Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Χονγκ Κονγκ

Madogs, Άγγλους και περισσότερα γεγονότα για το Χονγκ Κονγκ

Λίγα μέρη είναι τόσο μοναδικά από το Χονγκ Κονγκ. Είναι μέρος καπιταλιστική, κομμουνιστική και βασικά χτισμένη πάνω σε βράχο. Το παρελθόν της πόλης σημαίνει επίσης ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα για το Χονγκ Κονγκ. Παρακάτω θα βρείτε το Noel Coward και το πυροβόλο όπλο του, καθώς και σαρδέλες και ουρανοξύστες, με την επιλογή των καλύτερων στοιχείων για το Χονγκ Κονγκ.

Άγρια και τρελά γεγονότα για το Χονγκ Κονγκ

  1. Το επίσημο όνομα του Χονγκ Κονγκ είναι η Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ, ή η ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ. Όπως το Μακάο, ήταν το όνομα που πήρε η χώρα όταν αυτή η πρώην αποικία επέστρεψε στην Κίνα. Μάθετε περισσότερα για τη χώρα Χονγκ Κονγκ .
  1. Το όνομα της πόλης, Χονγκ Κονγκ, σημαίνει Αρωματικό Λιμάνι. Θα δυσκολευτείτε να πιστέψετε ότι εάν ρίξετε μια ματιά στο Victoria Harbor , αλλά πριν από 200 χρόνια ήταν ένας ήσυχος κόλπος. Kowloon; Αυτό σημαίνει εννέα δράκους σε σχέση με τους λόφους που δακτυλογραφούν την περιοχή και δημιουργήθηκε από έναν Κινέζο αυτοκράτορα.
  2. Το ρητό «Μόνο τρελά σκυλιά και Άγγλοι βγαίνουν στον μεσημεριανό ήλιο» προέρχεται από το Χονγκ Κονγκ. Ο Noel Coward έγραψε τις λέξεις που αναφέρονται στο όπλο ημέρας το μεσημέρι στο Causeway Bay που καίγεται καθημερινά κατά τη διάρκεια αποικιοκρατίας από ένα κατάλληλο και εκκίνησης μέλος της αποικιακής επιχείρησης Jardine. Το κανόνι εξακολουθεί να εκτοξεύεται κάθε μέρα το μεσημέρι στην κουκίδα.
  3. Το Χονγκ Κονγκ είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο. Ο σημερινός κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ σαρδέλας είναι η περιοχή του Μόνγκκοκ, αν και μερικοί λένε ότι ο Ap Lei Chau αισθάνεται πιο γεμάτος. Πάρτε την περιοδεία μας στην αγορά κυρίων Mongkok .
  4. Ωστόσο, ενώ μπορεί να φημολογείται ως πόλη-κράτος, το μεγαλύτερο μέρος του Χονγκ Κονγκ είναι πραγματικά πράσινο. Σχεδόν το 40% της γης είναι ένα πάρκο της υπαίθρου και τα περισσότερα από τα 250 νησιά του Χονγκ Κονγκ είναι ακατοίκητα. Υπάρχουν μαϊμούδες και φίδια στα εθνικά πάρκα και μπορείτε να συναντήσετε ροζ δελφίνια στο νερό από το νησί Lantau .
  1. Όταν το Χονγκ Κονγκ παραδόθηκε στην Κίνα, πολλοί από τους θεσμούς της πόλης έπρεπε να εγκαταλείψουν το βασιλικό πρόθεμα στο όνομά τους. Οι ομοφυλόφιλοι του βασιλικού ταχυδρομείου του Χονγκ Κονγκ μόλις έγιναν το ταχυδρομικό γραφείο του Χονγκ Κονγκ. Όμως, το Royal Yacht Club του Χόνγκ Κόνγκ αποφάσισε να κρατήσει το όνομα και να διατηρήσει τον βασιλικό του χάρτη.
  2. Απόδειξη του πόσο πλούσιοι είναι οι πλούσιοι στο Χονγκ Κονγκ - η πόλη έχει περισσότερους Rolls Royce ανά άτομο από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Το Peninsula Hotel διαθέτει ακόμη δικό του στόλο για να μεταφέρει τους επισκέπτες από και προς το αεροδρόμιο.
  1. Οι επίσημες γλώσσες του Χονγκ Κονγκ είναι Κινέζικα ( Ομιλούμενα Καντονέζικα ) και Αγγλικά. Από την επιστροφή στην Κίνα, το Mandarin έχει προστεθεί στα καντονέζικα και στα αγγλικά. Πόσοι άνθρωποι μιλούν κάθε γλώσσα; Μάθετε περισσότερα σχετικά με το αν το Hong Kongers μιλάει αγγλικά .
  2. Το Χονγκ Κονγκ έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Τα κτίρια με περισσότερους από 14 ορόφους, το Χονγκ Κονγκ έχει περίπου 8000. Αυτό είναι διπλάσιο από εκείνο της Νέας Υόρκης, του πλησιέστερου ανταγωνιστή του.
  3. Η νυχτερινή εμφάνιση της Symphony of Lights είναι η μεγαλύτερη έκθεση λέιζερ και φωτός στον κόσμο. Περισσότεροι από 40 κτίρια και στις δύο πλευρές του λιμανιού αναβοσβήνουν τα φώτα τους στο χρόνο στη μουσική, ενώ οι ακτίνες λέιζερ φωτίζονται από τις στέγες τους. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι ουρανοξύστες της πόλης προστίθενται στην παράσταση.