Γνωρίστε το El Palacio Royal, το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης

Επισκεφτείτε την κατοικία του βασιλιά στην ισπανική πρωτεύουσα

Το Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης ( Palacio Real στα ισπανικά) είναι η επίσημη κατοικία του βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε Βι, αν και δεν ζει εδώ. Το παλάτι χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για κρατικές τελετές στις μέρες μας, ωστόσο υπήρξε βασιλική κατοικία κάποιου είδους εδώ και χίλια χρόνια. Το σημερινό κτήριο χρονολογείται από τον δέκατο όγδοο αιώνα.

Δίπλα στο Βασιλικό Παλάτι είναι ο καθεδρικός ναός της Μαδρίτης.

Ενώ το παλάτι είναι αρκετά παλιό, η κατασκευή στον καθεδρικό ναό ολοκληρώθηκε μόλις το 1994. Και όχι, αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος! Εκπληκτικά, η Μαδρίτη δεν είχε πραγματικά ολοκληρωμένο καθεδρικό ναό πριν από λιγότερο από δύο δεκαετίες.

Κλασική ισπανική τέχνη σε όλη τη δόξα της

Το Βασιλικό Παλάτι στεγάζει μια μεγάλη συλλογή κλασικής ισπανικής τέχνης από τέτοιους φωτισμούς όπως Goya και Velazquez - αν έχετε κάνει τα άλλα σπουδαία μουσεία της Μαδρίτης, όπως το Prado και το Thyssen, αυτό θα έπρεπε να είναι το επόμενο στον κατάλογό σας εάν είστε μια ωραία art buff.

Μεγάλο μέρος της κατοικημένης περιοχής είναι ανοικτή για το κοινό, καθώς και η αίθουσα του θρόνου, αίθουσα καθρεφτών και βασιλική τραπεζαρία. Αν θελήσατε ποτέ να δείτε πώς ζει το 0.01%, αυτή είναι η ευκαιρία σας.

Να πάρει στο παλάτι

Το κόστος εισόδου στο Βασιλικό Παλάτι εξαρτάται από το τμήμα που θα θέλατε να επισκεφθείτε, με τιμές που κυμαίνονται από 2 € έως 14 €. Για το λιτό, υπάρχουν μερικοί εξαιρετικά περίπλοκοι τρόποι να φτάσετε σε φθηνότερα, αλλά καλύτερα να αναφερθείτε στον επίσημο ιστότοπο του Royal Palace για όλες τις τρέχουσες τιμές εισιτηρίων και ερωτήσεις.

Τούτου λεχθέντος, το Βασιλικό Παλάτι έχει ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη, οπότε σίγουρα επωφεληθείτε από αυτή την προσφορά εάν βρεθείτε στη Μαδρίτη στα μέσα της εβδομάδας. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε δωρεάν είσοδο στο Βασιλικό Παλάτι με την αγορά της κάρτας της Μαδρίτης .

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά ελεύθερα πράγματα στην Ισπανία, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε!

Δείτε το άρθρο μας για μια λίστα δραστηριοτήτων για τον ταξιδιώτη με προϋπολογισμό.

Για ακόμη περισσότερα, κάντε μια περιήγηση

Εάν πληρώνετε ολόκληρη την τιμή για να μπείτε στο Παλάτι, περιλαμβάνεται στην είσοδό σας μια ξενάγηση.

Εάν σκοπεύετε να κάνετε μια ευρύτερη περιήγηση σε ολόκληρη τη Μαδρίτη, μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση που συνδυάζει την είσοδο και μια ξενάγηση στο Βασιλικό Παλάτι με μια περιήγηση με λεωφορείο στην πόλη, όπως αυτή . Μπορείτε επίσης να κάνετε μια μικρή περιοδεία στην πόλη που περιλαμβάνει είσοδο στο Παλάτι , αν θέλετε να περπατήσετε μέσα από την πρωτεύουσα.

Αξιοποιήστε στο έπακρο το ταξίδι σας στη Μαδρίτη

Όπως είναι μεγαλοπρεπή και καταπληκτικό όσο το Βασιλικό Παλάτι, είναι μόνο ένα μικρό μέρος από αυτό που η Μαδρίτη έχει να προσφέρει! Αν είστε αρκετά τυχεροί για να μείνετε στην πόλη, θα πρέπει να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα - ποτέ δεν θα βαρεθείτε. Διαβάστε για το πώς να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Μαδρίτη και μπορείτε να βρείτε μια λίστα με προσιτά καταλύματα εδώ .