Ημερήσιες εκδρομές από τη Μαδρίτη

Κάντε μια εκδρομή από την πρωτεύουσα της Ισπανίας

Η Μαδρίτη έχει μερικές από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές σε όλη την Ισπανία. Εάν επισκέπτεστε τη Μαδρίτη, πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον ένα από αυτά. Αυτή η λίστα ημερήσιων εκδρομών από τη Μαδρίτη θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πού να πάτε όταν βαρεθείτε ψηλά κτίρια.

Το ζήτημα του ποια από τα ταξίδια αυτά πρέπει να πραγματοποιηθούν όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος συζητείται έντονα. Από τα δύο κύρια ταξίδια ημέρας, Σεγκόβια και Τολέδο, διάλεξα τον Σεγκόβια, καθώς είναι σχετικά εύκολο να το συνδυάσεις με μια μισή μέρα στο El Escorial ή στην Avila, ενώ το Τολέδο είναι λίγο πιο απομονωμένο, στα νότια της Μαδρίτης.

Όλες αυτές οι ημερήσιες εκδρομές μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη δημόσια συγκοινωνία, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο με την ενοικίαση αυτοκινήτου

Εκδρομές ημέρας οίνου από τη Μαδρίτη

Η Μαδρίτη είναι αρκετά κοντά στη διάσημη περιοχή του κρασιού Ribera del Duero για μια ημερήσια εκδρομή. Έχει επίσης τα δικά της κρασιά. Διαβάστε περισσότερα για τις εκδρομές κρασιού από τη Μαδρίτη για μερικές ιδέες περιοδεία.

Είκοσι καλύτερα ταξίδια ημέρας της Μαδρίτης

  1. Βαρκελώνη (από την AVE) - Το γεγονός ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη Βαρκελώνη ως ημερήσια εκδρομή από τη Μαδρίτη είναι μια απίστευτη απόδειξη για το εξαιρετικό σύστημα τρένων υψηλής ταχύτητας της Ισπανίας. Η Βαρκελώνη είναι το καλύτερο ημερήσιο ταξίδι από τη Μαδρίτη με δύο σημαντικές προβλέψεις - η λήψη δύο τρένων μεγάλης ταχύτητας σε μια μέρα κάνει το ταξίδι σας αρκετά ακριβό και η Βαρκελώνη αξίζει πραγματικά περισσότερο από μια μέρα.
  2. Το Τολέδο - Η πρώην πρωτεύουσα της Ισπανίας, το Τολέδο έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική γοητεία της, με τα τείχη της πόλης και τα στενά δρομάκια. Σκεφθείτε να κάνετε μια ξενάγηση ή μια επίσκεψη στο οινοποιείο.
  3. Σεβίλλη (από την AVE) - Η Σεβίλλη απέχει πολύ από τη Μαδρίτη, αλλά γι 'αυτό εφευρέθηκε το τρένο AVE . Πάρτε αυτή την ξενάγηση της Σεβίλλης από τη Μαδρίτη και επιστρέψτε στο χρόνο για ύπνο. Είναι το πιο ακριβό ταξίδι εδώ, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή τα εισιτήρια τρένου συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.
  1. Segovia - Οι δίδυμες γοητείες του παραμυθιού κάστρου της Σεγκόβια και του ρωμαϊκού υδραγωγείου κάνουν την Σεγκόβια ένα βασικό ταξίδι ημέρας από τη Μαδρίτη. Κάντε κράτηση για ξεναγήσεις σε Segovia και Avila ή για μια περιοδεία στην Segovia με επίσκεψη στο οινοποιείο.
  2. Το El Escorial - το μοναστήρι του El Escorial και η κρύπτη των βασιλιάδων (όπου οι περισσότεροι από τους βασιλιάδες της Ισπανίας τα τελευταία 400 χρόνια θάβονται) αποτελούν μια ωραία εναλλακτική λύση για τον Segovia και το Τολέδο. Κλείστε μια ξενάγηση El Escorial και Valley of the Fallen.
  1. El Valle de los Caidos - Αμφισβητούμενος τάφος για τον πρώην δικτάτορα, στρατηγό Φράνκο, γεμάτο με υπέροχο πέτρινο σταυρό και βασιλική, που χτίστηκε από τους φυλακισμένους του Φράνκο από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. Κοντά στο El Escorial για να κάνετε ένα τέλειο συνδυασμένο ημερήσιο ταξίδι. Το αγγλικό όνομα είναι «Η κοιλάδα των πεσόντων» και μπορείτε να κλείσετε ξενάγηση.
    Σημείωση Η παραπάνω περιοδεία συνιστάται ιδιαίτερα, καθώς δεν είναι εύκολο να δείτε και τα δύο αυτά αξιοθέατα σε μια μέρα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Υπάρχει μόνο ένα λεωφορείο από το El Escorial στο El Valle de los Caidos και ένα πάλι. Εάν δεν παίρνετε αυτή την περιοδεία, θα πρέπει να εξετάσετε την ενοικίαση αυτοκινήτου.
  2. Avila - Συχνά παραβλέπεται πόλη μεταξύ Μαδρίτης και Σαλαμάνκα, με μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά τείχη της Ευρώπης. Σκεφθείτε να κάνετε μια ξεναγήσεις με τον Σεγκόβια και την Αβιλά.
  3. Consuegra - Ανεμόμυλοι και σαφράν - δύο από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Ισπανίας μπορούν να βρεθούν σε αυτή την πόλη. Δείτε όλα αυτά με αυτή την περιοδεία κρασιού La Mancha με μια στάση στους ανεμόμυλους του Consuegra.
  4. Κόρδοβα (από την AVE) - Το τρένο υψηλής ταχύτητας από τη Μαδρίτη περνά επίσης από την Κόρδοβα. Είναι ένα ιδανικό ημερήσιο ταξίδι από τη Μαδρίτη ή ως στάση στο δρόμο προς τη Μαδρίτη. Σκεφτείτε να πάρετε αυτή την περιοδεία της Κόρδοβα από τη Μαδρίτη με τρένο AVE.
  5. Βαλένθια (AVE) - Το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Μαδρίτης έφθασε στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας τον Δεκέμβριο του 2010, κάνοντας μια ημερήσια εκδρομή στη Βαλένθια αρκετά εφικτή. Με την εξέλιξη αυτή, η Βαλένθια έγινε επίσης η πλησιέστερη παραλία της Μαδρίτης .
  1. Aranjuez - Μια βασιλική κατοικία, εύκολα προσβάσιμη με τρένο από τη Μαδρίτη. Σκεφθείτε να κάνετε κράτηση για μια εκδρομή με το κρασί La Mancha μέσω του Aranjuez.
  2. Σαλαμάνκα - Η πανεπιστημιακή πόλη της Σαλαμάνκα είναι λίγο πιο μακριά από τη Μαδρίτη από πολλές άλλες ημερήσιες εκδρομές (δυόμισι ώρες με το λεωφορείο ή το τρένο) και εγγυάται τουλάχιστον μια νύχτα εκεί, αλλά εάν πιεστεί για λίγο, είναι σίγουρα δυνατή σε ένα ημερήσιο ταξίδι.
  3. Cuenca (από την AVE) - πόλη γνωστή για τις 'casas colgantes', σπίτια που κρέμονται από την άκρη ενός γκρεμού! Χαψιά! Μπορείτε να κλείσετε τρένο υψηλής ταχύτητας στο Cuenca.
  4. Ribera del Duero - Επισκεφθείτε μία από τις δύο πιο διάσημες περιοχές της Ισπανίας. Κάντε κράτηση για περιήγηση σε Segovia και Ribera del Duero.
  5. El Pardo - Χωρική υποχώρηση του πρώην δικτάτορα στρατηγού Φράνκο.
  6. Warner Brothers Theme Park - Διασκεδάστε τα παιδιά με αυτό το θεματικό πάρκο ψυχαγωγίας.
  7. Chinchon - Μια κυκλική Plaza Mayor και εξαιρετικά εστιατόρια (πολύ φθηνότερα από ό, τι στη Μαδρίτη).
  1. Alcala de Henares - Κλασική πανεπιστημιακή πόλη και γενέτειρα του Miguel de Cervantes, συγγραφέας του Don Quijote.
  2. Buitrago - Ένα σημείο συνάντησης των διαφορετικών πολιτισμών (χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική) που έκανε την Ισπανία το χωνευτήρι είναι σήμερα.
  3. Siguenza - σπίτι σε έναν ωραίο καθεδρικό ναό. Το μεσαιωνικό τρένο που αναλαμβάνει η Renfe για να φτάσει στο Siguenza είναι το μόνο αξιοθέατο.