Αυτό το αεροδρόμιο της Φλώριδας είναι κορυφαίος στην κινητή απόδοση

Το κινητό αποκλείει

Ένα από τα πράγματα που περιμένουν οι ταξιδιώτες όταν σε ένα αεροδρόμιο είναι η ισχυρή απόδοση κινητής τηλεφωνίας. Οι πιο πρόσφατες βαθμολογίες της RootMetrics, που εδρεύουν στο Σιάτλ, των 50 κορυφαίων αερολιμένων δείχνουν μια ενδιαφέρουσα ποικιλία στον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνονται τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ σε αυτή την απόδοση.

Το νούμερο ένα για την απόδοση των κινητών συσκευών στην τελευταία λίστα του RootMetrics είναι το διεθνές αεροδρόμιο Southwest Florida. Ακολούθησε το διεθνές αεροδρόμιο Sacramento, το Διεθνές Αεροδρόμιο Hartsfield-Jackson International Dallas και το διεθνές αεροδρόμιο Boston-Logan .

Τα πέντε πιο κάτω αεροδρόμια ήταν η Φιλαδέλφεια Διεθνές , το Διεθνές Σαν Ντιέγκο, το Διεθνές Λος Άντζελες , το Νάσβιλ Διεθνές και η Austin-Bergstrom International .

Η κατάταξη του RootMetrics βασίζεται σε ένα μέσο όρο όλων των επιδόσεων των δικτύων σε έναν συγκεκριμένο αερολιμένα, σταθμισμένο από το εκτιμώμενο εθνικό ποσοστό των συνδρομητών για κάθε δίκτυο. Δεδομένου ότι το Hartsfield-Jackson είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο και βλέπει περισσότερους από 45 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, το συνεπές του τερματισμό στην πρώτη πεντάδα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Και χάρη στις βελτιώσεις στην ταχύτητα και την αξιοπιστία από τους μεταφορείς της γύρω περιοχής του μετρό, το Chicago O'Hare αυξήθηκε δραματικά από τον αριθμό 34 στο πρώτο εξάμηνο του 2015 στο νούμερο επτά.

Αλλά η έκθεση διαπίστωσε ότι τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια δεν υπόσχονται πάντοτε αστρική απόδοση δεδομένων. Το LAX, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη χώρα, ακολούθησε μια αδύναμη εκκίνηση μέχρι το 2015 με εξίσου αδύναμο φινίρισμα, με βαθμό 48 από τα 50 για την απόδοση του δικτύου.

Το Phoenix-Sky Harbour International , το δέκατο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη χώρα, κατέλαβε μόνο τον αριθμό 32 σε απόδοση, παρουσιάζοντας μέτρια πτώση από τον αριθμό 31 στον πρώτο γύρο του 2015 δοκιμών.

Η RootMetrics συγκέντρωσε τα αποτελέσματα των δοκιμών στα πέντε πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ, με βάση τα στατιστικά στοιχεία του FAA για το 2013, τα τελευταία διαθέσιμα τότε: Hartsfield-Jackson, LAX, Chicago O'Hare, Ντάλλας-Φορτ Γουόρθ και Ντένβερ Διεθνές .

Σύμφωνα με τις στατιστικές αυτές, περισσότερα από 164 εκατομμύρια άτομα πέρασαν από αυτά τα αεροδρόμια το 2013. Έτσι, η μεγάλη επιβατική κίνηση σε αυτά τα αεροδρόμια ασκεί πιέσεις στους φορείς κινητής τηλεφωνίας για την παροχή αξιόπιστης και συνεκτικής κάλυψης δικτύου.

Για ένα δεύτερο έτος, τα αποτελέσματα ευνοούν και πάλι τη Verizon για ταχύτητα δικτύου. Η Verizon ξεπέρασε τους άλλους τρεις μεταφορείς με ταχύτητα λήψης σε τρία από τα πέντε πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια: Hartsfield-Jackson, O'Hare και DFW. Η εξάπλωση της Verizon στο Denver International ήταν η AT & T, η οποία διέθετε μια μέση ταχύτητα λήψης 30,5 Mbps στα 11,5 Mbps της Verizon. Αυτές ήταν οι ταχύτερες καταγεγραμμένες ταχύτητες λήψης στο Denver International, με την T-Mobile να κάνει ένα μεγάλο βήμα πίσω στα 1,6 Mbps από μια προηγούμενη μέση ταχύτητα λήψης 9.1 Mbps. Η Sprint έπεσε επίσης από 4,7 Mbps σε 0,8 Mbps σε αυτόν τον γύρο δοκιμών.

Ωστόσο, μετά από μεγάλη επένδυση στην περιοχή του μετρό του Σικάγου, η Sprint αύξησε τη μέση ταχύτητα λήψης στο O'Hare από 4,1 Mbps σε 22,4 Mbps, τη μεγαλύτερη αύξηση της μέσης ταχύτητας λήψης που έχει καταγραφεί από οποιονδήποτε μεταφορέα στο O'Hare. Με την αύξηση αυτή, η Sprint ξεπέρασε την T-Mobile και την AT & T με σημαντικό περιθώριο να κλείσει το 2015.

Μια ματιά στις συγκρίσεις μεταξύ φορέων δείχνει πόσο ευρέως η κινητή εμπειρία μπορεί να διαφέρει από αεροδρόμιο προς αεροδρόμιο.

Αυτή η παραλλαγή προκαλείται εν μέρει από τα μοναδικά δίκτυα προκλήσεων που αντιμετωπίζουν όταν εξετάζουν τις επιλογές υπηρεσιών στα αεροδρόμια. Οι υψηλοί όγκοι επιβατών που χρησιμοποιούν ακόμη μεγαλύτερους όγκους δεδομένων οδηγούν σε συμφόρηση του δικτύου, ενώ οι περιορισμοί στην τοποθέτηση των πύργων και της κεραίας μπορούν να δυσκολέψουν τους μεταφορείς να προσθέσουν επιπλέον χωρητικότητα.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι πάροχοι χειρίζονται την πρόκληση στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ είναι αισθητή. Το RootMetrics ανέφερε την τεράστια διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ της Hartsfield-Jackson, η οποία υπήρξε σταθερά κορυφαίος στην δοκιμή ταχύτητας δικτύου. Τα τελευταία αποτελέσματα δείχνουν και πάλι γρήγορες ταχύτητες στο Hartsfield-Jackson, με τις AT & T, T-Mobile και Verizon να καταγράφουν μέσες ταχύτητες λήψης 26,2 Mbps ή παραπάνω.

Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα στο LAX ήταν σημαντικά πιο αργά, χωρίς φορέα να καταγράφει μια μέση ταχύτητα λήψης μεγαλύτερη από 2,7 Mbps.

Η ταχύτερη μεσαία ταχύτητα λήψης στο Hartsfield-Jackson ήταν περισσότερο από 15 φορές πιο γρήγορη από αυτή που βρέθηκε στο LAX.

Αναφορικά με τους τέσσερις φορείς κινητής τηλεφωνίας - AT & T, Sprint, T-Mobile και Verizon - η RootMetric παρείχε επίσης μεμονωμένες περιλήψεις των επιδόσεων κάθε δικτύου σε όλα τα 50 αεροδρόμια.

Τα αποτελέσματα της AT & T ήταν μικτά. Από τη μία πλευρά, η AT & T παρέδωσε γρήγορες ταχύτητες σε αρκετά αεροδρόμια. Πράγματι, η μέση ταχύτητα λήψης της AT & T 50,5 Mbps στο Chicago Midway ήταν η ταχύτατη ταχύτητα που βρήκαμε για κάθε μεταφορέα σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο. Από την άλλη πλευρά, η μέση ταχύτητα λήψης της AT & T μειώθηκε κάτω από τα 5 Mbps στα 18 από τα 50 αεροδρόμια που δοκιμάστηκαν. Η AT & T συνεχίζει να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση στις δοκιμές των αεροδρομίων και το δίκτυο κατέγραψε εξαιρετικά αποτελέσματα αξιοπιστίας για το κλείσιμο του 2015.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, η Sprint δεν κέρδισε το βραβείο αεροδρομίου RootScore, αλλά στον τρέχοντα γύρο δοκιμών συνέχισε την ανοδική τάση στην αξιοπιστία που η RootMetric είδε στην προηγούμενη έκθεσή της. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, συνδέθηκε με το δίκτυο της Sprint τουλάχιστον 97% του χρόνου σε 31 αεροδρόμια. Σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο, η Sprint έφτασε στο σήμα της τελειότητας για να συνδεθεί σε 34 αεροδρόμια.

Τα συνολικά 16 βραβεία RootScore της T-Mobile ξεπέρασαν την AT & T κατά μία, η Sprint κατά 13 και έφτασε μόλις το 25 της Verizon. Η ταχύτερη ταχύτητα λήψης του μεταφορέα αυξήθηκε από 42,8 Mbps στο Hartsfield-Jackson έως 48,7 Mbps στο McCarran International στο Λας Βέγκας . Παράλληλα, παρέδωσε και αξιοσημείωτα χαμηλές ταχύτητες σε ορισμένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της μέσης ταχύτητας λήψης 1,6 Mbps στο Denver International και 0,6 Mbps στο LAX. Η T-Mobile βελτίωσε την αξιοπιστία της σε σχέση με την προηγούμενη δοκιμαστική περίοδο, αλλά το δίκτυο κατέγραψε χαμηλές ταχύτητες σε ορισμένα καλά δρομολόγητα αεροδρόμια για να κλείσει το έτος.

Όπως και κατά το πρώτο εξάμηνο, η Verizon οδήγησε για άλλη μια φορά όλους τους μεταφορείς στο βραβείο RootMetrics, καταλήγοντας στην πρώτη θέση ή πρώτη για 25 αεροδρόμια. Ενώ η AT & T κατέγραψε την ταχύτερη μεσαία ταχύτητα λήψης σε αυτήν την δοκιμαστική περίοδο, η Verizon εξακολουθούσε να εκπέμπει εξαιρετικές ταχύτητες για να κλείσει το 2015. Πράγματι, η Verizon παρείχε μέσες ταχύτητες λήψης 20 Mbps ή ταχύτερα σε 17 αεροδρόμια, το υψηλότερο σύνολο μεταξύ όλων των δικτύων. Η Verizon παρουσίασε γρήγορες ταχύτητες και εξαιρετική αξιοπιστία στις δοκιμές των αεροδρομίων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.