Πράγματα που πρέπει να κάνετε με τα παιδιά στο Βανκούβερ: Ο μικροσκοπικός κεντρικός σιδηρόδρομος Burnaby

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός Burnaby προσφέρει εκδρομές με τρένα για μικρά παιδιά για όλες τις ηλικίες

Burnaby Central Railway Επισκόπηση

Φωλιασμένο στο βόρειο Burnaby's Confederation Park, περίπου δέκα λεπτά ανατολικά του PNE , είναι ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα για τα παιδιά σε όλο το μετρό του Βανκούβερ (και ένα κρυμμένο πολύτιμος λίθος που κρυμμένα πολλοί Βανκούβερίτες δεν γνωρίζουν καθόλου): το Burnaby Κεντρικό σιδηρόδρομο .

Μια μη κερδοσκοπική εργασία της αγάπης που δημιουργήθηκε και διευθύνεται από την British Columbia Society of Model Engineers (BCSME), ο κεντρικός σιδηρόδρομος Burnaby είναι ένα μικροσκοπικό σιδηροδρομικό πάρκο έξι στρεμμάτων όπου οι άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να οδηγήσουν μικροσκοπικά τρένα που τραβήχτηκαν από το τέλειο 1 / 8ο - μοντέλα μοντέλων πραγματικών κινητήρων τρένων.

Υπάρχουν ακόμη ατμομηχανές που λειτουργούν πραγματικά!

Ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα μόνο από την Μεγάλη Παρασκευή έως την Ημέρα των Ευχαριστιών , ο Κεντρικός Σιδηρόδρομος Burnaby είναι μια απίστευτη εμπειρία για όλους όσους αγαπούν τα τρένα. Ο καθένας μπορεί να οδηγήσει τα τρένα - οι μοτοσυκλέτες έλκουν τα "πάγκους" που φέρουν οι αναβάτες - και, σε αντίθεση με το (μικρότερο) Stanley Park Miniature Train , υπάρχουν πολλές διαδρομές που μπορούν να πάρουν τα τρένα, έτσι κάθε διαδρομή είναι διαφορετική.

Πότε: μόνο τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις νόμιμες αργίες, από την Μεγάλη Παρασκευή / Πάσχα μέχρι τις Ημέρες των Ευχαριστιών

Πού: Πάρκο Συνομοσπονδίας, Βόρεια Willingdon 120, Burnaby, BC

Κόστος: 2,50 δολάρια ανά διαδρομή. δωρεάν για παιδιά 3 και κάτω

Μετάβαση στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Burnaby: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στο Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι με αυτοκίνητο: αν έρχεστε από το Βανκούβερ, απλά κατευθυνθείτε ανατολικά κατά μήκος της οδού Hastings, στρίψτε αριστερά στην Willingdon Ave, στη συνέχεια στρίψτε δεξιά στην Penzance Drive, όπου θα δει σημάδια για το Σιδηρόδρομο. Υπάρχει χώρος στάθμευσης κοντά.

Τα λεωφορεία προς Hastings και Willingdon είναι επίσης μια επιλογή. είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από το Hastings στο πάρκο.

Χάρτης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Burnaby

Γενέθλια στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Burnaby

Οι λάτρεις των τρένων κάθε ηλικίας θα αγαπούσαν τα γενέθλιά τους σε αυτή την απίστευτη έλξη. κάνουν ακόμη και πάρτυ συνταξιοδότησης.

Αλλά κάθε χρόνο ο κεντρικός σιδηρόδρομος Burnaby γίνεται λίγο λιγότερο από ένα "κρυφό" κόσμημα. Τώρα, αρκετοί άνθρωποι γνωρίζουν τις γοητείες της ότι η κράτηση ενός πάρτι γενεθλίων στην εγκατάσταση απαιτεί μια προειδοποίηση έτους! Κρατήσεις στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Burnaby

Απόκριες στο κεντρικό σιδηρόδρομο Burnaby

Οι εκπληκτικοί εθελοντές / μέλη του BCSME ανοίγουν το πάρκο για την αποκριτική νύχτα (31 Οκτωβρίου) , για μια νυχτερινή βόλτα στα τρένα, ακολουθούμενη από ζεστή σοκολάτα με μάγισσες (οι περισσότερες από τις οποίες είναι γυναίκες των μελών του BCSME). Το 2012, 700 επισκέπτες αποδείχτηκαν για αποκριές νύχτες, οπότε περιμένετε πλήθη!

Ιστορία του κεντρικού σιδηροδρόμου Burnaby

Η BC Society of Model Engineers ιδρύθηκε το 1923, και πριν από το 1990 έτρεξαν το μοντέλο τους, μικροσκοπικά τρένα στο Μουσείο Village Burnaby. Αλλά δεν μπόρεσαν να επεκτείνουν τις διαδρομές τους στο Μουσείο, οπότε η Burnaby Parks προσέφερε στο BCSME μια αυλή των 7 στρεμμάτων (το σημερινό τους site στο Confederation Park). Η BCSME πήρε την περιοχή, αλλά χρειάστηκε ακόμη 8.500 φορτία γεμίσματος - τα οποία ευτυχώς πήραν από το έργο αυτοκινητοδρόμων Cassiar Connector - για να δημιουργήσουν το σιδηροδρομικό τους έδαφος.

Οι περισσότερες από τις μηχανές τρένων που χρησιμοποιούνται από τον Κεντρικό Σιδηρόδρομο Burnaby είναι ιδιόκτητα από τα μέλη του BCSME. μερικοί ήταν ακόμη χειροποίητοι από τα μέλη.

Όλες οι εργασίες συντήρησης και λειτουργίας του Σιδηροδρόμου είναι 100% εθελοντικές. αν αγαπάτε τρένα, ο σιδηρόδρομος χρειάζεται πάντα περισσότερους εθελοντές για να κρατήσει τα τρένα να πηγαίνουν! Οι δωρεές είναι επίσης πάντα ευπρόσδεκτες, για να βοηθήσουν στη συντήρηση του χειμώνα.

Χριστούγεννα με τα μινιατούρα τρένα στο κέντρο της πόλης Lougheed

Τα τρένα δεν τρέχουν το χειμώνα στο κεντρικό σιδηρόδρομο Burnaby, αλλά τρέχουν μέσα στο κέντρο Lougheed Town για τα Χριστούγεννα, χάρη στις μεγάλες καρδιές της εθελοντικής BC Society of Model Engineers.

Burnaby Κεντρικά Σιδηροδρομικά Εισιτήρια, Προγράμματα & Πληροφορίες Εθελοντών: Κεντρικό Σιδηρόδρομο Burnaby