Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι: Ένας πλήρης οδηγός για τους επισκέπτες

Ένα από τα Μεγάλα Καλλιτεχνικά Θησαυροί της Globe

Όπως πηγαίνουν τα μουσεία, το Λούβρο είναι απλά ένα μαμούθ. Η λέξη "μουσείο" μπορεί να είναι ακόμη ανεπαρκής: οι συλλογές είναι τόσο τεράστιες, ποικίλες και εκπληκτικές, ώστε οι επισκέπτες να έχουν την εντύπωση να περιηγούνται σε ένα λαβύρινθο διακεκριμένων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών κόσμων.

Το Λούβρο, που στεγάζεται στο Palais du Louvre (παλάτι του Λούβρου) , πρώην έδρα των γαλλικών βασιλείων, αναδείχτηκε τον 12ο αιώνα ως μεσαιωνικό φρούριο και εξελίσσεται σιγά-σιγά προς το δημόσιο μουσείο κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης στα τέλη του 18ου αιώνα.

Από τότε, έχει γίνει το πιο επισκέψιμο μουσείο του πλανήτη, και ένα διαρκή σύμβολο της γαλλικής αριστείας στις τέχνες.

Η μόνιμη συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει οκτώ μεγάλα θεματικά τμήματα και 35.000 έργα τέχνης που χρονολογούνται από την Αρχαιότητα μέχρι τις αρχές της σύγχρονης εποχής και περιλαμβάνει αριστουργήματα ευρωπαϊκών δασκάλων όπως οι Da Vinci, Delacroix, Vermeer και Rubens, καθώς και αξεπέραστα ελληνορωμαϊκά, αιγυπτιακά, και τις συλλογές των ισλαμικών τεχνών. Συχνά προσωρινά εκθέματα συχνά υπογραμμίζουν συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή κινήσεις και σχεδόν πάντοτε αξίζουν τον κόπο.

Διαβάστε σχετικές πληροφορίες: Δείτε πρωτότυπα σύγχρονα και ιμπρεσιονιστικά αριστουργήματα στο κοντινό Musée d'Orsay

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Γενική πρόσβαση (άτομα χωρίς εισιτήρια): Μουσείο του Λούβρου, 1ος διαμέρισμα - Porte des Lions, Galerie du Carrousel, ή εισόδους πυραμίδων
Μετρό: Palais Royal-Μουσείο του Λούβρου (Γραμμή 1)
Λεωφορεία: Οι γραμμές 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95 και το λεωφορείο Paris Open Tour κάνουν στάση μπροστά από τη γυάλινη πυραμίδα (την κύρια είσοδο του μουσείου).


Πληροφορίες στο Διαδίκτυο: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Λούβρου

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Ωρες λειτουργίας:

Ανοιχτή Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, 9 π.μ.-6 μ.μ. Τετάρτη και Παρασκευή 9 π.μ.-10 μ.μ. Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Το μουσείο είναι κλειστό κάθε Τρίτη και στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας των εκθεμάτων ή των εκδηλώσεων στο Λούβρο, συμβουλευτείτε αυτή τη σελίδα.

Εισιτήρια / Εισιτήρια:

Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τα τέλη εισόδου στο μουσείο του Λούβρου, συμβουλευτείτε αυτή τη σελίδα στο επίσημο site του Musee du Louvre.

Το Pass Pass Museum περιλαμβάνει είσοδο στο Λούβρο. (Αγορά απευθείας στην Rail Europe)

Εκδρομές του Μουσείου του Λούβρου:

Οι ξεναγήσεις στο Λούβρο είναι διαθέσιμες για άτομα και ομάδες και μπορούν να κάνουν μια επίσκεψη στο μουσείο βαθμούς λιγότερο συντριπτική. Μάθετε περισσότερα για τις περιηγήσεις στο μουσείο του Λούβρου σε αυτή τη σελίδα.

Συλλογές, εκθέματα και εκδηλώσεις στο Λούβρο:

Οι παρακάτω οδηγοί θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στις συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου του Λούβρου και να κάνετε επιλογές για το τι θα θέλατε να δείτε πριν από την επόμενη επίσκεψή σας:

Προσβασιμότητα και υπηρεσίες για επισκέπτες με περιορισμένη κινητικότητα

Το Λούβρο αναγνωρίζεται γενικά ως επαρκώς προσβάσιμο σε επισκέπτες με σωματικές αναπηρίες. Οι επισκέπτες με αναπηρικές καρέκλες έχουν πρόσβαση κατά προτεραιότητα στην κύρια είσοδο του μουσείου στην πυραμίδα και δεν χρειάζεται να περιμένουν στη σειρά.

Οι αναπηρικές καρέκλες μπορούν επίσης να ενοικιαστούν δωρεάν στο γραφείο πληροφοριών του μουσείου (απαιτείται κάρτα ταυτότητας ως προκαταβολή). Οι επισκέπτες με σκύλους-οδηγούς, άκρες και άλλα βοηθήματα έχουν πλήρη πρόσβαση στις συλλογές.

Συμβουλές επισκεπτών και συμβουλές πριν από την επίσκεψή σας:

Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με το πώς να μην επισκέπτεστε το Λούβρο για να μάθετε πώς να αποφύγετε την εξάντληση και να αξιοποιήστε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Είναι τόσο εύκολο να κάνεις πάρα πολύ και να αισθάνεσαι συγκλονισμένοι. Διαβάστε τις συμβουλές των ειδικών μου για τη λήψη των συλλογών του μουσείου με άνετο και ευχάριστο ρυθμό και την απορρόφηση περισσότερων λεπτομερειών. Λιγότερο πραγματικά μπορεί να είναι περισσότερα!

Φωτογραφίες του Λούβρου:

Για μια επισκόπηση μερικών από τα σημαντικότερα έργα και λεπτομέρειες του μουσείου ή για κάποια καλλιτεχνική έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στη γκαλερί μας Louvre Pictures .

Διαβάστε περισσότερα για την Ιστορία του Μουσείου:

Συμβουλευτείτε αυτή τη σελίδα για μια σε βάθος ματιά στην πλούσια και ταραχώδη ιστορία του Μουσείου του Λούβρου .

Ψώνια και δείπνο:

Το μουσείο στεγάζει πολλά εστιατόρια και σνακ μπαρ εκτός από μια καφετέρια: