Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για ταξί του Χονγκ Κονγκ

Λαμβάνοντας ένα ταξί στο Χονγκ Κονγκ είναι μια συμφωνία σε σχέση με τις τιμές σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, και θα βρείτε ανθρώπους που μπαίνουν σε ταξί στο Χονγκ Κονγκ πολύ πιο συχνά. Και, με σχεδόν 20.000 καμπίνες να περιπλανηθούν στους δρόμους της πόλης, δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε να κυνηγήσετε ένα. Τα ταξί στο Χονγκ Κονγκ είναι ασφαλή, αξιόπιστα και καλά ρυθμισμένα.

Τύποι ταξί

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπάρχει μόνο μία εταιρεία ταξί στο Χονγκ Κονγκ.

Αυτό εκτελείται από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ. Δεν υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ταξί ή εταιρείες mini cab στο Χονγκ Κονγκ. Τα ταξί του Χονγκ Κονγκ έρχονται σε τρία χρώματα και κάθε τύπος ταξί επιτρέπεται να εξυπηρετεί μόνο ορισμένα μέρη του Χονγκ Κονγκ. Η Uber ξεκίνησε στο Χονγκ Κονγκ, αν και δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Κόκκινο: Αυτά είναι αστικά ταξί. Έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν σε όλο το Kowloon, το νησί του Χονγκ Κονγκ και τα νέα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Disneyland του Χονγκ Κονγκ . Αυτά είναι τα ταξί που πιθανότατα θα δείτε. Να είστε προειδοποιημένοι, αν και τα ταξί έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν σε όλη την επικράτεια, πολλοί δεν θα διασχίσουν το λιμάνι μεταξύ του νησιού του Χονγκ Κονγκ και του Kowloon. Θα χρειαστεί να πάτε στις τάξεις ταξί του Cross Harbour, όπως στους τερματικούς σταθμούς Star Ferry .

Πράσινο: Πρόκειται για ταξί "νέας περιοχής". έχουν μόνο το δικαίωμα να λειτουργούν στην περιοχή της Νέας Περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Disneyland.

Μπλε: Αυτά είναι τα ταξί Lantau. έχουν μόνο το δικαίωμα να λειτουργούν στο νησί Lantau .

Κλήση ή Χαλάζι

Εκτός από την ώρα αιχμής 5 μ.μ. - 7 μ.μ., και αργά το βράδυ τα σαββατοκύριακα, υπάρχει πάντα μια αφθονία των ταξί που χαιρετούν από το δρόμο. Απλά βγάλτε το χέρι σας.

Είναι οι οδηγοί ταξί τίμιοι;

Σε σύγκριση με τους περισσότερους οδηγούς ταξί σε όλο τον κόσμο, οι οδηγοί ταξί του Χονγκ Κονγκ είναι απίστευτα ειλικρινείς. είναι τόσο ρυθμισμένοι και παρακολουθούνται από την κυβέρνηση ότι είναι δύσκολο για αυτούς να απομακρύνουν τυχόν απάτες.

Απλά βεβαιωθείτε ότι ενεργοποιούν το μετρητή.

Οι οδηγοί ταξί μιλούν αγγλικά;

Σε γενικές γραμμές, όχι. Αν κατευθυνθείτε σε ένα σημαντικό ορόσημο ή προορισμό, πείτε τη Disneyland ή το Stanley, τότε οι οδηγοί θα καταλάβουν γενικά και κάποιοι οδηγοί καταλαβαίνουν καλά τα αγγλικά. Ωστόσο, ως επί το πλείστον, θα μιλούν μόνο καντονέζικα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα σας ζητήσουν να δηλώσετε τον προορισμό σας στο ραδιόφωνο και ο ελεγκτής βάσης θα μεταφραστεί για τον οδηγό.

Τι είναι η Uber;

Η Uber δεν έχει απογειωθεί πραγματικά στο Χονγκ Κονγκ, επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι διαθέτουν αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα Uber taxis διαθέσιμα από ό, τι σε όμοιους με το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη, και συνήθως θα περιμένετε περισσότερο για pick up από ό, τι προσπαθεί να χαλάσει ένα πρότυπο ταξί. Ωστόσο, είναι κατά μέσο όρο 20% φθηνότερα από ό, τι η λήψη κυβερνητικού ταξί.