Επισκεφτείτε το νησί Peng Chau στο Χονγκ Κονγκ

Η συνηθισμένη επωνυμία του κρυμμένου πολύτιμου λίθου του Χονγκ Κονγκ, ο Peng Chau έχει προσελκύσει πιθανώς αρκετό δημοσιογραφικό χαρτί και χαρακτηριστικά γνωρίσματα ότι αυτό δεν είναι πλέον αυστηρά ακριβές - αλλά μην το αφήσετε να σας βγάλει. Αυτό το νησί δεν μπορεί πλέον να είναι μυστικό, αλλά αν είστε αρκετά τολμηροί για να κάνετε το ταξίδι εδώ είναι απίθανο να μοιραστείτε τη χούφτα τετραγωνικών χιλιομέτρων με περισσότερους από μερικούς άλλους τουρίστες. Δεν χάθηκε επίσης καμία από τις γοητείες της.

Η ζωή ήταν παρθένη από τη μέτρια άφιξη τουριστών και οι 6.000 πολίτες που ζουν εδώ προσελκύονται κυρίως από την έλλειψη θορύβου, την παρθένα έρημο και τον χαλαρό τρόπο ζωής. Το σύνολο του νησιού μετρά λιγότερο από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο και δεν υπάρχουν αυτοκίνητα.

Σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός του νησιού είναι συμπιεσμένος σε μερικές εκατοντάδες μέτρα από το λιμάνι των πορθμείων και η προκυμαία και οι δρόμοι γύρω του έχουν μια ευχάριστη κίνηση.

Peng Chau Trail Κληρονομιάς

Το Peng Chau Trail της Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ένα απολαυστικό περιπλανώμενο παρελθόν σε μερικά από τα μικρά ιστορικά αξιοθέατα του νησιού. ιδιαίτερα αξιοσημείωτα είναι τα ασβεστωμένα τείχη της πρώην σχολής του Peng Chau και επίσης μια παραδοσιακή αίθουσα προγόνων - όπως φαίνεται σε πολλά χωριά με τείχη στο Χονγκ Κονγκ .

Με λιγότερη ιστορία αλλά ίσως περισσότερο ενδιαφέρον είναι το Μεγάλο Κίνα Match Factory. Όπως εκπλήσσει, όπως φαίνεται τώρα, το εργοστάσιο του 1930 ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος προξενητής στην Ασία και απασχολούσε περισσότερους από 1000 τοπικούς υπαλλήλους.

Δυστυχώς, η έλευση του αναπτήρα πυροβόλησε την καταστροφή για τις συναυλίες του Peng Chau.

Περπατήστε στο Hill Finger

Το υψηλότερο σημείο του Peng Chau, το Finger Hill προσφέρει καταπληκτικές φωτογραφίες για το νησί, τη θάλασσα της Νότιας Κίνας και το νησί του Χονγκ Κονγκ. Η θέα 360 μοιρών είναι ένα από τα πλήρη πανοράματα στο Χονγκ Κονγκ και εάν ο καιρός δεν είναι ξεκάθαρος.

Πεζοπορεί ανάληψη περίπου 45 λεπτά.

Θαλασσινά στο Peng Chau

Δεν θα ήταν ταξίδι σε ένα απομακρυσμένο νησί χωρίς να αναφέρουμε θαλασσινά . Ενώ η αλιευτική βιομηχανία του Peng Chau βρίσκεται σε παρακμή - όπως και μεγάλο μέρος του Χονγκ Κονγκ - οι αλιείς εξακολουθούν να αλιεύουν φρέσκα αλιεύματα κάθε μέρα. Οι τιμές είναι ακόμη φθηνότερες από ό, τι στα πιο ανεπτυγμένα νησιά, αν και με την ίδια υπηρεσία συμβόλων είναι λίγο πιο βασική. Περιμένετε πλαστικές καρέκλες και τραπέζια και μια επιλογή σημείων και επιλογών. Τα περισσότερα εστιατόρια μπορούν να βρεθούν κατά μήκος του κύριου οπισθέλκους στο Wing On Street με το εστιατόριο Hoi King Seafood να λαμβάνει τακτικά θετικές κριτικές. Μην χάσετε την πάστα γαρίδας - μια τοπική σπεσιαλιτέ.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οποιοσδήποτε έχει ήδη φάει το περιεχόμενο του Davy Jones Locker κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Χονγκ Κονγκ είναι το Les Copains D'abord. Αυτό το τοπικό ίδρυμα είναι ένα αυθεντικά σχεδόν επιθετικό γαλλικό καφέ και μέσα του θα βρείτε τυριά, αλλαντικά και εκλεκτά κρασιά.

Παραλίες Peng Chau

Οι παραλίες του Peng Chau δεν είναι απαραιτήτως οι καλύτερες στο Χονγκ Κονγκ και τα κοντινά Lantau και Cheung Chau μπορούν να καυχηθούν και με τις καλύτερες εκτάσεις άμμου.

Αν ψάχνετε να ξεφύγετε από τον κάδο και το κεφάλι φτυάρι για την παραλία Tung Wan στα βορειοανατολικά του νησιού. Ιστορικά, αυτή είναι μία από τις πιο βρώμικες παραλίες του Χονγκ Κονγκ - γεμάτη σκουπίδια - αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να καθαρίσει.

Είναι δουλειά και Tung Wan είναι ένα φανταστικό μέρος για να παρακολουθήσετε τα ψαροκάικα νεροχύτη και να πέσει ενάντια στα κύματα - αν και η συμβουλή μας θα ήταν να μείνει έξω από το νερό, εκτός αν θέλετε να εμφανιστεί με μια πάνα τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι σας.

Να φτάσετε στο Peng Chau

Το πορθμείο είναι ο μόνος τρόπος για να Peng Chau. Μπορείτε να πάρετε ένα από την κεντρική προβλήτα 6 στο νησί του Χονγκ Κονγκ. Το νησί είναι περίπου 4χλμ. Από το νησί του Χονγκ Κονγκ και ο χρόνος ταξιδιού είναι 30 λεπτά με τα δρομολόγια των πορθμείων σε διαστήματα 40-50. Το τελευταίο πλοίο πίσω είναι συνήθως κάποια στιγμή μετά τις 11 μ.μ., αλλά ελέγχουν την άφιξη. Εναλλακτικά, υπάρχουν επίσης δρομολόγια με Mui Wo και Chi Ma Wan για Lantau και Cheung Chau.