Όλα για το μουσείο του Ορσαί στο Παρίσι

Στιγμιότυπα και συμβουλές επισκεπτών

Ένα από τα πιο επισκέψιμα μουσεία του κόσμου, το Musée d'Orsay φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων ζωγραφικής, γλυπτικής και διακοσμητικών αντικειμένων που παράγονται μεταξύ 1848-1914, παρουσιάζοντας πολλά από τα πιο αξιοσημείωτα έργα της πρώιμης σύγχρονης εποχής.

Οι μόνιμες συλλογές του Orsay από τους νεοκλασικισμούς και τον ρομαντισμό μέχρι τον ιμπρεσιονισμό, τον εξπρεσιονισμό και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, δίνουν στους επισκέπτες μια λεπτομερή και εκπληκτική ματιά στη γέννηση της σύγχρονης ζωγραφικής, της γλυπτικής, του σχεδιασμού και ακόμη και της φωτογραφίας.

Τα σημαντικότερα στοιχεία της συλλογής παγκόσμιας κλάσης περιλαμβάνουν αριστουργήματα καλλιτεχνών όπως οι Ingres, Delacroix, Monet, Degas, Manet, Gaugin, Toulouse-Lautrec και Van Gogh.

Διαβάστε σχετικές: Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί τη λίστα με τα καλύτερα ιμπρεσιονιστικά μουσεία στο Παρίσι για να διευρύνετε την κατανόησή σας για αυτό το συναρπαστικό κίνημα.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: 1 Rue de la Legion d'Honneur
7ο διαμέρισμα
Μετρό: Solferino (γραμμή 12)
RER: Μουσείο d'Orsay (Γραμμή Γ)
Λεωφορείο: Γραμμές 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84 και 94

Το μουσείο βρίσκεται στη γειτονιά Saint-Germain des Pres, μεταξύ του Quai Anatole France και της Rue de Lille, και βλέπει στον ποταμό Σηκουάνα στην αριστερή όχθη. Το μουσείο είναι επίσης πέντε λεπτά με τα πόδια από το ποταμό Jardin des Tuileries .

Επίσης κοντά:

Πληροφορίες μέσω τηλεφώνου:

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

Ωρες λειτουργίας:

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου:
9 π.μ. έως 6:00 μ.μ. (Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή-Κυριακή)
Ανοιχτή Πέμπτη 10 π.μ. έως 9:45 μ.μ.
Κλειστό Δευτέρα.

Από τις 21 έως τις 19 Ιουνίου:
10 π.μ. έως 6 μ.μ. (Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή-Κυριακή)
Ανοιχτή Πέμπτη 10 π.μ. έως 9:45 μ.μ.
Κλειστό Δευτέρα.

Επίσης έκλεισε: 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου, Δεκ.

25η.

Αδεια:

Για τις τρέχουσες αμοιβές εισόδου, δείτε αυτή τη σελίδα.

Περιηγήσεις του Μουσείου:

Δύο εκδρομές στην αγγλική γλώσσα είναι διαθέσιμες για μεμονωμένους επισκέπτες. Οι τιμές που αναφέρονται παρακάτω δεν περιλαμβάνουν γενική είσοδο μουσείου.

Προσιτότητα:

Ευτυχώς, όλα τα επίπεδα αυτού του μουσείου είναι προσβάσιμα από αναπηρικά καροτσάκια. Τα άτομα που βοηθούν επισκέπτες με ειδικές ανάγκες εισάγονται δωρεάν στο μουσείο. Επιπλέον, οι αναπηρικές καρέκλες είναι διαθέσιμες στο checkout. Η ενοικίαση είναι δωρεάν, αλλά ένα διαβατήριο ή άδεια οδήγησης απαιτείται ως εγγύηση

Ψώνια και δείπνο στο Μουσείο:

Το μουσειακό κατάστημα και το βιβλιοπωλείο του μουσείου είναι ανοιχτό καθημερινά, εκτός από τη Δευτέρα 9:30 π.μ. έως 6:30 μ.μ. (ανοικτή μέχρι τις 9:30 μ.μ. την Πέμπτη).

Το εστιατόριο του μουσείου βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο.

Σερβίρουμε απλά, αν και λίγο ακριβά, γεύματα σε περίτεχνα σκηνικά, το εστιατόριο διαθέτει περίτεχνα τοιχογραφίες και γλυπτά. Αναμείνετε να πληρώσετε 25-50 ευρώ για ένα γεύμα (περίπου $ 33- $ 67). Δεν υπάρχουν επιφυλάξεις.

Τηλέφωνο εστιατορίου: +33 (0) 1 45 49 47 03

Προσωρινά Εκθέματα:

Το Orsay εκθέτει ειδικά εκθέματα και θεματικές εκδηλώσεις σε τακτική βάση. Επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα εκθέματα και τις ειδικές εκδηλώσεις.

Κάντε το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψής σας:

Ακολουθήστε τις Top 5 Musee d'Orsay Visitor Tips για να διασφαλίσετε ότι η επίσκεψή σας είναι εμπλουτιστική και συναρπαστική.

Προσανατολισμός και συλλογή

Η μόνιμη συλλογή στο Orsay εκτείνεται σε τέσσερα κύρια επίπεδα και σε ένα χώρο εκθεσιακών χώρων. Η συλλογή παρουσιάζεται χρονολογικά και σύμφωνα με το καλλιτεχνικό κίνημα.

Ισόγειο:

Το ισόγειο (που δεν πρέπει να συγχέεται με τον ευρωπαϊκό πρώτο όροφο , ο οποίος είναι ο δεύτερος όροφος στις ΗΠΑ) παρουσιάζει έργα που παράγονται από το 1848 έως τις αρχές του 1870.

Οι ορθογραφικές στοές επικεντρώνονται στην εξέλιξη της ιστορικής ζωγραφικής και στις ακαδημαϊκές και προσυμβολιστικές σχολές. Στα σημαντικότερα έργα περιλαμβάνονται έργα της Ingres, Delacroix, Moreau και των πρώιμων έργων του Edgar Degas, τα οποία αργότερα θα γίνουν μια σημαντική εικόνα στην ιμπρεσιονιστική ζωγραφική.

Εν τω μεταξύ, οι αριστερές γκαλερί επικεντρώνονται στον Φυσικισμό, τον Ρεαλισμό και τον προ-ιμπρεσιονισμό. Σημαντικά έργα των Courbet, Corot, Millet και Manet μπορούν να βρεθούν εδώ. Τα μεγάλα έργα περιλαμβάνουν το The Angelus του Millet (1857-1859) και το διαβόητο 1863 ζωγραφική του Manet, Le dejeuner sur l'herbe , που απεικονίζει μια γυμνή γυναίκα που πικνίκει με δύο ντυμένους άντρες.

Τα αρχιτεκτονικά, γλυπτά και διακοσμητικά αντικείμενα σε αυτό το επίπεδο περιλαμβάνουν μοντέλα δεύτερης αυτοκρατορίας και αντικείμενα που ανήκουν στο κίνημα εκλεκτικισμού του μέσου του 19ου αιώνα.

Το Μέσο Επίπεδο:

Αυτός ο όροφος διαθέτει μια σημαντική συλλογή έργων τέχνης, παστέλ και διακοσμητικών αντικειμένων τέλους του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων έξι χώρων που προορίζονται για διακόσμηση αρτ νουβό.

Οι γκαλερί που βλέπουν στο Σηκουάνο χαρακτηρίζουν τη ζωγραφική Naturalist και Symbolist καθώς και διακοσμήσεις από δημόσια μνημεία. Η εξωτερική ζωγραφική, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Klimt και του Munch, παρουσιάζεται δίπλα στη γαλλική ζωγραφική. Οι νότιες γκαλερί περιλαμβάνουν τα μεταγενέστερα έργα των Maurice Denis, Roussel και Bonnard.

Το "ανώτερο επίπεδο" (2):

Αυτό το επόμενο επίπεδο δείχνει την εμφάνιση καινοτόμων, αντισυμβατικών τεχνικών σε ζωγραφική και παστέλ από τους νεοεκφραστές, τους Ναβιστές και τους ζωγράφους Pont-Aven. Σημαντικά έργα των Gaugin, Seurat, Signac και Toulouse-Lautrec είναι εδώ. Εν τω μεταξύ, η ζωγραφική μικρού μεγέθους εμφανίζεται σε αυτό το επίπεδο σε μια ειδική γκαλερί.

Πάνω όροφος / ανώτερο επίπεδο "1":

Ο ανώτερος όροφος ("Upper Level") φιλοξενεί τις πιο συναρπαστικές γκαλερί στο μουσείο. Αμέτρητα μεγάλα έργα από τις ιμπρεσιονιστικές και εξπρεσιονιστικές κινήσεις μπορούν να βρεθούν εδώ.

Στα σημαντικότερα έργα περιλαμβάνονται έργα των ιμπρεσιονιστών Degas, Monet, Renoir, Sisley, Pissarro και Caillebotte. Ολόκληρες αίθουσες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Monet και στον Renoir μετά το 1880.

Στην παγκοσμίου φήμης συλλογή Gachet , μπορούν να δουν πρωτοποριακά έργα των Van Gogh και Cezanne. Τα κυριώτερα σημεία της γλυπτικής περιλαμβάνουν τους χορευτές Degas που κόβουν την ανάσα.

Το επίπεδο βεράντας

Η περιοχή "βεράντα" αφιερώθηκε κατά κύριο λόγο στη γλυπτική του 19ου αιώνα, με ολόκληρη την πτέρυγα που προορίζεται για τα θαυμάσια έργα του Γάλλου γλύπτη Auguste Rodin ( Διαβάστε τα σχετικά: All About the Rodin Museum & Gardens )