Πώς να προγραμματίσετε ένα οδικό ταξίδι κάμπινγκ

Χτυπήστε στον ανοιχτό δρόμο με αυτές τις κορυφαίες συμβουλές ταξιδιού

Αν θέλετε να δείτε τη χώρα αυτό το καλοκαίρι, ο καλύτερος τρόπος για να βγείτε από μια περιπέτεια είναι να συσκευάσετε το αυτοκίνητο και να πάτε σε ένα ταξίδι στο κάμπινγκ . Η συγκίνηση του χτυπήσει τον ανοιχτό δρόμο και την κατεύθυνση όπου ο άνεμος φυσά είναι αρκετά ελκυστική. Ένα αυθόρμητο οδικό ταξίδι μπορεί να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες εμπειρίες και αναμνήσεις που θα έχετε ποτέ, αλλά ένα οδικό ταξίδι χωρίς σχέδια μπορεί επίσης να είναι μια καταστροφή. Με λίγο προγραμματισμό και έρευνα πριν πάτε, ωστόσο, θα είστε σε θέση να μεγιστοποιήσετε το χρόνο σας και να δείτε μερικά αξιοθέατα.

Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός σας για κάμπινγκ έξω στο δρόμο.

Ξέρτε πότε πρέπει να πάτε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι ορεινής κάμπινγκ είναι η εποχή του χρόνου των διακοπών σας. Οι καλοκαιρινοί μήνες και τα Σαββατοκύριακα των διακοπών μπορούν να είναι αρκετά απασχολημένοι στις εθνικές οδούς και στους δημοφιλείς χώρους κατασκηνώσεων πριν από μήνες. Ένα αυθόρμητο οδικό ταξίδι μπορεί να ακούγεται εξαιρετικά, αλλά κατά τη διάρκεια των μέγιστων χρόνων ταξιδιού ένα ταξίδι χωρίς σχέδια μπορεί να είναι καταστροφικό.

Έχετε έναν προορισμό στο μυαλό

Το πιο διασκεδαστικό μέρος του σχεδιασμού κάμπινγκ είναι να αποφασίσει πού να πάει. Δεν χρειάζεται να έχετε σχέδια απόλυτα πέτρα, αλλά μια γενική ιδέα ή θέμα είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Οι οδικές εκδρομές των εθνικών πάρκων είναι διασκεδαστικές και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσετε την καλύτερη ιδέα της Αμερικής . Πολλά πάρκα είναι κοντά ή τα εθνικά πάρκα συχνά περιβάλλουν εθνικά δάση και περιοχές άγριας φύσης που είναι ιδανικές για κατασκήνωση. Αγοράστε έναν χάρτη της περιοχής που θέλετε να εξερευνήσετε και αρχίστε να κάνετε κάποια έρευνα σε κορυφαία σημεία για κατασκήνωση και υπαίθρια αναψυχή.

Σκεφτείτε το χρόνο σας πριν σχεδιάσετε τη διαδρομή σας

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι οδοιπορικά είναι να προσπαθήσουν να οδηγήσουν πολύ μακριά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χαρτογραφήστε το χιλιόμετρο της προγραμματισμένης διαδρομής σας και εξετάστε πόσες ημέρες θα έχετε στο δρόμο. Δεν θέλετε να περάσετε ολόκληρο το χρόνο στο αυτοκίνητό σας, οπότε σχεδιάστε τη διαδρομή σας ανάλογα με τον αριθμό των μιλίων που είστε άνετοι που οδηγείτε κάθε μέρα.

Και θεωρείτε ότι δεν έχετε ημέρες ταξιδιού, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε σε βασικούς προορισμούς.

Κάντε μια μικρή έρευνα πριν πάτε

Ίσως να λείπεις σε ένα πραγματικά δροσερό γεγονός ή φεστιβάλ, αν δεν κάνετε κάποια έρευνα πριν πάτε. Η μεγαλύτερη αγορά αγροτών στην πολιτεία θα μπορούσε να βρίσκεται λίγα μίλια μακριά από το campground σας, ή ίσως είναι μια ελεύθερη ημέρα εισόδου στα εθνικά πάρκα. Θέλετε να κάνετε ψάρεμα; Ελέγξτε τις ημερομηνίες για αλιεία χωρίς άδεια ή ρίξτε μια ματιά στο σεληνιακό ημερολόγιο προτού πάτε. Μια απλή αναζήτηση Google για τον προορισμό σας μπορεί να εμφανίσει πολλές πληροφορίες. Ρωτήστε τους φίλους και την οικογένειά σας για ταξιδιωτικές συμβουλές και μην φοβάστε να μιλήσετε με τους ντόπιους - ζητήστε συμβουλές από εσωτερικούς!

Ειδοποιήστε την Τράπεζα σας ότι θα ταξιδέψετε

Η οδήγηση εκατοντάδων χιλιομέτρων την ημέρα, γεμίζοντας αέριο και αγοράζοντας παντοπωλεία σε μια διαφορετική πόλη κάθε μέρα μπορεί να είναι μια κόκκινη σημαία στα χρηματοπιστωτικά σας ιδρύματα. Αν δεν μεταφέρετε πολλά μετρητά, η χρεωστική σας κάρτα θα είναι σημαντική και το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε είναι να καταψυχθεί ο λογαριασμός σας χωρίς μετρητά στη μέση του πουθενά. Ναι, έχει συμβεί πριν. Μια γρήγορη τηλεφωνική κλήση για να ενημερώσετε την τράπεζά σας ότι θα ταξιδέψετε θα λύσει τυχόν προβλήματα.

Επιδιορθώστε το αυτοκίνητό σας πριν χτυπήσετε το δρόμο

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να συναντήσετε είναι ένα σπασμένο αυτοκίνητο στο οδικό ταξίδι σας.

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και με τα πιο καλά συντηρημένα οχήματα, αλλά μια βασική ρύθμιση είναι πάντα μια καλή ιδέα πριν πάτε για μια εκτεταμένη κίνηση. Έχετε αλλάξει το λάδι και τα φίλτρα και κάνετε μια βασική υπηρεσία στο όχημά σας προτού φτάσετε στο δρόμο.

Πακέτο φως

Δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα για να έχετε καλό οδικό ταξίδι. Φέρτε το βασικό εξοπλισμό κατασκήνωσης και μερικά επιπλέον για να απολαύσετε ένα καλό χρονικό διάστημα, αλλά εάν υπερσυστήσετε το αυτοκίνητό σας, όχι μόνο ζυγίζετε αυτό που καίει βενζίνη, αλλά η εύρεση του φούρνου ή του φούρνου σε ένα γεμάτο αυτοκίνητο μπορεί να είναι δύσκολη απογοητευτικό. Θυμηθείτε ότι τα πράγματα δεν κάνουν ένα ταξίδι σπουδαίο, κάνουν εμπειρίες.

Ελέγξτε τις οδικές συνθήκες, φέρτε τους χάρτες και τους οδηγούς

Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τους σωστούς χάρτες προτού φτάσετε στο δρόμο και σιγουρευτείτε ότι οι προγραμματισμένες διαδρομές σας δεν έχουν σημαντικές κατασκευές ή κλεισίματα.

Αν και πολλά αυτοκίνητα και smartphones διαθέτουν συστήματα χαρτογράφησης GPS, βοηθούν να δουν τη μεγάλη εικόνα σε έναν πραγματικό χάρτη. Αν ταξιδεύετε σε μια περιοχή που διαθέτει τουριστική βιομηχανία, μπορείτε πιθανότατα να πάρετε έναν οδηγό στην περιοχή, ο οποίος θα σας προτείνει αξιοθέατα και δραστηριότητες, καθώς και την περιφερειακή ιστορία, τη χλωρίδα και την πανίδα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό πριν πάτε, σταματήστε στα κέντρα επισκεπτών ή σε περιφερειακά γραφεία για να λάβετε δωρεάν πληροφορίες για τα αξιοθέατα της περιοχής.

Αποθεματικό κάμπινγκ

Εάν έχετε μια λεπτομερή διαδρομή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε την κράτηση κάμπινγκ πριν πάτε. Γνωρίζοντας ότι έχετε ένα μέρος για να πάτε κάθε βράδυ βοηθά να διευκολύνει το άγχος του ταξιδιού. Κανείς δεν θέλει να οδηγεί σε κύκλους μέχρι τα μεσάνυχτα προσπαθώντας να βρει ότι ένα τελευταίο σημείο στρατόπεδο ανοιχτό. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες και τις αργίες. Αλλά η κράτηση κατασκηνώσεων μπροστά από το χρόνο δεν επιτρέπει μεγάλη ευελιξία. Ανάλογα με το στυλ ταξιδιού σας και την εποχή του χρόνου, μπορεί να είστε σε θέση να οδηγήσετε και να βρείτε μια κάμπιγκ όπως απαιτείται ή εάν έχετε ένα smartphone, πολλές εφαρμογές camping σας βοηθούν να βρείτε και να κάνετε κράτηση για κάμπινγκ ακόμα και την ίδια μέρα που οδηγείτε ο προορισμός.

Τοπικό κατάστημα

Αντί να τροφοδοτείτε με φαγητό δύο εβδομάδων πριν πάτε, συσκευάστε μόνο τα απαραίτητα για την κουζίνα σας . Θα θελήσετε να έχετε στο χέρι αντικείμενα όπως το πετρέλαιο, τα μπαχαρικά, τον καφέ και τα ξηρά προϊόντα. Για φρέσκα υλικά, ψωνίστε στα τοπικά καταστήματα και τις αγορές των αγροτών. Ένα από τα καλύτερα μέρη του ταξιδιού είναι η τοπική κουζίνα και εποχιακά τρόφιμα που μπορεί να μην έχετε στη διάθεσή σας όπου ζείτε. Οι τοπικές αγορές υποστηρίζουν επίσης τις κοινότητες στις πόλεις που επισκέπτεστε. Ορισμένες περιοχές βασίζονται στον τουρισμό για την τοπική τους οικονομία.

> Ενημερώθηκε και επεξεργάστηκε από την Monica Prelle