Μουσικοί χώροι, συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις και ζωντανές εμφανίσεις στο Μόντρεαλ

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Ο καυτός στην πόλη που καταστράφηκε από τη σκηνή

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Ο καυτός στην πόλη που καταστράφηκε από τη σκηνή

Δεν είναι μυστικό Το Μόντρεαλ έχει μια εξέχουσα μουσική σκηνή. Η πόλη φαινομενικά προσελκύει το δίκαιό της μερίδιο μουσικών και δημιουργικών τύπων λόγω του υψηλού μαθητικού πληθυσμού ανοιχτού σε κίνδυνο και πειραματισμό και ευγένειας της οικονομικά προσιτής στέγης της πόλης και του χώρου ενοικίασης στούντιο σε σχέση με άλλες μεγάλες καναδικές μητροπολιτικές περιοχές όπως το Τορόντο και το Βανκούβερ.

Το εκτεταμένο σύστημα διαμετακόμισης του Μόντρεαλ διατηρεί επίσης υπό έλεγχο το κόστος ζωής, καθώς η κατοχή ενός αυτοκινήτου, όπως και στην πόλη της Νέας Υόρκης, δεν είναι τόσο απαραίτητη όσο είναι επιλογή.

Παράγοντας στις μυριάδες φεστιβάλ του Μόντρεαλ , με θέμα τη μουσική ή με άλλο τρόπο, και έχετε τον εαυτό σας μια εστία ζωντανής μουσικής, συναυλίες και υπόγειες σκηνές.

Κρατήστε ανάγνωση για να μάθετε πού να συναντήσετε συναυλίες στο Μόντρεαλ από σκηνή, είδος και μέγεθος του χώρου, από τζαζ, ροκ και κλασσικό σε indie, ηλεκτρονικό, hip hop και πολλά άλλα.

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Μεγάλες αίθουσες συναυλιών & Mainstream

Το Bell Centre του Μόντρεαλ φιλοξενεί τα περισσότερα από τα μεγάλα mainstream εισιτήρια της πόλης, με συναυλίες που προσφέρουν μέχρι και 15.000 θέσεις ταυτόχρονα. Hip hop, pop, rock, EDM και κάθε άλλη πράξη που έχει φτάσει στην κορυφή των διαγραμμάτων παίζει εδώ.

Ο MTELUS (πρώην η Μητρόπολη) είναι σημαντικά μικρότερος, αλλά ένας μεγάλος χώρος για επιτυχημένες mainstream δράσεις που καλύπτουν το φάσμα των μουσικών ειδών, χωρητικότητας έως 2.350 ατόμων με μια κίνηση.

Στην καρδιά της περιοχής ψυχαγωγίας Quartier des Spectacles βρίσκεται το Place des Arts , το μεγαλύτερο συγκρότημα τέχνες του Μόντρεαλ με τέσσερις μεγάλες αίθουσες εκδηλώσεων που φιλοξενούν τα πάντα, από το Broadway παίζουν στις κορυφαίες ορχήστρες της πόλης για να χορέψουν σύνολα συμπεριλαμβανομένων διεθνών εταιρειών μπαλέτου και ομάδων σύγχρονου χορού.

Οι σύγχρονοι μουσικοί - γερά, εύκολη ακρόαση κλπ. - συχνά κρατούνται επίσης.

Επίσης, στην περιοχή ψυχαγωγίας βρίσκεται το Théâtre St. Denis, ένας χώρος δύο αίθων με συνολικά πάνω από 3.000 έδρες που φιλοξενεί συνήθως γαλλικές παραστάσεις, τοπικούς κωμικούς, θεατρικές παραστάσεις και mainstream μουσικούς.

Μόλις δύο τετράγωνα νότια του Théâtre St. Denis είναι το Théâtre Berri και η χωρητικότητά του κοντά σε 2.000, όπου οι υπόγειες χιπ χοπ και οι νύχτες EDM με πολλαπλά headliners είναι συνήθως κρατημένες.

Ένας άλλος μεγάλος χώρος συναυλιών στην άκρη του Quarter des Spectacles είναι το L'Olympia, ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων με χωρητικότητα άνω των 2.400, που κρατά τα πάντα, από τα hip hop μέχρι το καμπαρέ τσίρκο και την κωμωδία των standup.

Τοποθέτηση σχεδόν 1.200 θεατών σε μια στιγμή είναι το πανέμορφο θέατρο Rialto στο du Parc στο Mile End. Δημοφιλή πράγματα indie, καθώς και συγκροτήματα που αντιπροσωπεύουν κάθε είδους είδος που μπορείτε να φανταστείτε εδώ.

Μεσαία έως μεγάλη μουσική Οι χώροι του Μόντρεαλ με καθίσματα 500 έως 1.000 κυμαίνονται - παίρνουν ή παίρνουν - των οποίων οι καταχωρίσεις συναυλιών αξίζουν επίσης τον έλεγχο πάνω από τα προαναφερθέντα περιλαμβάνουν το Le National στο Gay Village που χωράει μέχρι το 750 σε ένα δωμάτιο και το αδελφό του Το La Tulipe στο ανατολικό άκρο του οροπεδίου διαθέτει χωρητικότητα 500 ατόμων.

Και οι δύο τείνουν να διαθέτουν τοπικούς Γάλλους μουσικούς καθώς και διεθνείς πράξεις.

Και ένας από τους πιο όμορφους εσωτερικούς χώρους του Μόντρεαλ ανήκει στο Corona Theatre, ένα συναυλιακό χώρο χωρητικότητας 600 ατόμων, γεμάτο βράχους στον καυτό και συμβατικό τομέα του Little Burgundy στην οδό Notre-Dame όπου κατοικούν Joe Beef, Vin Papillon και άλλα κορυφαία εστιατόρια.

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Μουσική Indie

Η μουσική Indie είναι ζωντανή και καλά στο Μόντρεαλ. Ο πρώτος χώρος επιλογής για να το πάρει είναι το Bar le Ritz PDB, ένα indie μουσικό mecca με μείζονα πίστη στη βόρεια πλευρά της Μικρής Ιταλίας. Ένας χώρος και μπαρ, δεκάδες εκδηλώσεις κλείνουν κάθε μήνα, σε σημαντικό μέρος της διαχείρισης που συνδέεται με τον κορυφαίο υποστηρικτή μουσικής indie της πόλης, Blue Skies Turn Black.

Το Casa del Popolo και η La Sala Rossa είναι αδελφές συναντήσεις απέναντι από το St. Laurent στη συνοικία Plateau-Mile End, που κρατούσαν εδώ και χρόνια indie πράξεις όλων των ειδών.

Το Arcade Fire ήταν ένα από αυτά πριν το χτύπησε μεγάλο. Το Casa είναι μια χορτοφαγική σούπα 55 θέσεων και καφέ με σάντουιτς και ζωντανή μουσική μπαρ τυλιγμένη σε ένα, ενώ το La Sala Rossa είναι ένα απλό μπαρ προβολής στο 2ο όροφο με ξεχωριστό ισπανικό εστιατόριο κάτω.

Στην ίδια γειτονιά, αλλά πιο δυτικά είναι το Θέατρο Fairmount, ένας μεγαλύτερος τόπος συναντήσεως, λίγα τετράγωνα βόρεια του Mount-Royal Park με χωρητικότητα 500, ένα από τα μοναδικά ηχητικά συστήματα αυτού του είδους στη Βόρεια Αμερική και υπέροχη θέα. Γνωστή για την επικάλυψη ενός εκλεκτικού συνδυασμού καυτών-τώρα-τώρα-indie και on-the-edge-mainstream πράξεων, όποιος είναι πίσω από την κράτηση του χώρου έχει πραγματικά έναν παλμό για τα καλύτερα στον κλάδο.

Επίσης, στο St. Laurent και τα βήματα από έναν από τους καλύτερους αρθρωτές αρμούς του Μόντρεαλ , το Divan Orange είναι ένα μπαρ που διπλασιάζεται ως χώρος μουσικής, φιλοξενώντας ως επί το πλείστον indie μπάντες, εκδόσεις άλμπουμ, υπόγεια έργα, τοπικές μπάντες και πρώτους χρονομετρητές στη σκηνή. Η είσοδος είναι συχνά στο εύρος $ 10.

Μια σύντομη αναφορά στο PHI Centre οφείλεται, αν και καλώντας τον πολυδιάστατο χώρο του Old Montreal, μια ανεξάρτητη αίθουσα συναυλιών τον πιέζει. Η Indie είναι κράτηση εδώ. Έτσι είναι το hip hop. Και ηλεκτρονικά. Ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται '' σε '', αν είναι up-and-coming ή πιστοποιημένα ζεστό. Σκεφτείτε έτσι. Όταν η ακαδημία μουσικής Red Bull πέρασε από το Μόντρεαλ, το PHI Center ήταν ο προσωρινός κόμβος τους.

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: EDM / Electronic

Το Fairmount Theatre επιταχύνεται από το άνοιγμα του 2015 με κάποιες από τις καλύτερες κρατήσεις ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης, κάτι που πιθανότατα έχει να κάνει με τη διοίκηση που διαχειρίζεται επίσης το I Love Neon, τον κορυφαίο υποστηρικτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Μόντρεαλ.

Σχετικά με το θέμα, το I Love Neon συνδέεται επίσης με το Newspeak, ένας φανταστικός προμηθευτής ηλεκτρονικής μουσικής υπόδησης στο Ste. Την Catherine East στην περιοχή ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει σκηνές από διεθνείς παραγωγούς. Δεν περνάει ένας μήνας χωρίς τις κρατήσεις του νυχτερινό κλαμπ να καταλήγουν στη λίστα των συναυλιών του Μόντρεαλ .

Για EDM που είναι περισσότερο στην εμπορική πλευρά, δοκιμάστε το New City Gas στο Griffintown. Ο χώρος έχει αυτό το βιομηχανικό, αποθήκη αισθάνονται.

Η Société des Arts Technologiques στο St. Laurent στην περιοχή ψυχαγωγίας είναι ο σημαντικότερος ψηφιακός χώρος του Μόντρεαλ, ο οποίος συνδυάζει ένα διεπιστημονικό ερευνητικό κέντρο και ένα συναρπαστικό σπονδυλωτό θέατρο που ολοκληρώνεται με τρούλο 18 μέτρων, εξοπλισμένο με οθόνη προβολής 360 μοιρών. Αυτό το δομοστοιχειωτό θέατρο ονομάζεται Satosphere και δείχνει, συνήθως ηλεκτρονικό, είναι επικό όταν φιλοξενούνται εκεί.

Και από την άποψη των afterhours clubs, το Stereo είναι εκεί που βρίσκεται στο Μόντρεαλ, με ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηχητικά συστήματα στη Βόρεια Αμερική και ένα αξιοζήλευτο κατάλογο κορυφαίων 100 διεθνών DJs και παραγωγών. Βρίσκεται στην άκρη του Montreal Gay Village , το Stereo διαθέτει επίσης ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με τακτικά ραντεβού.

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Hip Hop / House

Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί ένα club στο Μόντρεαλ που παίζει hip hop, δεδομένου του κύριου και δημοφιλούς είδους. Οι περισσότεροι προορισμοί της λέσχης νυχτερινής διασκέδασης παίζουν ακριβώς αυτό: το hip hop και το Top 40.

Αν ψάχνετε για κάτι λίγο πιο υπόγειο, δοκιμάστε το Bleury Bar à Vinyle, μόλις πέντε λεπτά μακριά από το Place des Arts . Οι νύχτες του Hip Hop και της ψυχής, τα σπίτια και το στερεό υπόγειο ηλεκτρονικό παίρνουν το προβάδισμα σε αυτόν τον απλό και χαλαρό προορισμό.

Πάνω στο κύριο μέρος είναι το Le Belmont. Ούτε ένας που να είναι καθαρός, αυτός ο συγκεκριμένος χώρος και η λέσχη βιβλίων όλων των ειδών πράξεων και DJs, από το hip hop μέχρι να παγιδεύσουν. Πολύ νεαρό πλήθος.

Πάνω στο Παλιό Μόντρεαλ, το Club Peopl γυρίζει όλα τα είδη του σπιτιού, ιδιαίτερα βαθιά. Οι νύχτες συνήθως ξεκινούν από χαλαρές και χαλαρές στιγμές, μεταβαίνοντας σε πλήρες κλαμπ μέχρι τα μεσάνυχτα.

Και η Salon Daomé είναι η ντουένη του βαθιού καρδιακού παλμού του Μόντρεαλ στο σπίτι στο Mont-Royal στο Οροπέδιο, που είναι ισχυρή για πάνω από δέκα χρόνια και μετρά. Χαλαρή, χαλαρή και χωρίς προδιάθεση, η ψυχή είναι ισχυρή με τα σύνολα της Daomé.

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Rock, Punk, κιθάρα

Ανατολικά της λεωφόρου St. Laurent στον Πρίγκιπα Άρθουρ στο κατώτερο Οροπέδιο, το Café Campus και το Petit Campus τείνουν να είναι βαρύ με βράχο, με τη χώρα, τη λαϊκή παράσταση και την indie. Οι πράξεις είναι πιο συνηθισμένες στον ήχο απ 'ό, τι οι περίεργες, αν και όχι κατ' ανάγκη νοικοκυριά. Café Campus χωράει μέχρι 600 και το Petit Campus είναι πιο οικείο με 300.

Μεταξύ των μεγαλύτερων χώρων του Μόντρεαλ, το Club Soda στη λεωφόρο St. Laurent και στη Metropolis στο Ste. Η Catherine East στην περιοχή ψυχαγωγίας κρατάει τόσο το δίκαιό τους μερίδιο σε βράχους όσο και το θέατρο Corona στο Little Burgundy.

Όσο για μικρότερα, πιο φιλόξενα μπαρ με ζωντανή μουσική, δοκιμάστε τα O Patro Vys, L'Escogriffe και Quai des Brumes. Και τα τρία βρίσκονται σε απόσταση πέντε λεπτών μεταξύ τους στο Οροπέδιο, στη συμβολή των οδών Mont-Royal και St. Denis. Ροκ, λαϊκό, ακουστικό, δεν υπάρχει καμιά κάλυψη ούτε ένα μικρό και μεταξύ των τριών, μια συναυλία πραγματοποιείται σχεδόν κάθε βράδυ της εβδομάδας.

Υπάρχει επίσης Turbo Haüs, μια εστία hardcore και πανκ στην οδό Notre-Dame στο St. Henri.

Και φυσικά, το φούσκα που συνεχίζει να τρεμοπαίζει, το Foufounes Électriques βρίσκεται γύρω από το 1983 και συνεχίζει να φιλοξενεί ζωντανό πανκ, μέταλλο, thrash και ανάμικτα βρωμιά στην περιοχή του Quartier des Spectacles στο Ste. Catherine East.

Τέλος, για μια πρόσθετη δόση μετάλλου στην περιοχή, ελέγξτε τα Katacombes στον St. Laurent .

Όσον αφορά τα ζωντανά μπλουζ, υπάρχει μια θέση στην πόλη που ειδικεύεται, το Bistro à Jojo , που βρίσκεται στη Λατινική συνοικία.

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Όλοι αυτοί οι τζαζ

Για μια πόλη που φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τζαζ στον κόσμο , δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Μόντρεαλ διαθέτει ζωντανή τζαζ όλο το χρόνο. Εδώ είναι οι καλύτεροι χώροι τζαζ στο Μόντρεαλ .

Χώροι Μουσικής του Μόντρεαλ: Κλασικοί

Με δύο μεγάλες ορχήστρες, μια επίσημη εταιρία όπερας και μια φημισμένη μουσική σχολή για το κισσό, το Μόντρεαλ δεν αρέσει να θέλει τα κλασικά. Για μια ανάλυση, συμβουλευτείτε αυτόν τον οδηγό για την κλασική μουσική σκηνή στο Μόντρεαλ .

Χώροι μουσικής στο Μόντρεαλ: Σκηνή ιρλανδικού παμπ

Η ζωντανή ερμηνεία είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη του Hurley , αν και οι άλλες κορυφαίες ιρλανδικές παμπ του Μόντρεαλ είναι γνωστό ότι φιλοξενούν ζωντανή συναυλία ή δύο.

Δείτε επίσης: Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μόντρεαλ
Επισκεφτείτε το Μόντρεαλ; Μείνετε σε ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του παλιού Μόντρεαλ
Live It Up: Τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του Μόντρεαλ
Είναι κρύο έξω: Ξενοδοχεία του Μόντρεαλ χειμώνα