Μεγάλες πόλεις σπα: Saratoga Springs, Νέα Υόρκη

Μια εμπειρία Spa του 19ου αιώνα με σύγχρονες ανέσεις

Το Saratoga Springs ήταν μια από τις μεγάλες πόλεις του 19ου αιώνα, ένα μέρος όπου οι πλούσιοι συγκεντρώθηκαν κατά τη θερινή περίοδο για να δουν και να δουν, να αγωνιστούν άλογα, να παίξουν, να περπατήσουν στους κήπους, να ακούσουν μουσική και να πάρουν τα νερά. Γνωστή ως η «βασίλισσα των ιαματικών λουτρών» στην Αμερική, ήταν πολύ στην παράδοση των ευρωπαϊκών πόλεων spa του 19ου αιώνα όπως το Baden-Baden της Γερμανίας.

Πολλές μεγάλες αμερικανικές πόλεις spa έπεσαν στην πικρία και χειρότερα αφού η "θεραπεία του spa" αντικαταστάθηκε από τη σύγχρονη ιατρική.

Τώρα το εκκρεμές έχει γυρίσει πίσω σε πιο φυσικές θεραπείες όπως τα λουτρά των ορυκτών και το Saratoga Springs είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Αμερική όπου μπορείτε να απολαύσετε κάτι που προσεγγίζει την εμπειρία του 19ου αιώνα - κολύμβηση και πίνοντας τα νερά, στοιχηματίζοντας στους καθαρόαιμους, έξω, περπατώντας μέσα στο πάρκο ή τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης και απολαμβάνοντας το μπαλέτο και την ορχήστρα το καλοκαίρι.

Μείνετε στο The Gideon Putnam

Αν είστε λάτρης του spa, το καλύτερο μέρος για να μείνετε είναι το The Gideon Putnam. Αυτό το ωραίο ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα στο 2.200 στρεμμάτων πάρκο Saratoga Spa, που ιδρύθηκε το 1915 για να προστατεύσει τις πηγές. Το Gideon Putnam βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Roosevelt Baths & Spa, ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο από τούβλο και ασβεστόλιθο του 1935, όπου μπορείτε να απολαύσετε ιαματικά λουτρά στις αρχικές μπανιέρες και να πάρετε ένα εξειδικευμένο μασάζ μετά. Το Roosevelt Baths spa μενού έχει επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο τα βασικά ιαματικά λουτρά όπως μπανιέρες, μασάζ , περιποιήσεις προσώπου και σώματος , αλλά και πιο εσωτεριστικές προσφορές όπως συμβουλές για Ayurveda και Bach Flow Remedy, οδηγίες διαλογισμού, ενεργειακή εργασία και προσωπική καθοδήγηση.

Το State Park του Saratoga Spa είναι επίσης το σπίτι του γνωστού σε εθνικό επίπεδο Saratoga Performing Arts Center, του θερινού σπιτιού του θερινού σπιτιού του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης και της Ορχήστρας της Φιλαδέλφειας. Είναι μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το Gideon Putnam, ένα τεράστιο πλεονέκτημα αν παρακολουθείτε μια συναυλία, καθώς η κίνηση μπορεί να είναι δύσκολη.

Άλλα αξιοθέατα εντός των ορίων του πάρκου περιλαμβάνουν το Spa Little Theatre, το Εθνικό Μουσείο Χορού και το Μουσείο Αυτοκινήτου Saratoga.

Ο Gideon Putnam προσφέρει επίσης μαθήματα άσκησης γιόγκα την Τρίτη έως την Παρασκευή για $ 10. Έχετε εύκολη πρόσβαση στις ημερήσιες εκδρομές και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται μέσα στο πάρκο, όπως ξεναγήσεις με πεζοπορία στις πηγές. Μπορείτε επίσης να μάθετε για την αρχιτεκτονική του πάρκου, τα bluebirds, τις πεταλούδες και τα δέντρα. Με αυτόν τον τρόπο μια διαμονή στο The Gideon Putnam έχει γίνει περισσότερο σαν ένα κλασικό σπα προορισμού.

Σε ορισμένα σαββατοκύριακα, τα λουτρά The Gideon Putnam και Roosevelt προσφέρουν "Spa Retreat Wellness Retreats" που περιλαμβάνουν διαμονή, ένα μπάνιο την ημέρα, τα περισσότερα γεύματα, μια μαθήματα μαγειρικής, μαζί με δραστηριότητες και εργαστήρια.Το επόμενο εργαστήριο θα προσφερθεί στις 11 - 2016.

Ιστορία των Σαρτατόγκ Σπρινγκς

Το Saratoga Springs έχει τις μοναδικές φυσικές ανθρακούχες ιαματικές πηγές ανατολικά των βραχονησίδων, με συγκεντρώσεις 16 ουσιών, όπως διττανθρακικό, χλωριούχο, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Τα νερά ήταν ιερά στους Mohawks, που αποκαλούν την περιοχή Serachtague, "τόπος γρήγορου ύδατος". Μια λανθασμένη αναφορά αυτού του ονόματος είναι πως η περιοχή έγινε γνωστή ως Saratoga.

Οι ντόπιοι Αμερικανοί πίστευαν ότι το φυσικό ανθρακούχο νερό είχε αναδευτεί από τον Θεό Μανίτου, προσδίδοντάς του θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι πηγές ανακαλύφθηκαν από τον Sir William Johnson το 1771 και σύντομα έγιναν αξιοθέατο για τους λευκούς αποίκους, οι οποίοι μοιράστηκαν την πεποίθηση του Mohawk ότι τα μεταλλικά νερά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Όταν ο Gideon Putnam εγκαταστάθηκε κοντά στο High Rock Spring το 1795, είδε το δυναμικό της περιοχής και αγόρασε γη κοντά στο Κογκρέσο άνοιξη και το 1802, άνοιξε το Tavern και το Boardτουμπι του Putnam. Ήταν μια επιτυχία και ακολούθησαν περισσότερα πανδοχεία. Το 1831, με την έλευση του σιδηροδρόμου από τη Νέα Υόρκη, ο τουρισμός ξεκίνησε. Η «λήψη της θεραπείας» στη Σαρατόγκα ήταν μια σταθερά εδραιωμένη παράδοση για χιλιάδες επισκέπτες.

Ο ιπποδρομικός αγώνας είναι μέρος της σκηνής Saratoga Springs από το 1847, όταν μια συνάντηση για trotters πραγματοποιήθηκε σε ένα χωματόδρομο δίπλα στο Union Avenue.

Το 1864 κατασκευάστηκε μια μεγαλύτερη πίστα στην αντίθετη πλευρά της Union Avenue, της ιστοσελίδας του σημερινού μαθήματος αγώνων Saratoga Race Course.

Το Club House του John Morrissey, το σημερινό καζίνο Canfield και το μουσείο στο Congress Park, άνοιξε το 1870. Μετά από ένα απογευματινό αγώνα, οι εκατομμυριούχοι συγκεντρώθηκαν για να στοιχηματίζουν για υψηλά στοίχημα, που περιβάλλεται από υψηλή βικτοριανή κομψότητα. Ο Diamond Jim Brady, ο Lillian Russell, η Lily Langtry και η Bet-A-Million Gates ήταν μεταξύ εκείνων που πρόσθεσαν αίγλη στη σκηνή της Saratoga.

Στολισμένα βικτοριανά αρχοντικά χτίστηκαν από τους πλούσιους στο Βόρειο Μπρόντγουεϊ και γύρω από την πόλη από τη δεκαετία του 1870 έως τη στροφή του εικοστού αιώνα. Ονομάστηκαν καλοκαιρινές κατοικίες από τους πλούσιους ιδιοκτήτες τους, φιλοξένησαν τους Προέδρους, τους πρώην Προέδρους, τους πολιτικούς και τους μεγιστάνες των επιχειρήσεων. Άλλοι αξιωματούχοι, όπως η Susan B. Anthony, η Sarah Bernhardt, ο Caruso, ο Victor Herbert, ο John Philip Sousa, ο Daniel Webster και ο Oscar Wilde επισκέφθηκαν επίσης.

Το 1909, το κράτος της Νέας Υόρκης άρχισε να αγοράζει γη για τη διατήρηση των μεταλλικών νερών, τα οποία εξαντλούνταν από την εμπορική ανάπτυξη. (Οι εταιρείες έχτισαν φυτά επάνω στις πηγές και χρησιμοποιούσαν ισχυρές ατμοκίνητες αντλίες για να εξαγάγουν μεταλλικό νερό για το φυσικό τους αέριο, το οποίο στη συνέχεια πωλούνταν σε εταιρείες ποτών.) Αυτή η αποικία τελικά έγινε το κρατικό πάρκο Saratoga Spa.

Ο κυβερνήτης Φράνκλιν Ρούσβελτ επισκέφτηκε τα λουτρά του Saratoga Springs, ενώ πολιορκία πολιομυελίτιδα, και το 1929, όρισε μια επιτροπή για την ανάπτυξη μιας μονάδας θεραπείας υγείας εδώ και ξεκίνησε η κατασκευή του σπα του Saratoga. Το κράτος χρηματοδότησε το έργο στη δεκαετία του 1930 για να κατασκευάσει το πάρκο Saratoga Spa State, συμπεριλαμβανομένου του The Gideon Putnam και τεσσάρων πανέμορφων νεοκλασικών λουτρών ακριβώς μέσα στο πάρκο.

Από αυτά τα λουτρά, μόνο το λουτρό Roosevelt είναι ακόμα ανοικτό για λουτρά. (Ανακαινίστηκε και άνοιξε εκ νέου το 2004, ακριβώς όπως τα λουτρά του Lincoln έκλεισαν και μετατράπηκαν σε λουτρά). Οι άλλοι έχουν μετατραπεί σε άλλες χρήσεις, όπως το Spa Little Theatre, το Εθνικό Μουσείο Χορού και το Μουσείο Αυτοκινήτου Saratoga και γραφεία . Τα Λουτρά του Λίνκολν μετατράπηκαν σε χώρους γραφείων, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε ορισμένα Σάββατα στην αγορά ενός αγρότη και να δείτε την ιστορική αρχιτεκτονική.

Στη δεκαετία του 1940, μια παραμονή τριών εβδομάδων θεωρήθηκε ως ο κανόνας και περιλάμβανε 21 ιαματικά λουτρά, αξεσουάρ, ρυθμιζόμενη διατροφή, ξεκούραση, άσκηση και αναψυχή. Ο αριθμός των λουτρών κορυφώθηκε το 1946 στα 200.000 λουτρά το χρόνο. Το 2015 δόθηκαν περίπου 25.000 λουτρά στο λουτρό Roosevelt.

Το λουτρό Saratoga Springs - Τότε και τώρα

Είχα την τύχη να έχω ένα λουτρό παλιάς σχολής Saratoga Springs πριν από μερικές δεκαετίες, όταν τα Λουτρά του Λίνκολν ήταν ακόμα ανοιχτά. Η αδελφή μου έζησε στη Βοστώνη και έζησα στη Νέα Υόρκη, γι 'αυτό αποφασίσαμε ότι ήταν ένα καλό σημείο συνάντησης. Ποτέ δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το μπάνιο. Το λουτρό ήταν κάπως ζοφερή. Μια κακή γυναίκα μέσης ηλικίας έβγαλε το λουτρό για μένα ακριβώς στη σωστή θερμοκρασία, προειδοποιώντας μου να μην αγγίξω τα χειριστήρια όπως θα ήμουν στο νερό για 20 λεπτά και δεν έφτασε ο χρόνος να υπερθερμανθεί.

Σε αυτό το σημείο δεν εντυπωσιάστηκα. Αλλά το νερό ήταν ένα όμορφο ανοιχτό πράσινο ενάντια στην λευκή πορσελάνη του λουτρού. Βάζω πίσω και οι φυσικές φυσαλίδες του νερού έμειναν στο δέρμα μου. Κάθε τόσο συχνά, θα έπαιρνα το δέρμα μου προς την επιφάνεια, δίνοντάς μου το πιο νόστιμο συναίσθημα. Δεν είναι περίεργο που ονομάστηκε "Σαμπάνια της Φύσης"! Μετά, ήμουν τυλιγμένος σε ένα φύλλο και βάζω σε μια κούνια για μισή ώρα για να κρυώσει και αφήστε το μυαλό μου να παρασυρθεί. Αλλά ο παράδεισος επρόκειτο να τελειώσει. Είχα κλείσει ένα μασάζ και έλαβε ένα από τα φρικτά μασάζ όλων των εποχών της ζωής μου. Το λουτρό του παλιού σχολείου ήταν εξαιρετικό. Το παλιό σχολικό μασάζ δεν ήταν. Είναι απλά βασανιστικό να μασάζει κάποιος που είναι τραχύς και δεν ξέρει τι κάνουν.

Επέστρεψα πολλά χρόνια αργότερα, μετά το άνοιγμα των λουτρών του Roosevelt το 2004, και τόσο ανυπομονούσε να μπω στο μπάνιο μου. Αλλά όταν μπήκα στην αίθουσα, ήμουν συγκλονισμένος να βλέπω νερό σκουριάς. Υπήρχαν μερικές φυσαλίδες, εδώ και εκεί, αλλά όχι το υπέροχο συναίσθημα της επικάλυψης σε φυσαλίδες που ξεφλούδισαν ένα προς ένα. Είχα καταλάβει εσφαλμένα; Ήμουν τρελός;

Ο θεραπευτής μασάζ μου (ο οποίος ήταν εξαιρετικά καλός) εξήγησε ότι τα λουτρά είχαν πράγματι αλλάξει. Αρχικά ο κρατικός εξοπλισμός που θερμαίνει ανθρακούχο μεταλλικό νερό, που βγαίνει από το κρύο του εδάφους, στη σωστή θερμοκρασία. Αλλά χρονολογείται στη δεκαετία του 1930, και όταν ο εξοπλισμός αυτός έσπασε, το κράτος αποφάσισε ότι ήταν πολύ ακριβό να αντικατασταθεί. Η πιο εύκολη και φθηνότερη λύση ήταν να ζεσταθεί το νερό της βρύσης σε εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία και να συνδυαστεί με το καθαρό μεταλλικό νερό για να βγει από τη βρύση σε περίπου 98 μοίρες farenheit. Ο συνδυασμός των δύο γύρισε το νερό σκουριασμένο χρώμα.

Έχω ακούσει ότι υπάρχουν δύο μπανιέρες όπου μπορείτε ακόμα να πάρετε το ανόθευτο μεταλλικό λουτρό, αλλά κρατούνται πολύ νωρίτερα από τους γνωστούς. Από τη θετική πλευρά, το λουτρό είναι όμορφο το μασάζ μου ήταν κορυφαίο, και έχουν προσθέσει επιπλέον, όπως αρωματοθεραπεία Judith Jackson και μεγάλη περιποιήσεις προσώπου.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Saratoga Spa State Park

Το Peerless Pool Complex αποτελείται από μια κύρια πισίνα με είσοδο μηδενικού βάθους, ξεχωριστή πισίνα με 19 'διπλή ολίσθηση και παιδική πισίνα με μανιτάρι. Η πισίνα πισίνας έχει μια ελάχιστη απαίτηση ύψους 48 μ. Το ιστορικό Victoria Pool είναι μια μικρότερη πισίνα που περιβάλλεται από τοξωτά περιπάτους και οι δύο χώροι της πισίνας περιλαμβάνουν υπηρεσίες φαγητού και ποτών, ντους, αποδυτήρια και τουαλέτες.

Το πάρκο Saratoga Spa State προσφέρει δύο όμορφα γήπεδα γκολφ. ένα πρωτάθλημα 18 οπών και ένα προκλητικό μονοπάτι με 9 τρύπες, πλήρες με επαγγελματικό κατάστημα και εστιατόριο. Το ήπιο έδαφος προσφέρει χώρους πικ-νικ, σκιερές διαδρομές με ρυάκια, κατάλληλες για τον λάτρη της φύσης ή τον περιστασιακό περιπατητή, καθώς και πιστοποιημένα μαθήματα τρέξιμων που χρησιμοποιούνται από joggers και αθλητές γυμνασίου και κολέγου. Οι χειμερινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν σκι αντοχής σε περίπου 12 μίλια διαδρομών, πατινάζ στον πάγο, χόκεϊ επί πάγου.