Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στη Γαλλία;

Η Γαλλία παραμένει μια ασφαλής χώρα γενικά

Επίσημο: Η Γαλλία είναι μια ασφαλής χώρα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η Γαλλία θεωρείται ασφαλής χώρα από όλες τις κυριότερες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας. Δεν υπήρξαν συστάσεις για να σταματήσουν οι ταξιδιώτες στη Γαλλία. Επομένως, δεν πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο ακύρωσης του ταξιδιού σας στο Παρίσι και τη Γαλλία, εκτός αν αισθάνεστε προσωπικά ότι θα ήταν καλό να το κάνετε. Ωστόσο, όλες οι κυβερνήσεις σας συμβουλεύουν να κάνετε ιδιαίτερη προσοχή στη Γαλλία.

Πρέπει να είστε προσεκτικοί σε μεγάλες πόλεις και πόλεις, αλλά η ύπαιθρος, οι μικρές πόλεις και τα χωριά είναι πολύ ασφαλείς.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιουλίου του 2016

Η Γαλλία, η Ευρώπη και ο κόσμος εξέπληξε την επίθεση στη Νίκαια την Πέμπτη 14 Ιουλίου, την Ημέρα της Βαστίλης, που άφησε τη Γαλλία τόσο φοβισμένη όσο και εξαγριωμένη. Η χώρα είχε φιλοξενήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου UEFA χωρίς τρομοκρατικά γεγονότα και το κράτος έκτακτης ανάγκης επρόκειτο να αρθεί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, όταν 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι τραυματίστηκαν. Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη επίθεση στο Παρίσι εκείνο το έτος. τον Ιανουάριο του 2015, μια επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατυρικής έκδοσης Charlie Hebdo άφησε 12 νεκρούς και 11 τραυματίες. Όλοι οι δράστες είτε έχουν σκοτωθεί είτε έχουν συλληφθεί.

Όταν οι επιθέσεις συνέβησαν, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλες χώρες ενημέρωσαν ότι ήταν δυνατές περαιτέρω επιθέσεις, αν και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και ασφάλειας σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την πρόληψη τέτοιων επιθέσεων.

Μετά τις επιθέσεις της Νίκαιας, η ίδια αποφασιστικότητα είναι εμφανής.

Είναι αδύνατο να καθησυχάσουμε τους ανθρώπους ότι δεν θα υπάρξουν άλλες προσπάθειες. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σημαντικά και υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ διεθνών οργανισμών και ξένων κυβερνήσεων από ποτέ, έτσι πιστεύουμε ότι οι τρομοκράτες θα δυσκολευτούν να οργανωθούν.

Αλλά αυτές είναι τρομακτικές στιγμές και πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πόσο ασφαλές είναι το Παρίσι, η Γαλλία και όντως η υπόλοιπη Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Παρίσι και τις επιθέσεις του Νοεμβρίου

Ο συνάδελφός μου, Courtney Traub, παρουσίασε εξαιρετικά ενημερωμένα νέα σχετικά με τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Περισσότερες πηγές πληροφοριών

BBC News

Νιου Γιορκ Ταιμς

Πρακτικές πληροφορίες για το Παρίσι

Υπουργείο Εξωτερικών Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για τους τουρίστες: 00 33 (0) 1 45 50 34 60

Πληροφορίες τουριστικού γραφείου του Παρισιού

Πληροφορίες για το τρένο

Παρίσι Πληροφορίες Αεροδρομίου:

Υπουργείο Εξωτερικών :

Δημαρχείο του Παρισιού

Οι συμβουλές του Courtney Traub για την ασφαλή φύλαξη στο Παρίσι

Τοποθεσίες του Παρισιού

Οι κεντρικές και τουριστικές περιοχές του Παρισιού είναι γενικά ασφαλείς, αλλά εξακολουθούν να λαμβάνουν υπόψη τις προαναφερθείσες προειδοποιήσεις.

Συμβουλές από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παρίσι

Οι συμβουλές από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις του 2016 ήταν γενικές:

"Καλούμε θερμά τους Αμερικανούς πολίτες να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο επαγρύπνησης, να γνωρίζουν τα τοπικά γεγονότα και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να ενισχύσουν την προσωπική τους ασφάλεια, περιλαμβανομένου του περιορισμού των κινήσεων τους σε βασικές δραστηριότητες." Οι Αμερικανοί πολίτες ενθαρρύνονται να παρακολουθούν μέσα ενημέρωσης και τοπικές πηγές πληροφοριών και παράγοντας ενημερωμένες πληροφορίες σε προσωπικά ταξιδιωτικά σχέδια και δραστηριότητες. "

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η Γαλλία παραμένει κάτω από κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση. Αυτό θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2017 μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στη Γαλλία.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στην κυβέρνηση να εμποδίζει την κυκλοφορία των ατόμων και να δημιουργεί ζώνες προστασίας και ασφάλειας.» Υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη Γαλλία, τα οποία επιτρέπουν την κατ 'οίκον κράτηση οποιουδήποτε προσώπου το οποίο θεωρείται επικίνδυνο, το κλείσιμο των θεάτρων και τόπους συνάντησης, παράδοση όπλων και δυνατότητα διοικητικών αναζητήσεων στο σπίτι. "

Επίσημες συμβουλές για την κυβερνητική ιστοσελίδα

Περισσότερα σχετικά με την απόφαση για το ταξίδι στη Γαλλία

Η απόφαση να ταξιδέψει είναι φυσικά μια απόλυτα προσωπική. Αλλά πολλοί άνθρωποι προτρέπουν να συνεχίσουμε με τη συνήθη ζωή μας. Αυτός είναι ο τρόπος να νικήσουμε την δειλή τρομοκρατία. Αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τον τρομοκράτη να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε και να δούμε τον κόσμο.

Γενικές συμβουλές ταξιδιού για την ασφαλή φύλαξη

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην υπόλοιπη Γαλλία;

Ταξιδέψτε προς και από τη Γαλλία

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans