Άγιος Αλμπάνς, Κουίνς: θρυλικό σπίτι των εικόνων τζαζ

Addisleigh Park ήταν ένα θύλακα μουσικής στη δεκαετία του '40

Ο Άγιος Αλμπάνς, μια γειτονιά μεσαίας τάξης στο νοτιοανατολικό Κουίνς της Νέας Υόρκης , είναι γνωστός για τους θρύλους της τζαζ που ζούσαν στο τετριμμένο θόλο του, το Addisleigh Park. Αυτές τις μέρες ο Άγιος Αλμπάνς φιλοξενεί μεσάζοντες Αφροαμερικανούς και αυξανόμενο αριθμό μεταναστών της Καραϊβικής και Καραϊβικής-Αμερικανών. Αυτή η περιοχή ήταν γεωργική γη τον 19ο αιώνα. Ονομάστηκε μετά το αγγλικό χωριό St. Albans το 1899 και αναπτύχθηκε κυρίως στη δεκαετία του 1920 και του '30.

Ο St. Albans στερείται μετρό, αλλά διαθέτει σιδηροδρομικό σταθμό Long Island στο δρόμο Linden Boulevard και Montauk Street / Newburg Street και βρίσκεται κοντά στα πάρκα Belt και Cross Island.

Ο Άγιος Αλμπάνς είναι μια γειτονιά αποσπασμένων μονοκατοικιών και διμελών οικογενειών, με ένα μείγμα συνημμένων σπιτιών και μικρών πολυκατοικιών, που χτίστηκαν ως επί το πλείστον στη δεκαετία του '20 και του '30. Οι νέες κατασκευές, η ανακατασκευή υφιστάμενων κατοικιών και οι παράνομες μετατροπές έχουν τεταμένη υποδομή, επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής, από τα σχολεία έως την αποχέτευση.

Τα όρια του St. Albans και οι κύριοι δρόμοι

Η λεωφόρος Linden είναι η σπονδυλική στήλη του Αγίου Αλμπάνς και τρέχει βόρεια και νότια της Linden είναι η καρδιά του St. Albans με αριθμημένες οδούς, χοντρές με σπίτια. Οι διάσημες διευθύνσεις του Addisleigh Park βρίσκονται στους λιγότερο γεωμετρικούς και συχνά ονομασμένους δρόμους βόρεια της Linden, ανατολικά και δυτικά του LIRR.

Ο Άλμπανς συναντά τη Νότια Τζαμάικα στο Merrick Boulevard, το Νότιο Hollis στη Λεωφόρο Hollis, το Bellaire στη λεωφόρο Francis Lewis και το Cambria Heights κατά μήκος του Francis Lewis και του Springfield Boulevard.

Η ελαφρά βιομηχανία κατακλύζει κατοικίες κοντά στη λεωφόρο Liberty.

Addisleigh Park

Το Addisleigh Park είναι ένα πανέμορφο τμήμα του St. Albans, γνωστό ως το σπίτι της δεκαετίας του '40 των μουσικών τζαζ A-list, συμπεριλαμβανομένων των Fats Waller, Count Basie, Ella Fitzgerald, Lena Horne και John Coltrane. Το Συμβούλιο Flushing για την περιοδεία με το λεωφορείο Queens Jazz των Τεχνών επισκέπτεται το Addisleigh Park.

Τα μεγάλα σπίτια τύπου Tudor του Addisleigh Park βρίσκονται σε μεγάλες παρτίδες στους δρόμους μεταξύ της λεωφόρου Sayres και της λεωφόρου Linden, δυτικά των γραμμών LIRR. Έχει το καλύτερο απόθεμα κατοικιών στα νοτιοανατολικά Queens και τις τιμές που ταιριάζουν.

Εστιατόρια στο St. Albans

Η λεωφόρος Linden είναι χοντρή με τζαμαϊκανικά εστιατόρια, αλλά το standout είναι το Caribbean-American Restaurant του Jean. Το Jean's σερβίρει αμερικάνικο φαγητό, αλλά οι πιατέλες Jamaican στο σπίτι είναι αυτό που θέλετε να παραγγείλετε. Το εστιατόριο Riddick's Catering & Restaurant σερβίρει υπέροχα φαγητά από το νότιο τμήμα της πόλης και τα νύχια σε στιλ Καρολίνας. Στα κοντινά Cambria Heights, το Proper Cafe είναι το καλύτερο τοπικό νυχτερινό κέντρο, με θεματικές βραδιές και δημοφιλή καραόκε την Πέμπτη.

Ψώνια

Η λεωφόρος Linden είναι ένας παράδεισος μικρών επιχειρήσεων από το LIRR ανατολικά έως τα Cambria Heights. Η πιο πολυσύχναστη περιοχή είναι κοντά στη διασταύρωση της Linden και της Farmers Boulevard. Η Αμερικανική Γκαλερί Ροών είναι ένα κατάστημα πλαισίωσης και τρόπαιο, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης αφροαμερικάνους καλλιτέχνες. Οι επιλογές αγορών κατά μήκος της λεωφόρου Merrick και της λεωφόρου Hollis είναι ως επί το πλείστον μικρά γωνιακά καταστήματα και χώροι απογείωσης.

Πολιτισμός και Πράσινοι Χώροι

Το πάρκο Roy Wilkins μπορεί να είναι μια ζωντανή σκηνή μπάσκετ, τένις και χάντμπολ το καλοκαίρι. Το Οικογενειακό Κέντρο Roy Wilkins διαθέτει πισίνα, γυμναστήριο και γυμναστήριο.

Το πάρκο φιλοξενεί το Black Spectrum Theatre και τις κοινωνικά συνειδητές του παραγωγές, προγράμματα μετά το σχολείο και συναυλίες. Κάθε καλοκαίρι, το πάρκο φιλοξενεί το Irie Jamboree με κορυφαία ρεγκέ και χορευτικές εκδηλώσεις. Το πάρκο St. Albans είναι μια πράσινη όαση στην άκρη του Addisleigh Park.

Έγκλημα και ασφάλεια

Ο St. Albans είναι μια ασφαλή γειτονιά. Οι βιομηχανικές λωρίδες προς βορρά δεν πρέπει να επισκέπτονται μόνοι τους ή τη νύχτα.

Εκκλησίες

Ο αριθμός των εκκλησιών στο St. Albans στο καταπληκτικό. Σχεδόν κάθε μπλοκ της λεωφόρου Linden έχει τουλάχιστον ένα σπίτι ή λατρεία, από εκθεσιακούς χώρους έως μεγάλες εκκλησίες. Ο καθεδρικός ναός της Greater Allen της Νέας Υόρκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Νέας Υόρκης και καταλύτης για την τοπική οικονομική ανάπτυξη.