεύουν: απολαύστε το υπαίθριο ανοιξιάτικο περιβάλλον και την άνοιξη ανθίζει ενώ γευματίζετε το αλπικό φρέσκο.

Κάντε ένα ταξίδι ημέρας:

Το Πάσχα πέφτει στην τέλεια στιγμή για μια στροβιλισμού έξω από τα όρια της πόλης, οπότε σκεφτείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή σε έναν από αυτούς τους κοντινούς προορισμούς . Μια μέρα στο Παλάτι των Βερσαλλιών και τους θαυμάσιους τυπικούς κήπους είναι μια δυνατότητα. ένα άλλο είναι να απολαύσετε το καταπράσινο, υπέροχο πράσινο στους κήπους του Monet στο Giverny .