Τσάι στο Peninsula Hotel ένας οδηγός Insiders

Πώς να μπείτε και τι να φοράτε στο τσάι στη χερσόνησο του Χονγκ Κονγκ

Λαμβάνοντας απογευματινό τσάι στο ξενοδοχείο Peninsula το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις λίγες παραδόσεις που έμειναν στην πόλη από την εποχή της αποικιοκρατίας. Μόλις το πιο καυτό εισιτήριο στην πόλη για κυβερνήτες, στρατηγούς και επισκέπτες, το Peninsula Hotel εξυπηρετεί μέχρι το τσάι από το 1928. Και ενώ οι Βρετανοί μπορεί να έχουν αφήσει την παράδοση παραμένει αδιατάρακτος.

Γιατί η χερσόνησος;

Ενώ μπορείτε να πάρετε τσάι σε οποιοδήποτε από τα κορυφαία πέντε απογευματινά σημεία τσαγιού στο Χονγκ Κονγκ , η τήρηση της παράδοσης και η προσοχή στη λεπτομέρεια στη χερσόνησο σημαίνει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τους αντιπάλους της.

Είναι επίσης όλα σχετικά με τη ρύθμιση. Οι κλασικές αποικιακές καμπύλες του Peninsula Hotel περιλαμβάνουν μαρμάρινα δάπεδα, επιχρυσωμένες στήλες και ακριβά έργα ζωγραφικής. Είναι ένα άψογα ντυμένο σκηνικό για το τσάι. Ομοίως, ενώ το Χονγκ Κονγκ είναι πλημμυρισμένο από ξενοδοχεία πέντε αστέρων και τα εστιατόρια με αστέρι Michelin , η χερσόνησος εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα να ακολουθήσει την πολυτέλεια.

Τι γίνεται με το τσάι;

Το τσάι στη χερσόνησο είναι κατ 'ευθείαν από την Alice in Wonderland. Το ίδιο το τσάι είναι Earl Grey, φυσικά, αν και μπορείτε επίσης να επιλέξετε λιγότερο αρωματικό τσάι πρωινού. Αυτό έρχεται σερβίρεται με μια κλασική επιλογή σάντουιτς με δάχτυλα και φρεσκοψημένα γλυκά σε μια κλιμακωτή ασημένια πιατέλα. Η παρουσίαση θα σας προσελκύσει για την κάμερά σας.

Στα σάντουιτς, θα παίρνετε τυρί, αγγούρι και άλλα απλά κλασικά που σερβίρονται σε αλεύρι χωρίς άχυρο. Αλλά είναι οι σκηνές που είναι τα πραγματικά αστέρια της παράστασης. Γεμιστά με σταφίδες σερβίρονται με μαρμελάδα και κρέμα γάλακτος Devonshire - αυτή είναι μια παχιά κρέμα που παραδοσιακά σερβίρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σπάνια βρίσκεται στα μενού τσαγιού του Χονγκ Κονγκ.

Είναι επίσης μια απόλυτη απόλαυση.

Συνολικά, είναι το ίδιο σετ τσαγιού που θα βρείτε σε αγώνα κρίκετ στην αγγλική ύπαιθρο.

Τι να περιμένετε στην υπηρεσία τσαγιού της χερσονήσου

Αυτή είναι μια περίεργη υπόθεση. Φορέστε και περιμένετε τους σερβιτόρους να περιμένουν να περιμένετε να ακολουθήσετε κάθε σας παραγγελία.

Εκτός από τους σερβιτόρους που περιστρέφονται γύρω από το δωμάτιο, θα βρείτε επίσης ένα κουαρτέτο με χορδές που παίζει τα μεγαλύτερα χτυπήματα του Handel και του Schoenberg.

Το λόμπι, όπου σερβίρεται το τσάι, εξακολουθεί να επιβάλλει έναν κώδικα ενδυμασίας, αν και έχει αποδυναμωθεί πολύ. Δεν θα μπείτε αν φοράτε σαγιονάρες και οι άνδρες χρειάζονται ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια.

Το απογευματινό τσάι προσφέρεται κάθε μέρα στη Χερσόνησο από τις 14:00 έως τις 18:00. Το λόμπι δε δέχεται κρατήσεις και τα Σαββατοκύριακα μπορεί να χρειαστεί να τεθεί σε ουρά για να βρεθεί μια θέση. Δεν είναι επίσης φθηνό. Θα πληρώσετε HK $ 358 για ένα άτομο και HK $ 628 για δύο άτομα.

Πού: Το ξενοδοχείο Peninsula, Salisbury Road, Kowloon

Επικοινωνία: Τηλ. 852 2920 2888