Μέση θερμοκρασία και καταβύθιση της πόλης της Οκλαχόμα

Ο καθένας φαίνεται να ξέρει για τους ανεμοστρόβιλους της Οκλαχόμα , ακόμη και στο σημείο που σχεδόν έγινε ένα υπερβολικό στερεότυπο . Αλλά τι γίνεται με τον καιρό της Οκλαχόμα Σίτι, εκτός από τις καταιγίδες της άνοιξης; Εδώ οι πληροφορίες για το συνολικό κλίμα καθώς και τις μέσες θερμοκρασίες, τις βροχοπτώσεις και τα αρχεία στην Οκλαχόμα Σίτι κατά μήνα.

Κλίμα

Το κλίμα της Οκλαχόμα Σίτυ χαρακτηρίζεται επίσημα ως "υγρό υποτροπικό". Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι υπάρχει μια καλή διακύμανση από τα καυτά καλοκαίρια στους ψυχρούς χειμώνες με σημαντική και καλά διασκορπισμένη ποσότητα βροχοπτώσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Το OKC βρίσκεται στη μακρινή δυτική πλευρά της ζώνης αυτής και θα μπορούσε επίσης να ειπωθεί ότι βιώνουμε τα χαρακτηριστικά του θερμότερου ημι-ξηρού κλίματος του δυτικού Τέξας και του Νέου Μεξικού.

Μέσες θερμοκρασίες και καθίζηση

Ο χειρότερος μήνας του έτους στην Οκλαχόμα Σίτι είναι τον Ιούνιο ενώ ο Ιανουάριος είναι συνήθως ο πιο ξηρός. Τα θερμικά μπαλόνια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ οι ψυχρότερες θερμοκρασίες παρατηρούνται τον Ιανουάριο. Παρακάτω είναι ένας κατάλογος με μέσες θερμοκρασίες και σύνολα βροχοπτώσεων στην Οκλαχόμα Σίτι ανά μήνα. Όλες οι θερμοκρασίες είναι Fahrenheit, και οι ποσότητες βροχόπτωσης μετριούνται σε ίντσες. Τα στοιχεία προέρχονται από τους αριθμούς των εθνικών μετεωρολογικών υπηρεσιών από το 1890.