Μαδρίτη προς Βαλένθια με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Πώς να βγείτε από την πρωτεύουσα στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας

Η Μαδρίτη - η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας - και η Βαλένθια (η τρίτη μεγαλύτερη) είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ισπανίας. Η Βαλένθια έχει την πρόσθετη έκκληση να είναι η κοντινότερη παραλία στην Μαδρίτη - ιδανική για να ξεφύγετε από την έντονη θερμότητα του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα.

Το τρένο AVE τρένων υψηλής ταχύτητας σημαίνει ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη Βαλένθια ως ημερήσια εκδρομή από τη Μαδρίτη .

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από τη Μαδρίτη στη Βαλένθια;

Το τρένο υψηλής ταχύτητας είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Μαδρίτη στη Βαλένθια.

Ωστόσο, συστήνω ανεπιφύλακτα μια στάση στο Cuenca στην πορεία.

Μαδρίτη στη Βαλένθια με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο από τη Μαδρίτη στη Βαλένθια διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και κοστίζει περίπου 80 ευρώ. Αυτό το ταξίδι χρησιμοποιεί το νέο δίκτυο τρένων AVE υψηλής ταχύτητας.

Τα λεωφορεία από τη Μαδρίτη στη Βαλένθια διαρκούν τέσσερις ώρες και κοστίζουν περίπου 25 ευρώ - αρκετά φθηνότερα από το τρένο, αν και πολύ πιο αργά.

Τα τρένα από τη Μαδρίτη προς τη Βαλένθια αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Atocha. Τα λεωφορεία από τη Μαδρίτη προς τη Βαλένθια αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων Mendez Alvaro. Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Βαλένθια βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ ο σταθμός λεωφορείων βρίσκεται στα περίχωρα. Εντούτοις, θα μπορούσε να είναι η περίπτωση που το κατάλυμά σας θα είναι πιο κοντά στο σταθμό των λεωφορείων από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Μαδρίτη στη Βαλένθια με αυτοκίνητο

Πάρτε τον αυτοκινητόδρομο Α-3 για να ταξιδέψετε από τη Μαδρίτη στη Βαλένθια με το αυτοκίνητο. Το ταξίδι 355 χλμ. Διαρκεί 3:30. Σκεφτείτε μια μικρή παράκαμψη Cuenca για να διαλύσετε το μακρύ ταξίδι. Το Aranjuez αξίζει επίσης να σταματήσει.

Πτήσεις από Μαδρίτη προς Βαλένθια

Υπάρχουν τακτικές πτήσεις από τη Μαδρίτη προς τη Βαλένθια και μπορεί να είναι πολύ φτηνό αν γίνει κράτηση εκ των προτέρων.