Το πιο εκπληκτικό διαβατήριο του κόσμου

Συμβουλή: Δεν είναι αυτό που νομίζετε

Οι ξένοι φίλοι μου είναι συχνά σοκαρισμένοι για να μάθουν ότι μόνο το 36% των Αμερικανών έχει ένα διαβατήριο, και όχι μόνο επειδή 36 είναι τόσο χαμηλός αριθμός. Το αμερικανικό διαβατήριο έχει μια φήμη ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, επιτρέποντας ταξίδια χωρίς βίζα σε 172 χώρες σε όλο τον κόσμο από το 2015, γεγονός που καθιστά τους κατόχους λιγότερο ισχυρών διαβατηρίων να κρεμούν τα κεφάλια τους σε σύγχυση.

Οι Αμερικανοί χωρίς διαβατήρια χάνουν πράγματι ένα από τα κύρια οφέλη που απονέμει η αμερικανική ιθαγένεια, αλλά το αμερικανικό διαβατήριο δεν είναι το καλύτερο διαβατήριο στον κόσμο.

Όχι, αυτή η τιμή πηγαίνει ... καλά, τεχνικά πηγαίνει σε τρία διαφορετικά διαβατήρια, αλλά τυχαίνει να δίνω σε ένα από αυτά το πλεονέκτημα περισσότερο από το άλλο.

Μια τρισδιάστατη ισοπαλία για το καλύτερο διαβατήριο του κόσμου

Τα καλύτερα διαβατήρια παγκοσμίως επιτρέπουν την πρόσβαση χωρίς θεώρηση μόνο σε μία ακόμη χώρα από το διαβατήριο των ΗΠΑ (το οποίο είναι συνδεδεμένο, για καταγραφή, με τα γερμανικά, δανικά και λουξεμβουργιανά διαβατήρια για το # 2) ή 173 χώρες. Από το 2015, τρία παγκόσμια διαβατήρια χορηγούν στους κατόχους τους ταξιδιωτικές βίζα σε 173 χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Γιατί το διαβατήριο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το καλύτερο διαβατήριο του κόσμου

Εάν τα τρία διαβατήρια επιτρέπουν την πρόσβαση χωρίς θεώρηση σε 173 χώρες (και πρόκειται να περάσω από μερικές χώρες, αυτό δεν περιλαμβάνεται σε λίγα δευτερόλεπτα), τότε τι χωρίζει το βρετανικό διαβατήριο; Με απλά λόγια, τα προνόμια που επεκτείνονται πέραν της πρόσβασης χωρίς θεώρηση σε χώρες ως τουρίστες.

Η Φινλανδία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι όλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αν και το Ηνωμένο Βασίλειο

δεν είναι μέλος του χώρου Σένγκεν χωρίς διαβατήριο και απειλεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση · και ούτε το ΗΒ ούτε η Σουηδία έχουν υιοθετήσει το νόμισμα του ευρώ), πράγμα που σημαίνει ότι η κατοχή οποιουδήποτε από αυτά τα διαβατήρια σας επιτρέπει να εργαστείτε και να διαμένετε οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις χρυσές παραλίες της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, Κύκλος.

Κατά την άποψή μου, το Βρετανικό Διαβατήριο αναθεωρεί αυτούς τους άλλους διότι παρέχει στους κατόχους του τη δυνατότητα να ζουν και να εργάζονται σε πολλές χώρες της Κοινοπολιτείας, για τις οποίες οι υπήκοοι άλλων χωρών πρέπει να υποβάλλουν αίτηση για ειδικές θεωρήσεις εργασίας. Φυσικά, καθώς συνεχίζετε να διαβάζετε την επόμενη ενότητα αυτού του άρθρου, μπορεί να φοβηθείτε το γεγονός ότι κρατάτε ένα διαβατήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο αν κατευθυνθείτε σε ορισμένες χώρες του κόσμου.

Τις θεωρήσεις και το καλύτερο διαβατήριο του κόσμου

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, οι περισσότερες χώρες που απαιτούν κάτοχο βρετανικού διαβατηρίου για να αποκτήσουν θεώρηση απαιτούν το ίδιο για βασικά όλους τους άλλους υπηκόους. Οι βρετανοί κάτοχοι διαβατηρίων υποχρεούνται να αποκτήσουν βίζα για να εισέλθουν και να ταξιδέψουν σε χώρες όπως το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Κίνα, η Ρωσία και το Αφγανιστάν, οι οποίες είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να εισέλθουν ουσιαστικά σε όλους τους ταξιδιώτες του κόσμου.

Μία χώρα που πρόσφατα άνοιξε στους επισκέπτες χωρίς θεώρηση από πολλές δυτικές χώρες, αλλά όχι από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η Ινδία. Οι Φιλανδοί (και οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί και οι Λουξεμβούργο, αλλά όχι οι Σουηδοί ή οι Δανοί) απολαμβάνουν όλοι την πρόσβαση χωρίς θεώρηση στην Ινδία για σύντομες τουριστικές επισκέψεις, αλλά από τον Απρίλιο του 2015, οι Βρετανοί εξακολουθούν να χρειάζονται ταξιδιωτικές βίζες για την Ινδία είναι ειλικρινά μια καταστροφικά κουραστική διαδικασία, αλλά ίσως μια κατάλληλη, δεδομένης της ιστορίας της Βρετανίας στην Ινδία.

Μεταξύ άλλων φρικαλεοτήτων, οι Βρετανοί σπέρνουν τους σπόρους της γραφειοκρατίας εκτός ελέγχου στην Ινδία.

Παρόλα αυτά, το βρετανικό διαβατήριο εξακολουθεί τελικά να διατηρεί την άκρη του ως το καλύτερο διαβατήριο παγκοσμίως, εκτός αν το Ηνωμένο Βασίλειο βγεί κάποια στιγμή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε πολλά από τα μη τουριστικά οφέλη του διαβατηρίου θα εξατμιστούν και η φινλανδική και τα σουηδικά διαβατήρια θα γίνουν τα καλύτερα διαβατήρια στον κόσμο.

(Ή, φυσικά, πραγματικά θέλετε πραγματικά να επισκεφθείτε την Ινδία.)