Πώς να αγοράσετε φτηνά προϊόντα Apple στο Χονγκ Κονγκ

Νομικά, αυθεντικά προϊόντα της Apple μπορούν να βρεθούν για λιγότερα

Εάν επισκέπτεστε το Χονγκ Κονγκ και θέλετε να αγοράσετε μερικά φθηνά προϊόντα της Apple, πρέπει να ξέρετε για την αγορά των "παράλληλων εισαγωγών". Οι παράλληλες εισαγωγές είναι προϊόντα υλικού και λογισμικού που αγοράζονται νομίμως σε άλλη χώρα και στη συνέχεια πωλούνται στο Χονγκ Κονγκ για λιγότερο από τη συνιστώμενη λιανική τιμή (RRP) - μερικές φορές σημαντικά φθηνότερες. Αυτό ισχύει κυρίως για φορητούς υπολογιστές, τηλέφωνα και κονσόλες παιχνιδιών. Αυτό είναι νόμιμο και τα προϊόντα είναι αυθεντικά.

Μπορώ να αγοράσω ένα φτηνό iPhone ή iPad στο Χονγκ Κονγκ;

Ναι, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο. Ενώ το κατάστημα Apple του Χονγκ Κονγκ μόλις πώλησε τα φθηνότερα iPhones και iPads στον κόσμο, αυτό δεν είναι πλέον αλήθεια - οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα οι φθηνότερες. Αλλά υπάρχουν, φυσικά, ανεπίσημα κανάλια για να παρακάμψουν αυτό το θέμα.

Οι αγορές υπολογιστών του Χονγκ Κονγκ είναι θρυλικές. Είναι γεμάτα από φορητούς υπολογιστές, τηλέφωνα και άλλες συσκευές που έχουν εισαχθεί συνήθως από την Ιαπωνία ή την Κίνα, επιτρέποντας στους εμπόρους λιανικής πώλησης να τις πουλούν σε φθηνότερη τιμή.

Αλλά ενώ μπορείτε σίγουρα να πάρετε ένα φορητό υπολογιστή ή ένα τηλέφωνο με το φθηνό, είναι πιο δύσκολο να πάρετε τη λαβή των προϊόντων της Apple. Οι πωλήσεις και οι αποστολές είναι τόσο αυστηρά ελεγχόμενες ώστε ακόμη και για τους τροχούς και τους αντιπροσώπους του Χονγκ Κονγκ να πάρουν τα χέρια τους σε σημαντικά ποσά μπορεί να είναι δύσκολο.

Για τα νέα προϊόντα, θα είναι αδύνατο να αγοράσετε οπουδήποτε εκτός από ένα κατάστημα της Apple. Το Χονγκ Κονγκ παίρνει τα προϊόντα της Apple την αρχική ημερομηνία έναρξης και προσελκύει αγοραστές από όλη την περιοχή.

Τα παλαιότερα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα φθηνότερα μέσω της παράλληλης αγοράς.

Πού μπορώ να αγοράσω ένα φθηνό iPhone ή iPad της Apple στο Χονγκ Κονγκ;

Θα χρειαστεί να αγοράσετε από έναν ανεξάρτητο έμπορο λιανικής πώλησης. Οι περισσότεροι λιανοπωλητές παράλληλων εισαγωγών μπορούν να βρεθούν στα φανταστικά κέντρα υπολογιστών του Χονγκ Κονγκ. ένα ιδιαίτερα καλό κατάστημα για τηλέφωνα είναι το Mongkok Computer Center .

Μέσα στα κέντρα, θα βρείτε θαλάμους όχι περισσότερο από ένα τετράγωνο πόδια πλάτος. Κάπου ανάμεσα σε ένα κατάστημα και ένα περίπτερο στην αγορά, αυτοί είναι έμποροι λιανικής πώλησης πλήρους απασχόλησης - θα είναι και πάλι αύριο εδώ. Δεν υπάρχει λόγος να προτείνουμε ιδιαίτερους θαλάμους επειδή είναι ως επί το πλείστον οι ίδιοι και συνήθως θα ταιριάζουν μεταξύ τους στα προϊόντα. Μην περιμένετε την ίδια υπηρεσία από αυτούς τους εμπόρους λιανικής πώλησης όπως θα βρείτε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών μεγάλης μάρκας.

Αναζητήστε τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και αυτά που εμφανίζουν το σύμβολο της Apple. Θα πουλήσουν και τα δύο νέα iPhones και iPads και μεταχειρισμένα μοντέλα, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποια από αυτά έχετε.

Προβλήματα με παράλληλες εισαγωγές και τιμές

Παρόλο που τα προϊόντα είναι αυθεντικά, οι παράλληλες εισαγωγές γενικά δεν συνοδεύονται από εγγύηση κατασκευαστή, οπότε αν αναπτύξουν κάποιο σφάλμα, δεν υπάρχει τρόπος να αντικατασταθεί. Επίσης, οι ίδιοι οι έμποροι λιανικής έχουν περιορισμένες πολιτικές επιστροφών, οι οποίες μπορεί να κυμαίνονται από 30 ημέρες έως 24 ώρες. Για τους δύο αυτούς λόγους, οι παράλληλες εισαγωγές μπορεί να είναι μια επικίνδυνη αγορά.

Είναι επίσης δίκαιο να πούμε ότι η πιθανότητα να παραβιαστεί από έναν αδίστακτο έμπορο είναι υψηλότερη, αν και ο κίνδυνος είναι ακόμα χαμηλός. Κοιτάξτε τις κλασσικές απάτες του Χονγκ Κονγκ . Για παράλληλες εισαγωγές, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν δεν έχει ρυθμιστεί και σταθεροποιηθεί στην εγχώρια αγορά - για παράδειγμα, τα iPads που κατασκευάστηκαν για την ιαπωνική αγορά ή τα iPhones που λειτουργούν μόνο με κινέζικες κάρτες SIM.

Μπορεί να βρείτε μια φτηνή τιμή, αλλά μην αφήστε να σας εμποδίσει να το δοκιμάσετε πριν την αγοράσετε.

Επίσης αγοράστε για να δείτε ποια είναι η μέση τιμή για το προϊόν της Apple που σας ενδιαφέρει. Το παζάρι και η διαπραγμάτευση είναι ένας τρόπος ζωής στο Χονγκ Κονγκ, οπότε πρέπει να είστε σίγουροι πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε.

Αγοράζοντας από το κατάστημα της Apple

Οι ημέρες του Χονγκ Κονγκ αποφεύγονται από την Apple έχουν τελειώσει, και μπορείτε τώρα να αγοράσετε από τα πολλά επίσημα καταστήματα της Apple στην πόλη. Υπάρχουν επίσης πολλοί επίσημοι έμποροι γύρω από την πόλη, συμπεριλαμβανομένης της Lane Crawford στο Harbour City Mall .

Παρόλο που υπάρχουν καταστήματα της Apple και εξουσιοδοτημένοι λιανοπωλητές στο Χονγκ Κονγκ τώρα, η αγορά ενός iPhone ή iPad μπορεί να είναι δύσκολη λόγω των χαμηλών αποθεμάτων και των περιορισμένων κυκλοφοριών της Apple. Εξαιτίας αυτού, θα εξακολουθήσει να υπάρχει ζήτηση για παράλληλες εισαγωγές για κάποιο χρονικό διάστημα.